Ел.стъклото се смъкна само
- pureflash
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ел.стъклото се смъкна само
Вчера докато си карах едното ел.стъкло ми се смъкна само, качих си го но не искам това да стане докато съм паркирал ниакаде, някой да е срещал проблема?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И аз имам същия проблем. Беше ми го правило пролетта този номер, след това се оправи и преди няколко дни в най големия дъжд пак. Реших че вместо да го чакам да се оправи по добре да го изключа. Сега ще си сменям моторчето. В София има добър майстор в другите градове не знам.
Това ако се случва като заключиш и веднага отключиш е нормално
Bordiur написа:При мен се получава само когато отключа колата. Явно нещо алармата се побърква от време на време.
Предполагам, че моя проблем е малко по - различен, но все пак не боли да пробваш.
Това ако се случва като заключиш и веднага отключиш е нормално

- vladovelin
pureflash написа:Странна работа, какви ли неща се случват....
Странни и то много : Засилил си се на магистралата, даваш ляв мигач да изпревариш някого и хоп отваря ти се прозореца или по някой спокоен път превключиш на дълги светлини и прозореца се отвори. Има и трети вариант: Сутрин паля си колата и левия прозорец се отваря понякога. Върти ми се в главата една мисъл, че е нещо свързано с моментно спадане на напрежението на акумулатора , но знам че такава функция има в алармите но моята е изведена от работа. Ако някой е наясно с проблема нека помогне.
Благодаря предварително.
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
Здравейте всички с проблема на самоотварящите се прозорци. Проблема е в някоя от предните две врати. Колата има функция
комфорт и от там е проблема, а именно това е като задържиш ключа на отключване - сваля прозорците и обратно - вдига прозорците.
На бравата точно срещу мястото кадето патрона на врата върти механизмите има един куплунг с 3 кабела - изключваш тези куплунзи и си готов / и на двете врати го има това нещо / свалят се корите на вратите/
П.С. Миналата седмица имах такъв случай - при него някой майстор беше правил нещо по вратата и тази букса беше ИЗТРЪГНАТА от бравата заедно с контакните пластинки и както си караш, минаваш през неравности това нещо опира на маса и Изненада.
Това е само за Голф 3
комфорт и от там е проблема, а именно това е като задържиш ключа на отключване - сваля прозорците и обратно - вдига прозорците.
На бравата точно срещу мястото кадето патрона на врата върти механизмите има един куплунг с 3 кабела - изключваш тези куплунзи и си готов / и на двете врати го има това нещо / свалят се корите на вратите/
П.С. Миналата седмица имах такъв случай - при него някой майстор беше правил нещо по вратата и тази букса беше ИЗТРЪГНАТА от бравата заедно с контакните пластинки и както си караш, минаваш през неравности това нещо опира на маса и Изненада.
Това е само за Голф 3
Последна промяна от egoist_ok на Чет 02 окт 2008 20:02, променено общо 1 път.
- vladovelin
- vladovelin
- pureflash
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След ходене по мъките(майсторите) разбрах от доверен човек, някой аларми прецакват модула за контрол, който се намира вътре в електромотора, няма оправия, сменяте мотора и толкова, ако някой ви каже че може да се оправи не му вервайте....
Сега си залягам парцалите и ще се опитам да направя схема за шунтиране на оригиналния контрол и контролиране директно от ключа, ако вобще успея да се справя с електрониката...
Сега си залягам парцалите и ще се опитам да направя схема за шунтиране на оригиналния контрол и контролиране директно от ключа, ако вобще успея да се справя с електрониката...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Що не огледате "огромния" куплунг дето се намира на колонката на вратата, също така и кабелите в гумения маншон.От прочетеното оставам с впечатление за повторяемост на дефекта ПРИ ДЪЖД.Самият куплунг се сваля чрез завъртане и последващо изтегляне и фабрично е натъпкан с нещо като грес ,по-точно трябва да е "технически" вазелин или подобна гняс някаква.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”