Теч на вода в купето над конзолата за бушоните те на Шаран

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
yulianoreshkov
Автомобил:
Двигател:

Теч на вода в купето над конзолата за бушоните те на Шаран

Мнениеот yulianoreshkov » Пет 26 сеп 2008 12:45

Здравейте колеги!!
Сутринта като отворих колата останах като гръмнат, всичко беше прогизнало от вода. Махнах мокета и под нея махнах изолацията, която е като вата.Съответно всичко е вир-вода.проверих отводнителните канали, които са в двигателния отсек, но там всичко си наред. Видимо няма от каде да влиза. Ако някой е имал такива проблеми с Шарана си, ще бъда много благодарен да сподели опита и премеждията през, които е минал. Предварително благодаря!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
vlast_vd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vlast_vd » Нед 28 сеп 2008 21:16

Ако откриеш проблема пиши едно ЛС че и моя се е напалнил цяля с вода пред севдалките на шофиора и патника до него . Парвоначално течеше от уплатнението на предното стакло но сега е излирано все още нз какъв ще е резултата.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 сеп 2008 0:30

Първо, трябва да си абсолютно сигурен, че всички отводнителни канали отпред в двигателния отсек са ОК. След това, ако имаш шибидах, провери и неговите отвори за отводняване и уплътненията. Успех.

yulianoreshkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yulianoreshkov » Сря 01 окт 2008 19:13

Колеги намерих от каде тече!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Нямате си и на идея какво търсене ударих, но накрая успях и много се радвам!!!!!!!!
Значи под чистачката има една пластмасова кора, която се захваща за купето посредством щипки.Тя е извита към гредата, не може да се обърка. Сваляте чистачката, след което внимателно се маха тази пластмаса, закрепена е с три щипки, две са към купето. Та е тея две щипки като се прецакат, от там влиза здраво вода. Те са имали уплатнения, но от времето са изгорели и влиза водата. Та взех един силикон и напълних дупките, колкото може разбира се , след това сложих щипките и ги оставих да преседят еин ден. Закопчах пластмасата под чистачката и си реших проблема!!!!!!!!!! Това е от мен успех!!!!! Сега подсушавам !!!!

Потребителски аватар
vlast_vd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vlast_vd » Пон 06 окт 2008 17:19

За сега и аз мисля , че реших моя. Трябва да се изчистат дренажните отвори . Те се намират малко зад пантите на капака и отвеждат настрани , така че като ги чистите знайте това. Сега ще чакам следващия дъжд за да видя има ли ефект. Успех!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Теч на вода в купето над конзолата за бушоните те на Шаран

Мнениеот Peteff » Съб 05 дек 2009 14:19

темата е старичка ама искам да я повдигна малко . значи става дума за сеат алхамбра , няводнява се от двете страни . махнахме пластмасата под чистачките и долната пластмаса върху която се стича водата , зад нея имаше доста листа . изчистихме ги . забелязах, че отводнителните канали са отстрани и отиват някъде към подкалниците .
та въпроса ми е как се чистят защото просто няма достъп до тях . отдолу къде точно излизат въпросните канали ? и може ли от някъде другаде да влиза вода евентуално ? идеи някакви ?

Потребителски аватар
vlast_vd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vlast_vd » Нед 06 дек 2009 19:48

Отворите се чистят най-добре като се свали подкалника и от там нататък всичко се вижда.Има една решетка която също задържа боклуците.Маха се решетката и се промива с вода.А също така вътре може да тече и от разлепено челно стъкло.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 07 дек 2009 15:42

благодарско . явно е от подкалниците защото продължава да тече дори след сваляне на механизма на чистачките и почистване основно от листа и др. мизерии .. единствено остава в подкалниците да се види какво е дереджето

grisho
Автомобил: bmw
Двигател: 1997
Контакти:

Мнениеот grisho » Чет 05 май 2011 14:35

Колеги и аз имам същият проблем с моя шаран 97г АDY, имам лек теч по пластамасата на малкото стакълце на шофьоркото място, всеки път когато вали си капе по 10-тина капчици и незнам как да го оправя, дали тече от стъклото някъде??? Интересно е че тече само когато съм спрял, когато карам в дъжд, няма теч, когато пренощува навън и вали, на сутринта има капчици по пластмасата.Ако някой е имал същият проблем и го е решил да драсне 2 реда как да го оправя че си скубя косите от яд! ;)

Потребителски аватар
EMO_RZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EMO_RZ » Пет 15 юни 2012 15:22

......

Последна промяна от EMO_RZ на Пет 15 юни 2012 20:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 15 юни 2012 19:24

EMO_RZ набутваш се в Шарано /Алхамбърска тема . не ти знаем устройството на автомобила за д ати дадем съвет - само който има подобна е в час.Все едно да ме питаш как да си оправя осветлението на таблото ти като не съм го и разглобявал.
Тръси дренажни канали, отлепено стъкло, уплътнения на вратите .

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”