Вили, имаш няколко варианта:
-търсиш алуминиеви профили за радиатори или направо нарязани на радиатори - обади се на Електроинвент - внасят турски от http://www.armaltd.com (поцъкай там на сайта, ще ти изпаднат и картинки на профилите), а и май имат и някакви други - най-добре си харесай модел и ги питай дали го имат. Имай предвид, че не са евтини. Читав радиатор, дето разсейва 100W при температурна разлика от около 50 градуса в никой случай не е под 100 лв. Хеле пък ако е анодиран (черен).
-търсиш готови радиатори по села, паланки, битаци и забравени магазинчета. Ако имаш време и нерви, може да изпадне нещо.
-търсиш готова кутия на мощен усилвател с все радиаторите. Общо взето, изпадат, и са си читави. В този вариант ми се струва, че ще имаш минимум главоболия. За такава кутия може да потърсиш bodan из аудиофорумите.
Преди време (5-6 години) приятел беше правил безшумен сървър - направи му кутия, прави въздуховоди за охлаждане на процесора и захранването, и имаше май само един вентилатор за всичко на понижено напрежение. Тая щайга излезе абсолютно безшумна и седеше точно в стая, в която се спи. Ако те интересуват подробности, мога да го питам...
Едит: за цените може да съм в грешка, намерих някакви стари ценови листи, там радиаторите са доста под 100лв.
>>Големи<< охладители - радиатори за електроника
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:Абе това..........ако сметнеш всички неща поотделно (примерно такава клавиатура и дистанционно са доста парички) се връзва сметката.
Мусуре...
не е баш така..
Асуса.. първо е със стар чипсет... с графична карта, която да изкара ХДМИ.. + това май беше с ДВИ .. не с ХДМИ... /не че е от голямо значение/
г45 чипсета.. е с вградено видео.. с хардуерен ускорител баш за целта, с вградени входове/изходи....
в момента цената в БГ.. 246 кинта...
6660 горещ и много харчещ от към ватове процесор...
Е8400 - е около 300 кинта... МС клавиатура.. 7000.. която е жестока клавиатора е около 100$ по Ебаъ.. да не говорим, че има М$ клавиатура + мишок + дист. за около 130 кинта...
т.е.:
550 кинта е дъно с ЦПУ без ХДД.. и още 100 за памет..
660 кинта... което е около 480 долара... което далеч не е Асуса.. /там цената е без ДДС ;(/
от там за тези пари.. ще има кутия, 4-5 малки ХДД... и един НАС да го хвърля където ми се ще.. та и една карта DVB-S.. та и един тунер...
разликата е от земята до небето..
+ това... имам много части за проба.. които мога да тествам преди да купувам като термална конфигурация

в кутията ще сложа и 4 ХДД та ще видим как ще сме с топлината... ако се наложи, ще са 2.5"
brum написа:Tougi написа:Преди време си направих такива - за един усилвател 2 х 250 вата. На фреза, от блокче алуминий. Радиаторите бяха 70 х 50 х 400 мм.
За твоите цели можеш да минеш и по-тънко, защото лист с дебелина 30 мм (фрезовано ребро 20 мм, дебелина и разстояние между ребрата 5-7 мм) ще ти е достатъчен. 100 вата не е мощност.
100 вата не е мощност ако искаш да ги държиш под 150 градуса. Ако искаш да ги държип под 70 си е бая мощност.
Повярвай ми, усилвателя беше за дискотека, действително работеше с часове на пълна мощност и радиаторите бяха с температура около 70 градуса.
Виж, дали едно такова устройство каквото Вили се кани да прави ще отделя само 100 вата, това е въпрос.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”