Възрастова граница за шофьор?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен трябва да има изпит на всеки 10 години за проверка на шофьора...само от вчера спомените които имам колко хора м/у 40 и 60 ме засякоха...и като им кажеш внимавай бе човек..някой няма да може да спре ще те удари..той те псува и се чуди за какво му се караш...че прави обратен завой пред тебе докат караш с 80....
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Ти в критиката ли си бре

- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:Факт е че остаряват, но не искат да си го признаят и си мислят че могат още и още. Разбирам ги, но след тази възраст много от нещата ги правят на инат
Подкрепям, кажете ми има ли 70 годишен, който да не се оплаква, че нещо го боли - кръст, колене, шипове, врат, скованост и т.н. Което всъщност си е нормално и ще сполети и нас

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Oxyde написа:Според мен трябва да има изпит на всеки 10 години за проверка на шофьора...
и кой ще плаща за това?ти ли?
не съм съгласен да се забранява на хора над 70 годишна възраст да шофират. защо да са им забавени реакциите...
някой млад като се заглежда по пички или си чопли ЦД-то примерно да не са му по-бързи рефлексите...
съгласен съм да се отнема книжка при здравословни или други проблеми...ама за възраст....не
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
В БГ сме големи фенове да поставяме ограничения на различните от нас
Днес сме на 30-40 години и искаме както 18 годишните, така и 60 годишните да не шофират. Утре ще сме на 60 и ще искаме всички 20-40 годишни да не са се раждали
А е толкова просто - когато си вадиш/подновяваш книжка се минава медицински преглед. Ако докторите не са корумпирани и си вършат съвестно работата за която им се плаща, то всички шофьори по улиците ще са "в час" и няма да са опасни... понеже опасните няма да им подновят книжката...
Същото е и с "възрастните" автомобили - не е важна възрастта им, а техническото състояние. Ако може да мине преглед и отговаря на изискванията за безопасност, защо да не се движи по пътищата

А е толкова просто - когато си вадиш/подновяваш книжка се минава медицински преглед. Ако докторите не са корумпирани и си вършат съвестно работата за която им се плаща, то всички шофьори по улиците ще са "в час" и няма да са опасни... понеже опасните няма да им подновят книжката...
Същото е и с "възрастните" автомобили - не е важна възрастта им, а техническото състояние. Ако може да мине преглед и отговаря на изискванията за безопасност, защо да не се движи по пътищата

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Имах един случай. Чакам на една пряка за ляв завой и един дядо на около 60-65 с Волгата връхлита върху служебната баничарка от лявата ми страна. Остъргва я цялата и после връща назад и пак скръъъццц. После слиза и най-нагло ми казва какво правя и как той е със професионална книжка от 40 години и незнам си още какви глупости. Като дойде КАТ си призна че не ме е видял след хиляди простотий. Е кажете ми как да не гласувам с ДА!
Плюс това картата за градския транспорт на хора след 65г. е 20лв за всички линии е къде с тръгнал с колата и бензин 2.40лв.???
Твърдо съм да не карат след определена възраст!
Плюс това картата за градския транспорт на хора след 65г. е 20лв за всички линии е къде с тръгнал с колата и бензин 2.40лв.???
Твърдо съм да не карат след определена възраст!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колегата musura ясно го каза че при подновяване се държи медицински преглед...ако са на място лекарите човек с проблеми няма да получи книжка отново.
ясно написа и за възрастта на МПС-то...ако е старо но добре поддържано то може да е много по-безопасно по улиците от една кола на 5 години въртяна 30 пъти през таван и нищо да не се бара по нея...
някой вече написа и това...
отвори гоогле и провери...колко от тежките катастрофи са причинени от хора над 70 и колко в границата 18-25...
по логиката че са им забавени реакциите трябва да вземат книжката на всеки който си пали цигара докато кара , докато сменя песни на цд-то, докато си бърка в носа и т.н.
оглеждащите се чичита по сфетофарите може и да са заблудени да...ама погледни и от тази страна , може би просто ги е страх да минат на зелено докато някой тарикат минава на червено и ги понася с големия си джип...
един човек или може или не може да шофира...това с възрастовата граница за над 50 60 70 год. е много относително...
ясно написа и за възрастта на МПС-то...ако е старо но добре поддържано то може да е много по-безопасно по улиците от една кола на 5 години въртяна 30 пъти през таван и нищо да не се бара по нея...
някой вече написа и това...
отвори гоогле и провери...колко от тежките катастрофи са причинени от хора над 70 и колко в границата 18-25...
по логиката че са им забавени реакциите трябва да вземат книжката на всеки който си пали цигара докато кара , докато сменя песни на цд-то, докато си бърка в носа и т.н.
оглеждащите се чичита по сфетофарите може и да са заблудени да...ама погледни и от тази страна , може би просто ги е страх да минат на зелено докато някой тарикат минава на червено и ги понася с големия си джип...
един човек или може или не може да шофира...това с възрастовата граница за над 50 60 70 год. е много относително...
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
musura написа:В БГ сме големи фенове да поставяме ограничения на различните от насДнес сме на 30-40 години и искаме както 18 годишните, така и 60 годишните да не шофират. Утре ще сме на 60 и ще искаме всички 20-40 годишни да не са се раждали

За анкетата гласувах с не
Върни се в “ОФФ-Топик - други”