Каква компенсация по ГО при следния инцидент
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
щетите по ГО се калкулират по общ принцип за всички компани..
по спомени, само Булстрад са най-ентелегентни и не го уважават този списък..
можеше да се намери някъде в КФН ... гледал съм го но не си спомням...
би следвало да ти платят нормално нещата.
П.п. имайте предвид, че за стари кочинки, се плащат много ниски цени за нови части... много често е по-добре се получава ако ти пишат 3 ка за даден детайл, защото труда е еднакъв. и може да ти излезе по-на далавера.
другото нещо, не виждам защо ако не ти хареса сумата на обезщетението, да си пуснеш жалба с копие до КФН в което искаш да се преразгледа огледа, или да ти дадат разписано методиката, по която са го изчислявали..
обикновенно бързо решават да се коригират...ако хептем са се направили на хитри...
ако не.. винаги можеш да си търсиш правата в съда..
по спомени, само Булстрад са най-ентелегентни и не го уважават този списък..
можеше да се намери някъде в КФН ... гледал съм го но не си спомням...
би следвало да ти платят нормално нещата.
П.п. имайте предвид, че за стари кочинки, се плащат много ниски цени за нови части... много често е по-добре се получава ако ти пишат 3 ка за даден детайл, защото труда е еднакъв. и може да ти излезе по-на далавера.
другото нещо, не виждам защо ако не ти хареса сумата на обезщетението, да си пуснеш жалба с копие до КФН в което искаш да се преразгледа огледа, или да ти дадат разписано методиката, по която са го изчислявали..
обикновенно бързо решават да се коригират...ако хептем са се направили на хитри...
ако не.. винаги можеш да си търсиш правата в съда..
Ето това е от сайта на КФН:
http://www.fsc.bg/media_center/files/NAREDBA_No_24_kum%2031-08-2008%20_2_.pdf
ама ме мързи да чета. Накрая има някакъв чарколяк изреден.
http://www.fsc.bg/media_center/files/NAREDBA_No_24_kum%2031-08-2008%20_2_.pdf
ама ме мързи да чета. Накрая има някакъв чарколяк изреден.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Дано платят от гражданската достатъчно, за да си я оправиш.
Каско и те тава е, братиньо - нема мърданЙе.
Мен вчера един скапаняк с червен камион (колегите сега ми казаха), май на Кока Кола, се е погрижил да ми обезформи левия преден калник и да остави доволно червена боя по него.
Ако нямах каско, щях даси пийна една студена водица и толкоз.
Каско и те тава е, братиньо - нема мърданЙе.
Мен вчера един скапаняк с червен камион (колегите сега ми казаха), май на Кока Кола, се е погрижил да ми обезформи левия преден калник и да остави доволно червена боя по него.
Ако нямах каско, щях даси пийна една студена водица и толкоз.

Чл.20. Обезщетението по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" се определя и изплаща от застрахователя в 15-дневен срок, след като застрахованият или увредените трети лица са представили всички поискани документи, свързани с установяването на събитието и размера на вредите.
Някой знае ли това 15 работни дни ли са или каландарни ?
Някой знае ли това 15 работни дни ли са или каландарни ?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
dieselfan написа:а някой завеждал ли е щета само към гражданска отговорност да каже как става и какво мога да очаквам ?
1.Снимките не мога да ги отворя оттук и затова не мога да дам коментар по удара.
2. Завеждаш щета в твоята застахователна компания. Тя си взима парите от компанията на този който те е ударил / ако има обаче ГО/
Това го преминах миналата година август месец.
Лада 2104 спря в багажника на 155 цата / и тя е мразена тука/

Минах първи оглед в застрахователната компания ,направиха снимки.
Насрочина ми 2 ри оглед -след 3 дни за да сваля задна броня и да мога да отворя багажника. Дойдоха , направиха огледа , нови снимки отвън и отвътре. След около 20 дни се оабдих да питам за парите и ми казаха да мина да ги взема. дадоха 500 лв, но нямах за боядисване и китосване. Разминах се с опъване .
Обач4 пък водача на Ладата беше с 3 те крака в нарушение / книжка с изтекъл срок преди 8 месеца, без преминал преглед годишен , и лош външен вид / дупки по предни калници, прагове и КАТ се заядоха с него за това/
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, взимаш си протокола от ПТП-то, отиваш в застрахователната компания на виновния,който те е ударил, Добър ден, добър ден, искам да заведа една щета. Дават ти формуляр за щетата, попълваш го, снимат ти книжката и личната карта, вземат ти оригиналния протокол, правят оглед, ако е необходимо и втори правят. Почва да тече 15-дневния срок, за оценка на щетата и ти се обаждат да идеш да си вземеш париците. При мене с Голфа като ме удариха (един Транспортер реши, че може да се пробва да направи десен завой през тротоара, без да види, че съм спрял), отидох и точно за 10 дена ми платиха пари, с които успях да су оправя колата и даже и за кръчма останаха. Не помня, но частите ги Гледаха от "шваке, като цени за нови, приспадат ти процент овехтяване, че не караш супер кола, оценяват колко труд ще иде в ремонта на останалите елементи, смятат на 10-15лв/ часа и воала, или си на далавера или си прецакан
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:"П' е подмяна /нов/
цифрите са степен на изчукване 1 е най лека 2 средно и т.н.
предния капак е 2ра изчукване и боя и т.н.
като в цялата тая работа трябва да има включен демонтаж/монтаж
труд мисля че начисляваха по 10 кинта на час по ГО
Толкова, аз обаче не се сещам за никакъв сервиз, който работи на тази разценка. В най - добрия случай 25-30лв/ч, а в Балканстар е 45лв без ДДС.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
като си купиш кола от 1/5год ще ти плащат и по 80лв на час ако се налагаBigTo написа:santo_trafficante написа:"П' е подмяна /нов/
цифрите са степен на изчукване 1 е най лека 2 средно и т.н.
предния капак е 2ра изчукване и боя и т.н.
като в цялата тая работа трябва да има включен демонтаж/монтаж
труд мисля че начисляваха по 10 кинта на час по ГО
Толкова, аз обаче не се сещам за никакъв сервиз, който работи на тази разценка. В най - добрия случай 25-30лв/ч, а в Балканстар е 45лв без ДДС.

за дърти коли сервизите по фактура работят на 10лв на час

като правят измама като пишат повече часове труд за детаил! има и още врътки има и последствия от тая работа

- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Re: Каква компенсация по ГО при следния инцидент
Колега гледай за щетата как ще ти я оценят, мен за тотална щета на вентото ми дадоха 1800 лв. в ДЗИ
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”