Помогнете с едно съветче относно Банки,заеми,кредити ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пет 19 сеп 2008 8:03

Не е споменал колегата(или поне аз не съм видял) дали освен студенстването работи някъде. Щото ако не работи-просто не виждам как някоя банка ще му даде кредит(изключвам случаите, когато кредитът е гарантиран с ипотека, залог на ЦК или нещо подобно)...

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Пет 19 сеп 2008 11:43

Аз хубаво прeмислих и взeх да сe отказвам от заeм , но на сутринта бeшe друго като запалих 280 към студeнтски град в тоя бахър ... :D Сeга ми замръзват орeхчeтата , а да нeговорим за зимния сeзон ... :? За мeсeчната такса нeмисля , чe щeми идва нагорно понeжe нe пуша , нe пия , по жeни нe ходя . От както съм взeл книгата 90 % от финанситeми отиваха за старата колица . Така чe бих бил доволeн на eдно голфчe , коeто да си мe вози , да сe занимавам с нeго и да ходя по сбиркитe и мeроприятията на клуба , чe друго e като си с твоята кола , а нe с колитeна колeги ... love.vw love.vwclub love.vw

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 19 сеп 2008 12:41

Боромир,много внимателно премисли преди да вземеш кредит за кола,защото как казваш 90% от парите си си давал за колата,а с кредит как мислиш ще е.Не дай си Боже да се случи някой по голям проблем по колата,защото колкото и читава да е тази кола която мислиш да взимаш ти не си застрахован от бъдещи проблеми.Ако си решил твърдо да взимаш проучи колкото се може повечко банки.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 19 сеп 2008 12:53

Ако ще взимаш кредит приятел и през ум да не ти минава да го правиш, ако не си на постоянна и добре платена работа. Аз моя голф го исках от 1997, ама го купих 2007. Десет години минаха ей тъй. Но тогаз бях беден студент с една гола диплома и даже с едно дете, ама ся съм главен счетоводител на цял завод. Не се хваля, ама виждаш де е разликата. Не се хвърляй там дето не си сигурен дали ще можеш да плуваш. Кефа цена няма, ама тока, водата, телефона, манджата, те имат. Както и кредита. Лихва й викат. И когато дойде време за плащане, с кефа ти няма да можеш да платиш. Тъй че тез съвети, да ми ги разправя някой на 16 г., да, дето мама и тати са зад гърба му. Не е добро времето за кредити и с тази световна криза и тук ще има някакво отражение. Не мисля че си струва да рискуваш, предвид положението в което си. Но всеки сам си знае джоба и работата и всичко. Само ти можеш да решиш. Но на реклами на банки не вярвай и проверявай всички подробности за дадено предложение.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пет 19 сеп 2008 13:34

ALESYZ написа: ... Но на реклами на банки не вярвай и проверявай всички подробности за дадено предложение.

И чети внимателно всичко, написано с мънички букви някъде долу по листата, които ще подпишеш! :lupe :wink:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Сря 01 окт 2008 18:30

BoromiR, надявам се все още да не си взел обсъждания тук кредит - днес /1.10.2008/ БНБ вдигна основния лихвен процент до най-високата му стойност от 10 години насам (5.3х и нещо си, не запомних точно) - това неминуемо ще има отражение върху лихвите по кредитите, раздадени от търговските банки... :evil:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Сря 01 окт 2008 18:33

До колкото знам има "Студентски заеми" при които лихвата е 0%. Поразпитай из банките :) поне да не си вътре с лихвата.

Потребителски аватар
robaina
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот robaina » Сря 01 окт 2008 18:52

Брат не се преебавай да взимаш заем аз съм на 22 вече и имам общо околко 13000-13500 заеми по банките и кво уж за кола 1-вите 3000 , но уви бяха обърнати в алкохол, дойде ред на 2-рите който бяха 7000 но понеже сме си пустиняци и те отидоха по ку*ви , пиене и тия три неща. Така че ако си като мене недей баце недей да се прееебаваш.Това е мойто мнение.

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Сря 01 окт 2008 19:03

нямаше нужда да обръщащ темата на "Искрено и лично" :twisted:

Потребителски аватар
robaina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот robaina » Сря 01 окт 2008 19:22

iceto написа:нямаше нужда да обръщащ темата на "Искрено и лично" :twisted:

Ок колега щом казваш, само изкам да помогна по някакъв начин да не взима момчто заеми.

skoti

Re: ...

Мнениеот skoti » Сря 01 окт 2008 19:25

robaina написа:Брат не се преебавай да взимаш заем аз съм на 22 вече и имам общо околко 13000-13500 заеми по банките и кво уж за кола 1-вите 3000 , но уви бяха обърнати в алкохол, дойде ред на 2-рите който бяха 7000 но понеже сме си пустиняци и те отидоха по ку*ви , пиене и тия три неща. Така че ако си като мене недей баце недей да се прееебаваш.Това е мойто мнение.

Ти щом си ги изпукал не е нужно и той да го прави за същото :twisted:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Сря 01 окт 2008 19:31

Пичове, дайте да не спамим темата - идеята на моето допълнително мнение след толкова дни (фърлете едно око от кога е темата :wink: ) е както БоромиР, така и всеки един от нас много дебело да си прави сметките, защото действието на БНБ неминуемо ще има последици за всички и особено за кредитополучателите... другото само ще доведе някой админ или мод, който да помете пода с темата и ние барабар с нея... :wink:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 01 окт 2008 23:58

След последните световни събития във връзка с финансовата криза, не съветвам никой да се товари с кредит точно в този момент. Ако някой мисли, че това ще ни отмине, пак ще си говорим в недалечното бъдеще. Вече се затяга даването на кредити, мой приятел, шеф на офис на Райфайзенбанк, днес са им отказали два кредита, които до онзи ден биха минали без никаки проблеми. Ипотечни. Тъй че, по-полека мога да кажа аз. Който не вярва на мен, да се огледа малко.

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Чет 02 окт 2008 0:12

Колеги мерси много за съветите , оценям го . Евала пичове сте всички . От прочетеното до момента ще реша до месец някъде какво да правя , след като стигна до решението ще ви кажа какво съм избрал . Мерси отново . И разбирасе няма лошо от други препоръки . Това би помогнало не само на мен , но и на други колеги . :idea: :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 02 окт 2008 0:16

Надявам се да си чул по новините какво се случва с лихвите :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”