Запечатан багажник?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Мнениеот SIMETO1 » Пон 29 сеп 2008 19:46

колеги а точно кои кабе ли са за чистачката.щото те са много кабили там.

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Чет 02 окт 2008 20:01

ако ги вържа за кабелите на задната чистачка кои кабели да исползвам,и ако ги вържа + със + и - със - ще бута ли машинката или ще дърпа.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 02 окт 2008 21:52

SIMETO1 написа:ако ги вържа за кабелите на задната чистачка кои кабели да исползвам,и ако ги вържа + със + и - със - ще бута ли машинката или ще дърпа.

Като махнеш машинката,ще видиш кои са кабелите :twisted: А вече на место ще си ги въртиш и ще видиш кога ще дърпа

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Чет 02 окт 2008 23:19

lucky7o написа:
Stefan написа:И аз съм с ел. машинка :D Копчето ми е на таблото. Кабели съм използвал тези от лампичките за номера до задния ляв калник, а от там до отпред съм прекарал нов кабел :wink:

Аз съм вързал машинката за кабелите на задната чистачка (и без това нямам вече) като бутна лоста за задната чистачка и се отваря багажника :wink: Няма прекарване на кабели,няма копчета :twisted:
колега а какво напрви с маркучето което пръска вода от чистачката.А да и те за чистачката вървят 3 кабела.кои от тх се исползват.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Пет 03 окт 2008 9:48

Колеги на първата снимка са трите кабела които влизат в моторчето на чистачката а на ел.машинката са два кой къде да вържа.http://www.vizzar.snimka.bg/album.php?a ... id=8032678

А на втората снимка са показани двата кабела от машинката,моля ви помагайте.http://www.vizzar.snimka.bg/album.php?a ... id=8032679

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пет 03 окт 2008 11:25

SIMETO1 написа:Колеги на първата снимка са трите кабела които влизат в моторчето на чистачката а на ел.машинката са два кой къде да вържа.http://www.vizzar.snimka.bg/album.php?a ... id=8032678

А на втората снимка са показани двата кабела от машинката,моля ви помагайте.http://www.vizzar.snimka.bg/album.php?a ... id=8032679

Честно казано,не помня кой къде съм вързал! Пробвай,аз съм вързал само един кабел които е + а минуса съм си го взел от купето :P Като намериш плюса го вържи за едини кабел на машинката,другия от машинката го вържи някъде по купето да ти е - , И ако като бутнеш лоста на чистачките машинката бута вместо да дърпа,обърни кабелите само на машинката (този от купето отива на + а този от машинката отива на купето)
П.С при мене май кафявия беше +

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Пет 03 окт 2008 12:21

Колега оказа се че при мен кафявия е минус,а плюс взех от кабела за релтаните на задното стъкло понеже те не ми работат, другите два кабела не течеше ток по тях и ги изолирах за всеки случай сега отварям задния капак с копчето за релтаните.Стана много яко без прекарване на кабели и така нататък.Искам да благодаря на всички колеги от форома за оказаните мнения и помощ.

Потребителски аватар
babadjeta
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот babadjeta » Сря 29 юли 2009 18:39

popyi написа:ето какво направих аз колега - купих си една машинка от 5лв , монтирах я и си прекарах един кабел до отпред и всичко е супер :yahoo:
Изображение
Изображение
товае по добрия начин

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Запечатан багажник?

Мнениеот ivanbl » Съб 01 авг 2009 16:55

още по-добре е багажника да не може да се отваря когато колата е на контакт :012: (става с малко преработка по ел.схемата)
нали не искате по време на движение да се отваря :-)
и наистина е важно импулса за отваряне да е 0.7 - 1 s ....

Потребителски аватар
dslm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dslm » Пон 03 авг 2009 4:34

:077:
: vw fen

Потребителски аватар
Sasho_T3+Corrado
Автомобил: VW Golf 3 GTI VW CORRADO 16V
Двигател: 2E - ABF 1993 9A+ 1995
Контакти:

Мнениеот Sasho_T3+Corrado » Съб 10 яну 2015 11:09

Аз обаче имам един въпрос. След време отвън почва ли да личи че е правено? Че са ми казвали че като се направи не личи ама след време почва да личи къде е заварвано и къде има кит.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 13 яну 2015 13:07

В повечето случаи след време личи, ако е направено както трябва няма да личи. Но в повечето случаи се напуква кита.

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Вто 13 яну 2015 15:23

След време 1-2 години макс си личи,пука кита!Парчето което се парва там трябва да е точковано "на гъсто" с изключително фини точки!Поеме ли повече кит,от вибрациите се пука!
Като цяло за мен е излишна работа това,излишно режеш,играеш с телоподаващото,нагряваш метала,а знаете,че там където е преминал термична обработка,ръждата е първа...Отделно в кухината на багажника си се получава микро конденз,обработката отвътре е абсолютно задължителна!Дебелината на парчето трябва да е като тая на капака,да не се прогаря едната или другата страна...
Не на последно място трябва да се помисли не само къде да се сложи номера,но и да е осветен,в противен случай си е наказуемо...за да стане красиво-бронята също се реже и пои...
Помислете добре преди тази леко излишна интервенция!

Потребителски аватар
Sasho_T3+Corrado
Автомобил: VW Golf 3 GTI VW CORRADO 16V
Двигател: 2E - ABF 1993 9A+ 1995
Контакти:

Мнениеот Sasho_T3+Corrado » Вто 13 яну 2015 22:16

Ще го пръсна задължително и отвътре и ще се постараем да не употребяваме въобще кит (ако може)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 13 яну 2015 22:42

Гледам,че и аз съм писал преди сума ти години.И понеже минах отдавна по тоя път ще дам някой съвет.
При мен се запълни с ламарина от преден капак на Мерцедес :mrgreen .Заварките бяха на гъсто и самия капак се направи с минимално количество кит и то качествен.Но въпреки всичко след няколко месеца започнаха да си личат самите заварки от долу.Иначе кита не беше се напукал или мръднал но под него с личеше всичко.И не само на моята а и на други коли с подобен вид "тунинг" се забелязваше тая аномалия.
Отделно трябва да се "вкопае" номера в бронята и да му се сложи осветление,че куките не спят.Аз използвах тогава пластмаса за номера от пасат комби.Също му се слага и машинка от централно за отваряне с копче в купето.
Изображение
Изображение
Изображение

Върни се в “Направи си сам!”