Oxyde написа:Според мен трябва да има изпит на всеки 10 години за проверка на шофьора...само от вчера спомените които имам колко хора м/у 40 и 60 ме засякоха...и като им кажеш внимавай бе човек..някой няма да може да спре ще те удари..той те псува и се чуди за какво му се караш...че прави обратен завой пред тебе докат караш с 80....
Напълно съгласен. Защото има баби и дядовци в града, но има и такива на село, дето ходят до нивичката през 2 дни.
Кой ще плаща за изпита - като искаш да караш, ще плащташ. Ако крайният резултат е един смъртен случай по малко,
дори един, съм съгласен.
С казаното от
Oxyde се решава още един проблем - неделните шофьори. Или такива, които са изкарали книжка преди 10 години и ако ги пуснеш в сегашната джунгла, ще направят 10 простотии за 5 км ...
The_Overmind написа:Кой на 65 ще се хване те първа да кара шофьорски курс?? Те парите за хляб не им стигат на пенсионерите, камо ли за шофьорски курсове. Гласувах с не.
Щом няма пари за хляб и курсове, значи няма пари и за бензин. Да предположим, че има все пак. А дали ще има пари, за да обслужва колата по такъв начин, че да е изправна и да не застрашава живота си и този на останалите участници в движението?