Каква е разликата между TDI и SDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fozyyi
Автомобил:
Двигател:

Каква е разликата между TDI и SDI

Мнениеот fozyyi » Вто 07 окт 2008 9:24

Кой от 2та двигатела е по добър и каква е разликата?Предварително благодаря.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Каква е разликата между TDI и SDI

Мнениеот Andonov » Вто 07 окт 2008 9:40

fozyyi написа:Кой от 2та двигатела е по добър и каква е разликата?Предварително благодаря.

TDI е с турбина - SDI без.

И двата мотора се управляват електронно.

Потребителски аватар
fozyyi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fozyyi » Вто 07 окт 2008 9:49

Мерси Много.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 07 окт 2008 10:53

И друга разлика има-при TDi натискаш педала и се залепяш за седалката /ако не е с повреда/ а при SDi натискаш педала и ....палиш една цигара докато чакаш да набере :lol: :lol: :lol: Но за градска икономична кола е перфектен !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 07 окт 2008 13:53

Понеже в момента нямам кола и карам на майка ми Г4 СДИ/преди това имах Г3 ТДИ от гаража/.Мога да кажа че в града колата е без забележки - въпреки че е с малка мощност и без турбо ,хитреците са я направили с къси скорости и до 60-70 не усещаш никва липса на мощност спрямо ТДИ/въпреки че на теория има голяма/.Също заради късите скорости и невъзможноста да го ръчкаш в града е по-икономично :shock - от тоя факт бях най-учуден.Миналите няколко седмици с един резервоар изкарах 1100 километра като половината бяха в София :shock . Обаче излезнеш ли извън града ,както е казал Моканина "Боже колко мъка има по тоя смят боже" :lol: Скорост извънградско трудно поддържаш над 110 ,а на магистрала над 140 /просто над тях изпреварването е почти немислимо/.Всяко изпреварване с тая кола извън града е свързано с силна доза адреналин и "забавени камери подобни на Матрицата" :lol: .Климатика също не го усеща въпреки че няма турбо.

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Вто 07 окт 2008 14:28

Rabbit_TDI написа:Понеже в момента нямам кола и карам на майка ми Г4 СДИ/преди това имах Г3 ТДИ от гаража/.Мога да кажа че в града колата е без забележки - въпреки че е с малка мощност и без турбо ,хитреците са я направили с къси скорости и до 60-70 не усещаш никва липса на мощност спрямо ТДИ/въпреки че на теория има голяма/.Също заради късите скорости и невъзможноста да го ръчкаш в града е по-икономично :shock - от тоя факт бях най-учуден.Миналите няколко седмици с един резервоар изкарах 1100 километра като половината бяха в София :shock . Обаче излезнеш ли извън града ,както е казал Моканина "Боже колко мъка има по тоя смят боже" :lol: Скорост извънградско трудно поддържаш над 110 ,а на магистрала над 140 /просто над тях изпреварването е почти немислимо/.Всяко изпреварване с тая кола извън града е свързано с силна доза адреналин и "забавени камери подобни на Матрицата" :lol: .Климатика също не го усеща въпреки че няма турбо.
Малко офф :P Ти кога продаде Голфа ве Рабит? :P .Сега ква ще търсим :P Да ти покажа една ама от друга марка само,че с Комън-Рейл и чип и да видиш как си ги поддържа 200км/ч на магистрала,а със един резервоар минах близо 1400км :twisted:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 07 окт 2008 14:31

itan75 написа:Малко офф :P Ти кога продаде Голфа ве Рабит? :P .Сега ква ще търсим :P Да ти покажа една ама от друга марка само,че с Комън-Рейл и чип и да видиш как си ги поддържа 200км/ч на магистрала,а със един резервоар минах близо 1400км :twisted:

То на Б3 резервоара е 110 литра на Голфа повече от 60 литра няма как да сложиш. Я сподели каква е марката и обема на резервоара ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 07 окт 2008 15:06

55 литра мушка - аз никога не натискам пъпката за обезвъздушаване.Голфа замина вече има няма 3-4 месеца ,уж да го сменям с А4 че съм с чааве вече ма пусто тия А4 смелени от каране.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 07 окт 2008 20:28

Абе в крайна сметка живеем в 21-ви век и дизел без турбо.... си е мъртвец от всякъде, както и да го погледнеш :roll: . Друго си е да чуеш как изсвирва турбината :twisted: . Дето се вика кеф цена няма, *бал съм ти и разхода *бал съм ти и турбото, 1200лв е да го.... няма да живея 100 години я :wink: .

Rabbit_TDI, A4 ~ A6 са възможно най-амортизираните немски автомобили. В германия им скъсват "дупето" от каране, то и в Италия не е по различно, поради простата причина, че повечето от тях са за служебно ползване и като по традиция първо те се предлагат на родния пазар.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 окт 2008 8:26

разлика има в биелите ;буталата;дюзите и клапаните,макар 4е едно SDI тръгва да се реже съвсем прили4но само с една смяна на дюзите.....а и скорости от около 160 са съвсем нормални
първоto поколение на SDI e поне според мен доста сполу4лив двигател

Потребителски аватар
dimov75
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот dimov75 » Съб 15 окт 2011 20:16

niks76 написа:разлика има в биелите ;буталата;дюзите и клапаните,макар 4е едно SDI тръгва да се реже съвсем прили4но само с една смяна на дюзите.....а и скорости от около 160 са съвсем нормални
първоto поколение на SDI e поне според мен доста сполу4лив двигател

А с какви дюзи се заменят за по добър вървеж? Имам голф с такъв мотор и искам да го подсиля малко

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re:

Мнениеот achodemo » Пон 17 окт 2011 19:26

Rabbit_TDI написа:Всяко изпреварване с тая кола извън града е свързано с силна доза адреналин и "забавени камери подобни на Матрицата" :lol:

:063: :063: :063: не се сдържах просто ,това много ме разсмя .

Иначе по темата , и аз съм карал SDI на приятел , както и един мерцедес ц220 пак без турбо , еми кофти си е от вред , истината просто е ,че единствено турбината вдъхва живот в дизеловия мотор , все едно го боцва с висока доза адреналин . Иначе тегава работа си е без турбо .... :?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: Каква е разликата между TDI и SDI

Мнениеот веселин » Пон 17 окт 2011 19:46

fozyyi написа:Кой от 2та двигатела е по добър и каква е разликата?Предварително благодаря.

дефинирай понятията - по добър
по-добър като динамика - или по-добър като разходи за поддръжка???
разликата ти я обясниха
карал съм достатъчно дълго дизелови автомобили със и без турбокомпресор
лично моят избор е - градски цикъл .... изцяло за атмосферен дизелов двигател .... няма турбокомпресор , който да страда от липса на налягане на газовете за да издуха нагара от сажди по турбопътищата
извънградски режим - със сто ръце ЗА - турбо двигател .... уверено изпреварване и по-добра икономия заради по-доброто КПД на турбодвигателя

Върни се в “Дизелови агрегати”