Колеги прерових търсачката, напълно възможно е да не съм го направил както трябва, затова се извинявам ако има такава тема.
Въпросът ми е следния, карам Голф 3 1.6 АФТ мотор, 101 к.с., Проблем ли ще е ако сложа 16ки, днес бях при един гумаджия и човека ми каза, че колата щяла много да се тормози, другото което ми каза, че като размер за 16ки джанти гумите които ще ми трябват се произвеждат само от по- известните марки и ще са много пари. Каза, че примерно Гууд Иър еф 1 ( за летни става дума) ще са около 350 400 лева бройката, сами се сещате, че трябва да кихна адски много кинти за гуми, а с джантите които съм си харесал ще ида на около 2000 лева. А мисълта, че колата ще се тормози, че няма да върви и изобщо да хвърля толкова много пари на вятъра хич не ми допада, та затова питам дали има смисъл да я правя тая операция?
Благодаря предварително!
Проблем ли е ако сложа 16ки?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,кеф цена няма....
За 16 няма да има проблем колата,ама цената на една гума няма да ти хареса....Трябват ти 195 45 16....
Няма разлика между 15ките ти и 16ките който ти казвам....няма да се спъне колата,няма да ги почуства.....
Карай си 15 ките и си свиркай....
Ако ти изпадне евтина оферта за 16ки-да струва си иначе не....
Все пак какво гониш-външен вид или вървеж ?
Ако е второто-за парите за гумите и джантите ще направиш голфа самолет...
Успех.
За 16 няма да има проблем колата,ама цената на една гума няма да ти хареса....Трябват ти 195 45 16....
Няма разлика между 15ките ти и 16ките който ти казвам....няма да се спъне колата,няма да ги почуства.....

Карай си 15 ките и си свиркай....
Ако ти изпадне евтина оферта за 16ки-да струва си иначе не....
Все пак какво гониш-външен вид или вървеж ?
Ако е второто-за парите за гумите и джантите ще направиш голфа самолет...

Успех.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- radko tarikata
- Автомобил:
- Двигател:
checheneca написа:колега как се търкалят 16' валяци ? А разхода дали няма да те одари у жоба ?
аз съм с 15 ки и да ти кажа много добре си върви , малко на старта е тромав , прябва малко та истормозиш съединителя за да се изстреля , 16 ки ? неее недей , няма смисал , аз съм с същия голф , и съм с 195 50 15 , тва си е най добрата комбинация , а са за зимата сложи си бате 185 60 14
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм с 16-ки на -ката 1-то което че апаратите се тормозатмалко повече не усещам да е тромава а вида е уникален зависи кви са джантите мойте гуми са 205/45/16 най добре ще е да си зимаш 2-ра рака гуми примерно всички от по новите аудита са с 16-ки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7105198

http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7105198
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”