Малко ехидно линкче за "вечните" японки!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Малко ехидно линкче за "вечните" японки!

Мнениеот Stivi » Чет 26 яну 2006 19:14

Докато си запълвах времето с четене на темите попаднах на линка за тойотския форум та реших да хвърля едно око ей така да видя какво си приказват там:) Първото което прочетох беше това http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=1030 и след като стигнах до 4-я пост в темата реших повече да не чета.....! Та ако някой няма какво да прави може да погледне и да сподели мнение :wink:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 яну 2006 19:24

Ми мога да кажа само едно да са живи и здрави Vaskoto1 и Niksi bowdown bowdown bowdown

Може да им и други но не съм бил при тях сори :)

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 26 яну 2006 19:36

ми те всички нови коли от този ниския и средния клас на която и да е марка си имат яко слаби места и това си е с цел
а иначе колкото до toyota един приятел има Ярис Т-спорт направо те радва как се движи такава тръпка не съм изпитвал в нито един голф :)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 26 яну 2006 19:52

Wow, пък аз мислех, че проблема с Ярис е изключение!
Става въпрос за 100 000км-овите тестове на Ауто Билд, където след изминаване на 100к км колата се разглабя на съставните части, и те се изследват.
Общо взето, всички коли, за които съм чел, износването на двигателя след 100к км е в рамките на допустимите отклонения ЗА НОВ автомобил. Но не и при Ярис - според инжинерите, двигателят на Ярис щял да е за ОСНОВЕН РЕМОНТ след не повече от 30-40к км :!:
От Тойота тогава бяха обяснили, че причината била в повреден дебитомер - пускал прекалено много гориво, което 'отмивало' масления слой по цилиндъра..
Ставаше въпрос за един от малките двигатели, 1.0 ако не се лъжа, но ето, че проблем с износването имат и големите 1.6 и 1.8 двигатели, и то по съвсем друга причина (ако е вярно написаното във форума).
За мен - дотук с качеството на Тойота/Лексус, не бих си купил кола от фирма, допускаща подобни неща.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 26 яну 2006 19:57

нямам думи по вапроса с японките само знам че немската машина сие най-добра особенно VW : vw fen

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 26 яну 2006 20:02

Значи има приятел, които работеше в сервиз на Тойота-Лексус в Пазарджик мисля, че Тиксим се казваше представителя за Пазарджик.
И той ми каза, че стария Авензис има проблем с дефектни сегменти и на 70-80хил. км идвали гаранционни коли за смяна на сегменти. Оправяли ги есетествено без пари, но излагацията е голяма. Информацията е на 100% ВЯРНА.
Тези проблеми ги дават тойоти произведени в Европа иначе всичко, което идва от Япония е много качествено (Ланд Круизер, МР2, Селика,). До колкото знам правят тойоти и в Турция.
Знам , че във Франция произвеждат със сигурност. В момента тойота Айго се прави май там, която е съвместна разработка с ПСА.

Извода е да си купуваме само и единствено тойоти, които са произведени в Страната на изгряващото слънце. А не в Турция или Испания (там не знам дали правят тойоти бях чул нещо такова)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 26 яну 2006 20:09

Същия тоя мой познат ми разправяше за един негов колега, който си тръгвал минум с 4-5литра масло на ден (това в Пазарджик става).
Това е варваство представятели следната случка:
Карам си новия Голф 5ГТИ 2.0литра TFSI мотор 200коня или Р32 (още се двуомя какво да си взема след 10години mhihi), да ми сменят масло и други консумативи в Юнитрейд и ганьо си прибира 5литра масло пълна синтетика и ме остава да си карам със старото.
Такъв нещастник заслужава да бъде разстрелян на място.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пет 27 яну 2006 8:58

имам позната с Авенсис, която ходила да се оплаква, че й се налага да долива масло и й казали, че е нормално /успели да я убедят/. скоро след това отишъл мъжа й и гадовете си признали, че дефекта е фабричен, но нямат възможност да оправят всички. чакат да мине гаранцията и вече си плащаш. и в Пежо сервиз съм виждал големи цигании.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 27 яну 2006 13:18

niikoo_1 написа:Значи има приятел, които работеше в сервиз на Тойота-Лексус в Пазарджик мисля, че Тиксим се казваше представителя за Пазарджик.

Сервиза е много добър bowdown bowdown bowdown ,
даже мисля че е най-добрият за Тойоти в България.
Винаги обръщат необходимото внимание и частите си идват навреме. :D

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 27 яну 2006 13:27

CellNet ™ написа:
niikoo_1 написа:Значи има приятел, които работеше в сервиз на Тойота-Лексус в Пазарджик мисля, че Тиксим се казваше представителя за Пазарджик.

Сервиза е много добър bowdown bowdown bowdown ,
даже мисля че е най-добрият за Тойоти в България.
Винаги обръщат необходимото внимание и частите си идват навреме. :D

Да сигурно е добър, знам че идват много хора от Пловдив, но това за този индивид с маслото е вярно за съжаление.
Значи момчето кара автомобил хибрид Ауди80-Авензис :shock.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”