Колеги мисля да сменям накладки отпред,отзад,спирачна течност,че нещо спирачките ми не са каквито си мисля,че трябва да са..
Та въпроса ми е какви са цените на тези неща,освен на течността,ако някой е сменял скоро и трудно ли се сменят,защото мисля да си играя сам.
Въпрос за спирачките на Голф 2
- svetlioworld
- Автомобил:
- Двигател:
спирачки голф 2
Ами предните са в рамките 25-30 лв,а задните по евтини 20-25 лв.Спирачна течност последно като купувах беше кам 5 лв.Но,ако не си сменял те съветвам да отидеш на майстор.Той ще ти ги смени за не повече от 30 мин и колко да ти вземе 15-20 лв?А ако почнеш ти,губиш време,ядове,ако нямаш и инструменти-трудно...Аз предпочитам да не се цапам,само гледам и си плащам,то не е кой знае колко скъпо,пък и аз нямам нерви и време да се занимавам. 

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: спирачки голф 2
svetlioworld написа:Ами предните са в рамките 25-30 лв,а задните по евтини 20-25 лв.Спирачна течност последно като купувах беше кам 5 лв.Но,ако не си сменял те съветвам да отидеш на майстор.Той ще ти ги смени за не повече от 30 мин и колко да ти вземе 15-20 лв?А ако почнеш ти,губиш време,ядове,ако нямаш и инструменти-трудно...Аз предпочитам да не се цапам,само гледам и си плащам,то не е кой знае колко скъпо,пък и аз нямам нерви и време да се занимавам.
Сменял съм цялата спирачна система на Рейсър-а(естествено с помощ де),надявам се да не направя така,че да стигна до положението да не мога да ги сглобя после

kaiser666 написа:Еми то не е голяма философия,защо ти е да сменяваш течност?За обезвъздушаване ти препоръчвам да отидеш някъде да ти я обезъдушат както си трябва,защото с помпане на педала не е много забавно.
Защото колега наскоро взех колата и нямам представа с какво е вътре,нямам идея как е я е поддържал предишния собственик и за да съм по-сигурен ще я сменя и без това имам с литри

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Маслото на спирачната система се подменя на всеки 40 000км. или на 2 години. Същото се отнася и за скоростната кутия. При вариант че не е сменяна спирачната течност от както е станала кола ( ако е на цвят като отработено двигателно масло) се разлага гумата на пръстените в помпата и спирачните цилиндри. Има шанс да са се прецакали и гумените връзки на спирачните апарати и задния мост(или се напукват от старост или се запушват).
Така че моят съветм, от личен опит, подготви се за спирачна помпа(има за 30лв. на Mielle или за 90 на EFT) , задни спирачни цилиндри около 15-20лв. е 1бр. и спирачни мъркучи. Вярно е че не е малко но след това можеш да си сигурен, че имаш спирачки. Накладките са ясни. Може да се наложи подмяна на жила за ръчната спирачка около 15-20лв. за брой.
Успех и една кола без спирачки е потенциален убиец.
Така че моят съветм, от личен опит, подготви се за спирачна помпа(има за 30лв. на Mielle или за 90 на EFT) , задни спирачни цилиндри около 15-20лв. е 1бр. и спирачни мъркучи. Вярно е че не е малко но след това можеш да си сигурен, че имаш спирачки. Накладките са ясни. Може да се наложи подмяна на жила за ръчната спирачка около 15-20лв. за брой.
Успех и една кола без спирачки е потенциален убиец.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”