Ел.стъклото се смъкна само

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pureflash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ел.стъклото се смъкна само

Мнениеот pureflash » Чет 02 окт 2008 10:57

Вчера докато си карах едното ел.стъкло ми се смъкна само, качих си го но не искам това да стане докато съм паркирал ниакаде, някой да е срещал проблема?

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Чет 02 окт 2008 11:02

Докато си паркирал някъде ключовете няма да са на волана или поне няма да са на такава позиция,от която могат да се вдигат/свалят стъклата и няма опасност да се свали.Освен ако стъклата ти не са направени да се свалят без да си на контакт.. :wink:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Чет 02 окт 2008 12:52

Здравей колега,
Имам го същия проблем, на предна лява врата понякога стъклото само се сваля. Ако откриеш защо става това пиши, ще бъда благодарен.

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Чет 02 окт 2008 15:04

При мен се получава само когато отключа колата. Явно нещо алармата се побърква от време на време.
Предполагам, че моя проблем е малко по - различен, но все пак не боли да пробваш.

Потребителски аватар
pureflash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pureflash » Чет 02 окт 2008 16:10

Странна работа, какви ли неща се случват....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 02 окт 2008 16:25

същия проблем....ставам сутринта след цяла нощ пороен дъжд и стъклото се беше свалило....няма такъв филм :D

Потребителски аватар
pureflash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pureflash » Чет 02 окт 2008 16:40

Проблема е някаде в електрониката, но не знам да има такива майстори да разбират толкова...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 02 окт 2008 18:33

И аз имам същия проблем. Беше ми го правило пролетта този номер, след това се оправи и преди няколко дни в най големия дъжд пак. Реших че вместо да го чакам да се оправи по добре да го изключа. Сега ще си сменям моторчето. В София има добър майстор в другите градове не знам.

Bordiur написа:При мен се получава само когато отключа колата. Явно нещо алармата се побърква от време на време.
Предполагам, че моя проблем е малко по - различен, но все пак не боли да пробваш.

Това ако се случва като заключиш и веднага отключиш е нормално :wink:

Потребителски аватар
vladovelin

Мнениеот vladovelin » Чет 02 окт 2008 18:50

pureflash написа:Странна работа, какви ли неща се случват....

Странни и то много : Засилил си се на магистралата, даваш ляв мигач да изпревариш някого и хоп отваря ти се прозореца или по някой спокоен път превключиш на дълги светлини и прозореца се отвори. Има и трети вариант: Сутрин паля си колата и левия прозорец се отваря понякога. Върти ми се в главата една мисъл, че е нещо свързано с моментно спадане на напрежението на акумулатора , но знам че такава функция има в алармите но моята е изведена от работа. Ако някой е наясно с проблема нека помогне.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Чет 02 окт 2008 19:41

Здравейте всички с проблема на самоотварящите се прозорци. Проблема е в някоя от предните две врати. Колата има функция
комфорт и от там е проблема, а именно това е като задържиш ключа на отключване - сваля прозорците и обратно - вдига прозорците.
На бравата точно срещу мястото кадето патрона на врата върти механизмите има един куплунг с 3 кабела - изключваш тези куплунзи и си готов / и на двете врати го има това нещо / свалят се корите на вратите/

П.С. Миналата седмица имах такъв случай - при него някой майстор беше правил нещо по вратата и тази букса беше ИЗТРЪГНАТА от бравата заедно с контакните пластинки и както си караш, минаваш през неравности това нещо опира на маса и Изненада.
Това е само за Голф 3

Последна промяна от egoist_ok на Чет 02 окт 2008 20:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladovelin

Мнениеот vladovelin » Чет 02 окт 2008 20:01

Колега тази "Комфорт" функция за всички стъкла ли действа ? При мен има случаи на отваряне само на задно ляво, много по-често предно ляво , но нито ведъж не ми се е отваряло стъкло от дясната страна . Ще опитам с ключа дали мога да ги отварям и затварям.
Благодаря за информацията.

Потребителски аватар
pureflash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pureflash » Пет 03 окт 2008 8:21

Интересно, тази сутрин се чудех какъф е този куплунг и защо е изключен, да изключен е и прозореца пак се отваря, последния път се отвори при ряско падане на обороти, най-вероятно и на тока в колата, но не мога да кажа със сигурност щото стана супер бързо...

Потребителски аватар
vladovelin

Мнениеот vladovelin » Пет 03 окт 2008 8:52

Тази сутрин направих проба : при отключване се отварят, а при заключване затварят, само че трите - предни и задно дясно , лявото не реагира на командата с ключа иначе с бутона си работи.

Потребителски аватар
pureflash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pureflash » Нед 05 окт 2008 13:35

След ходене по мъките(майсторите) разбрах от доверен човек, някой аларми прецакват модула за контрол, който се намира вътре в електромотора, няма оправия, сменяте мотора и толкова, ако някой ви каже че може да се оправи не му вервайте....
Сега си залягам парцалите и ще се опитам да направя схема за шунтиране на оригиналния контрол и контролиране директно от ключа, ако вобще успея да се справя с електрониката...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 05 окт 2008 19:31

Що не огледате "огромния" куплунг дето се намира на колонката на вратата, също така и кабелите в гумения маншон.От прочетеното оставам с впечатление за повторяемост на дефекта ПРИ ДЪЖД.Самият куплунг се сваля чрез завъртане и последващо изтегляне и фабрично е натъпкан с нещо като грес ,по-точно трябва да е "технически" вазелин или подобна гняс някаква.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”