Здравейте банда, направо минавам към въпроса. Преди година си купих Бора-99-1,6-101коня. Когато я взех смених всички консумативи(масло, ангренаж, филтри маслен и въздушен, водна помпа). От тогава си карам колата и преди месец ми изписа съобщение на бордовия SERVICE-2500Km (до тогава бях изминал 2500км.-с тези стават 5000км). От тогава ми ги отброява тези 2500 (SERVICE-2400, 2300, 2200..). Днес вече ми изписа SERVICE NOW. Въпроса ми е знаете ли кое може да се сменя на 5000км или няма да има нищо общо с консумативите. Когато взех колата тя беше на 133 000 и с тези 2500 стават 135 500. Искам да добавя че нищо допълнително не изписва на бордовия компютър (само SERVICE NOW). Аз ще я водя на диагностика, но ми е интересно за какво ще е това съощение и дали в сервиза (Автотрейд-Варна) да са объркали като са настройвали бордовия комп след смяната на консумативите.
Благодаря предварително за отговорите.
RESPECT.
Въпрос за SERVICE NOW-Bora
- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
Днес минах през сервиза където ми смениха консумативите и те ми казаха, че са настроили маслото да се сменя след 15 000км или след 1 год.. Наистина преди година ми смениха маслото, но необходимо ли е според вас да го сменям-изминал съм едва 3000км, а щом е предвидено за 15 000 значи не е зле и не би загубило качествата си след 1 година експлоатация (двигателят не съм го товарил). Маслото мисля, че е Castrol но трябва да видя с какви параметри. Другият ми въпрос е дали неможе да се зададе да пищи компютъра не след 1г., а след 2г. (примерно)?
RESPECT.
RESPECT.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
alexkoleff-могат да ти настроят компа да пищи и след 5 год.
Последна промяна от dokros на Вто 08 сеп 2009 19:45, променено общо 2 пъти.
- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Re:
dokros написа:Ако е с МФА дисплей,м/у километража и оборотомера,дали ще може сам,съмнявам се...
Вчера ми светна компютъра , че трябва да отида в сервиз-пробвах указания за нулиране от търсачката и за голяма моя изненада компа взе ,че се нулира - говорим за новия МФА червен дисплей м/у оборотомера и скоростомера,а аз си мислех,че тези указания са за по-стария модел под оборотомера.
Последна промяна от dokros на Вто 08 сеп 2009 19:54, променено общо 1 път.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Re:
dokros написа:dokros написа:Ако е с МФА дисплей,м/у километража и оборотомера,дали ще може сам,съмнявам се...
Вчера ми светна компютъра , че трябва да отида в сервиз-пробвах указания от търсачката и за голяма моя изненада компа взе ,че се нулира - говорим за новия МФА червен дисплей м/у оборотомера и скоростомера,а аз си мислех,че тези указания са за по-стария модел под оборотомера.
Не колега - става и на ръка червения дисплей
-
ikonoma
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за SERVICE NOW-Bora
А с Maxidot дисплей на Golf 4 2003 г. как ще стане изтриването? Опитвам се да го направя с натискане и задържане на бутона за нулиране на дневния километраж, след това давам на контакт, но няма реакция. Съобщението си стои "SERVICE NOW".
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”