Проблема с парното

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 01 окт 2008 15:14

Нищо не можеш да направиш с тия тръби, плащаш и това е....
По принцип само тръбите които стигат до главния топломер, демек в абонатната са на топлофикация, но хората са си прокарали закони и нема мърдане :evil: :evil: :evil:
Аз се отоплявам с едни руски плоскости на ток, около 240 вата са, не заемат никакво място и топлят доста.Но си прав, дори и с климатик да се отопляваш пак ще ти е по евтино, но не забравяй тези 40 лева за тръбиците :(

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 01 окт 2008 15:17

canyoubounce написа:Нищо не можеш да направиш с тия тръби, плащаш и това е....
По принцип само тръбите които стигат до главния топломер, демек в абонатната са на топлофикация, но хората са си прокарали закони и нема мърдане :evil: :evil: :evil:
Аз се отоплявам с едни руски плоскости на ток, около 240 вата са, не заемат никакво място и топлят доста.Но си прав, дори и с климатик да се отопляваш пак ще ти е по евтино, но не забравяй тези 40 лева за тръбиците :(

а тиа 40лв. преполагам че само зимата ще ми ги искат, остава и лятото до ми ги искат и ще им ги отрежа :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 окт 2008 15:17

нещата са на кантар между парно и климатик, като цена и удобство
1. не спирайте никога напълно радиаторите-аз ги оставям цял ден на 3 или 4
изолация+дограма
изолирана външна врата
при мене всяка година имат да ми дават накрая на сезона по 100-200 лева, а въобще не икономисвам и си държа 22-23 градуса
освен това внимавайте колко киловата е мощността на апартамента, доколкото знам за панелките, които не са проектирани за отопление на ток и бойлерр за водата е около 6 киловата, което поставя потенциален проблем ако всички минат на ток :?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 01 окт 2008 15:18

Дано да са само 40 обаче....

че по принцип е някакъв процент от общото...., което е доста относително :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Сря 01 окт 2008 15:18

Ако успееш да убедиш всички съседи под теб и над теб да се изключите тогава няма да им плащате за тръбите

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 01 окт 2008 15:19

batmilko написа:Дано да са само 40 обаче....

че по принцип е някакъв процент от общото...., което е доста относително :evil: :evil: :evil:

другия вариант е спирам си радиаторите и оставям топла вода само. и те така :lol:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 01 окт 2008 15:21

еми по-добрият според мен.
живял съм малко на бойлер, но през повечето овреме от живота си на централна топла вода и според мен въобще не може да се сравнява

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 01 окт 2008 15:22

karakonjul написа:Ако успееш да убедиш всички съседи под теб и над теб да се изключите тогава няма да им плащате за тръбите

как да ги убедя :lol:
под мен има арабин, женен за циганка, не плаща нищо, не им отваря и има сметка някаде към 7-8к. на него си му е екстра, той е наемател, хазяина алкохолик и не се появява там изобщо. смятайте за 5год. кви сметки е направил, а на всичкото отгоре е декларирал, че няма водомер и не ползва парно. Ходих в Техем, от там казаха че са му сложили 700лв. за зимата защото го били заподозрели :lol: . а тия от топлофикация нямали право да влезнат да му направят проверка. е тва па кво е?!?!?!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 01 окт 2008 15:24

Е кво, квото всичко останало :(
Моите съседи са се постарали доста добре - около 45 к :( а аз една сметка нямам неплатена и са ходи се разправяй с бойлери и секви видове глупости

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 01 окт 2008 15:26

canyoubounce написа:Е кво, квото всичко останало :(
Моите съседи са се постарали доста добре - около 45 к :( а аз една сметка нямам неплатена и са ходи се разправяй с бойлери и секви видове глупости

ако обвина държавата, пак някой колега ще каже, на всеки държавата виновна :lol:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 01 окт 2008 15:27

в квартирата сме на бойлер и клима.
2ма души сме като единия е жена...
чисти сме и се къпем всеки ден mhihi т.е. бойлера всеки ден се включва минимум по 2 пъти...
климатика се пуска с всяка баня да топли и вечер да работи за час може би 2....достатъчни са да затоплят стаята...
освен това компа стои включен 24/7 постоянно свети няква лампа печки котлони хладилници и др. глупости...
повече от 80 лв ток до сега не сме плащали....
стая с кухня...който живее в замък да му мисли

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 01 окт 2008 15:29

Smoke написа:в квартирата сме на бойлер и клима.
2ма души сме като единия е жена...
чисти сме и се къпем всеки ден mhihi т.е. бойлера всеки ден се включва минимум по 2 пъти...
климатика се пуска с всяка баня да топли и вечер да работи за час може би 2....достатъчни са да затоплят стаята...
освен това компа стои включен 24/7 постоянно свети няква лампа печки котлони хладилници и др. глупости...
повече от 80 лв ток до сега не сме плащали....
стая с кухня...който живее в замък да му мисли

parno не лъжи ти се къпеш един път в месеца, през другото време на душовете на плажа :lol: :lol: :lol: :lol:
и аз тва викам за сметките ми за ток, мога да слезна да видя колко киловата съм изразходил и да си правя сметката колко пари са, а с парното квото те искат това трябва да даваш

Последна промяна от Zoran на Сря 01 окт 2008 15:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 01 окт 2008 15:30

batmilko написа:
Zoran написа:
scuba написа:Зоране, не се заричай и не се дуй, че с тия кретени на глава не се излиза. Аз все си мисля, че трябва ТЕ на мен да плащат за тръбите. Все пак печелят кинти, минавайки през моя собственост

Викторе, не искам да ги ползвам и не искам да плащам. Това е все едно БТК, като съм се отказал от тях да ми искат пари че имам кабели. Няма ли някакъв закон, това според мен е незаконно да им плащам че имам тръби.
ама ти откриваш май топлата вода, казах ти, поинтересувай се, попрочети малко
А и не мисля, че е по-евтино да се отопляваш на ток например (говоря да отопляваш така, както би отоплявал с парно)

Още преди 4 - 5 години в нашия блок бяхме останали 10 апартамента с парно от 120 общо :lol: Сметките яма да коментирам какви бяха и по - думите на Топлофикация били реални, защото те си подавали мощността, а че ние я ползваме само 10 апартамента не ги топлело :shock Тогава тези 10 апартамента взехме решение да се откажем и ние от парното, като с това не остана нито един потребител в блока :twisted: Поставихме нагреватели на ток в чугунените радиатори и ефекта поне за мен е 100% същия като с парното 8)
Но за да не остана Топлофикация назад плащаме топлата вода в двоен размер, защото им е по - скъпо да ни я доставят.... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 01 окт 2008 15:31

Zoran написа:

ако обвина държавата, пак някой колега ще каже, на всеки държавата виновна :lol:

Е нека каже, нека каже, че държавата не е виновна.Как може аз да си плащам всичко навреме и да се чуда как да се отоплявам, и накрая да дойдат и да ми спрат топлата вода, щото циганина от 6тия етаж си е греял гъза и не е еб*вал да плаща с години.Не знам кой е виновен ама това все още не мога да го осмисля и проумея :evil:

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 01 окт 2008 15:35

canyoubounce написа:
Zoran написа:

Е нека каже, нека каже, че държавата не е виновна.Как може аз да си плащам всичко навреме и да се чуда как да се отоплявам, и накрая да дойдат и да ми спрат топлата вода, щото циганина от 6тия етаж си е греял гъза и не е еб*вал да плаща с години.Не знам кой е виновен ама това все още не мога да го осмисля и проумея :evil:

колега няма виновни, в тая държава само е виновен гражданина като теб и другите които си плащат сметките, виновни сме че сми коректни, че си плащаме данъците, че ги храним и търпим тия **** в парламента. А тези които крадът, тези който убиват по пътищата са над всички, те са богоизбраните и за тях няма закони.
А господин циганина пък за него нямам думи....

Последна промяна от Zoran на Сря 01 окт 2008 15:35, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”