Какво окачване да сложа?
- m15hO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво окачване да сложа?
Колеги не знам темата дали е за тук изобщо ако не е моля да ме извините
имам един въпрос какво окачване да си сложа на Полото мисля че са ми изпуснали Амортисьорите вози като каруца преди не беше така отделно че в най-малката дупка крива джанти като за световно не знам дали е от окачването но поне така мисля и искам да ми дадете съвет кое ще е най-добре да сложа и какви пари горе долу ако знаете ще ми излезне значи Полото е 1.4 16v 96г 
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
какво значи "изпуснал" амортисьор, ако няма масло отвън ????
Системата на самия амортисьор е такава че ако маслото е вътре , той си е здрав и работи , просто НЯМА друго положение . Вярно , вискозитета на маслото се променя , става по рядко , но ефекта не е чак поразителен ..... че от това да искаш да го сменяш .
Ако няма масло отвънка , по добре си провери предницата , и тампоните на макферсона ...
Системата на самия амортисьор е такава че ако маслото е вътре , той си е здрав и работи , просто НЯМА друго положение . Вярно , вискозитета на маслото се променя , става по рядко , но ефекта не е чак поразителен ..... че от това да искаш да го сменяш .
Ако няма масло отвънка , по добре си провери предницата , и тампоните на макферсона ...
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
pe_aps написа:имаше някъде в темите "упражнения" с които можеш да провериш дали са ти испуснали и дали има още живот в сегашните ти амортисйори,и моите май са за смяна но още не съм разучил кое колко и как,моята даже леко криви на ляво вероятно от по испусналия ляв амортисйор,а няма на никой от 4те масло по тях
Колега, ако криви на ляво то тогава е накрайник или крива джанта.
Bobi_S13 написа:pe_aps написа:имаше някъде в темите "упражнения" с които можеш да провериш дали са ти испуснали и дали има още живот в сегашните ти амортисйори,и моите май са за смяна но още не съм разучил кое колко и как,моята даже леко криви на ляво вероятно от по испусналия ляв амортисйор,а няма на никой от 4те масло по тях
Колега, ако криви на ляво то тогава е накрайник или крива джанта.
въртял съм ги джантите заедно с гумите,но и 4те гуми са различни по големина грайфери и реглаж съм правил но се обезмисля,те просто гумите не са еднакво износени или пък да речем нови за да има файда от реглаж,
за накрайник незнам нищо,трябва майстор да я погледне,може и крив да е ,джантите не изглеждат криви
freestyler911 написа:какво значи "изпуснал" амортисьор, ако няма масло отвън ????
така го усещам левия преден е по мек от десния и за това мисля че и от него в комбинация с различно износени гуми ми криви на ляво,въпреки че в момента лявата предна гума е с по-голям грайфер от дясната предна и така..
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да се включа в темата на колегата. Тъй като и аз тези дни се интересувам от амортисьори, че са ми по омекнали и реших да ги сменям. Та кажете вашето мнение кой да избера?
Sachs - 111,60 лв - маслени
Sachs - 128,40 лв - газови
Boge - 108 лв - маслени
Boge - 124 лв - газови
KYB - 114 лв - маслени
За сега си мисля да взема маслени. Също чувам и добри мнения за Cofap от по евтините варианти, но за цени не съм се интересувал.
Sachs - 111,60 лв - маслени
Sachs - 128,40 лв - газови
Boge - 108 лв - маслени
Boge - 124 лв - газови
KYB - 114 лв - маслени
За сега си мисля да взема маслени. Също чувам и добри мнения за Cofap от по евтините варианти, но за цени не съм се интересувал.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”