DYNODAY-необходимост или губене на време

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
oreshkov
Автомобил:
Двигател:

DYNODAY-необходимост или губене на време

Мнениеот oreshkov » Нед 19 сеп 2004 23:22

"DYNODAY"- практика във всеки фен клуб в цял свят... "DYNODAY" може да е част от планираните ви срещи, сбирки или какъвто и да е вид клубно мероприятие.
"DYNODAY" -как го правят?
1. Предварително се договаря дата и брой участници
2. Договаря се и съответната отстъпка от таксите за измерване
3. Договаря се програмата на "DYNODAY" -в нея може да има измервания, изпробване на чипове и въздушни филтри, експерименти за ефекта от каквато и да била модификация по двигателя или обслужващите го системи, коментари, съвети....вижте линка!
http://www.vwfixx.com/shows/tampadynoday.html
Очаквам мненията ви!

oreshkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oreshkov » Пон 20 сеп 2004 10:49

vaskoto1 написа:ми ако съм с това

може и да ми е интересно ама моя пасатор да го качвам на такива уредчета само за да разбера колко магарета са му умрели и колко са недъгави...
лично за мене интереса е слаб.
ми дай боже да си с това! То доколкото ми е известно, на Dinoday участниците се събират да изпробват ефекта от модификациите по двигателя които вече са направили или смятат да направят, да обменят опит и т.н... В този смисъл ако си "с това" ще си един от интересните участници
Съжалявам че нямаш личен интерес към участие! Все пак ти си най-активния участник във форума... но моля те обърни внимание на това че темата е за онези, които биха искали да модифицират двигателите на VW, да научат нещо интересно в тази посока и да изкарат един приятен и полезен ден! Колкото до недъгавите и умрелите магарета, бог да ги прости... :cry:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 20 сеп 2004 10:51

е да де, прав си-аз съм си само с моето мнение.
пък на никой нищо и да искам не мога да кажа-отделно че и не искам... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пон 20 сеп 2004 11:38

На мен ми е любопитно и ако имам възможност бих отъшъл да се нагледам. Пък след неизвестно колко годинки на всеки пожелавам да има нужда да и да се възползва от подобно нещо :lol:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 20 сеп 2004 11:49

Тва много добра идея ама не си заслужава да даваш парите за тест за да видиш един чип и един филтър колко са дали на двигателя, щото не са много тея дето са слагали цифра историй по двигателя...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 20 сеп 2004 12:58

Абе на мен пък ми е интересно да си видя колата, колко коне има, естествено на няква разумна цена.... :lol: И како сме повече хора може да ние даже забавно 8) , какво всъщност представлява това дино?????

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 20 сеп 2004 15:06

Има два вида ДИНО, тва което е по популярно още се вика "rolling road" или търкалящ се път директно, в такъв случай двигателя не се маха от автомобила, качваш колата на един стенд и й връзват компютъра със един друг и започваш да ръчкаш колата на място, малко е странно да се показва 200 а да си на място, по този начин компютъра отчита всичко квото можеш да се сетиш за двигателя, коне, Нм, ускорение, тва при кви обороти и така, също може да чете сензорите на колата, например, Ламбдата, или дебитомера, може да ти каже колко обем възфух засмуква за единица време и квото се сетиш

oreshkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oreshkov » Пон 20 сеп 2004 15:25

relaxxx написа:Абе на мен пък ми е интересно да си видя колата, колко коне има, естествено на няква разумна цена.... :lol: И како сме повече хора може да ние даже забавно 8) , какво всъщност представлява това дино?????

какво представлява можеш да прочетеш в следния линк:
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=4172

Когато се говори за Dynoday цените са повече от разумни- около 50, 60 процента отстъпка! Мисля че цената в този случай е поносима...
По-малка е дори от смяна на масло/полусинтетика/...
Забавно а мисля и полезно...

По въпроса със "старите коли по 18-19 години"-аз лично мисля че възможностите за модифициране при тях са по-големи отколкото при "новите"... Зная че имате желание а пък аз ви пожелавам и възможности!

Потребителски аватар
folci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот folci » Пон 20 сеп 2004 20:07

на мен ще ми е интересно, пък и се замислям за още 20-30 кончета, но за сега се въздържам да и правя подобрения. 8)

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Сря 22 сеп 2004 19:09

Аз съм навит. Със дино става най якия реглаж на колата.

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот opipva4a » Чет 23 сеп 2004 11:02

Г-н Орешков, нека да поговорим сериозно все пак...

темата ви в форума на "tuning.bg" нахвърля действията ви като оператор на Диностенд-а, но с цените, които сте публикували там, не ми става ясно каква ви е точно отстъпката и броя на участниците в т. нар. Диноден (изключвам предложението ви за 50 процентова отсъпка за 2-ро "качване" замерване)
А и сравнението със "смяната на масло" не го разбрах.

При положение, че се регистрираме като Официален клуб, бихме могли да уточним точно офертата ви.

Поздрави:

oreshkov
Автомобил:
Двигател:

Re: ...

Мнениеот oreshkov » Чет 23 сеп 2004 14:16

[quote="opipva4a"]Г-н Орешков, нека да поговорим сериозно все пак...

Моля прочете втория ми пост в Организационен! Цената която предлагаме е 30 лева<<<<50-60 лева за смяна на масло...
И още една молба - нека все пак направим личен контакт за да уточним всички подробности около организирането на dynoday за вашия клуб. Тел:0899473691 или 9653280 Васко Орешков

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот opipva4a » Чет 23 сеп 2004 14:43

Благодаря за точната информация и сравненията г-н Орешков.
Личен контак можем да установим след като се разберем дали сред нас има. желаещи за "Диноден".
И бройката не повече от 10 (десет) автомобила би ли могла да се разбира и 2 и 5 автомобила. И цената пак ли ще е 30 лева.
След като можем да ползваме и други отстъпки в вашия сервиз, бихме ли уточнили какви точно и изискванията ви.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”