Прехвърляне на кола без гражданска отговорност
Прехвърляне на кола без гражданска отговорност
По повод тази тема - оказва се че май за да се прехвърли колата тя трябва да има гражданска отговорност. Няма да питам кой малоумник го е измислил това. Въпроса е въобще има ли някакъв начин да се прехвърли колата без ГО (при цена на колата от 300-500 лева не ми се струва целесъобразно да правя ГО)?
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Написват ти акт 20 лв без точки, ако си изтървал срока - аз чаках номер да излезе и сега съм с такъв.
По темата - няма начин да пререгистрираш в Кат кола без гражданска. Ако колата няма - прави някъде на възможно най-тънката сума и на разсрочено. Плати първата вноска и я прекрати след това.
За покупко-продажба при нотариус трябват - големия талон, бележка за платен данък (някъде минава и без), продавач (ако е придобида по време на брак и съпругата) и купувач .. а и пари
Договорът за покупко-продажба в две копия. Продавачът с копието отписва колата от данъчното, купувача с неговото копие от договора отива в КАТ.
В КАТ за пререгистрация искат, договор, Гражданска (независимо на кое име, може да е на предишния собственик и после да си я прехвърлиш на твое име), платени такси за пререгистриране, големия и малкия талон, личната карта и там молбите, които се попълват.
Ако не сменяш номера може да не присъства колата и става за 1 час, ако го сменяш - канал. Във всеки град е различна организацията след това. Дали вземаш номера същия ден или на следващия зависи от местния КАТ. След като вече е регистрирана на твое име отиваш в данъчното да запишеш колата на твое име. Срока беше 2 месеца от датата на договора за покупко-продажба при пререгистрация, 2 месеца от деня на регистрацията при нов внос и 6 месеца при наследен автомобил.
По темата - няма начин да пререгистрираш в Кат кола без гражданска. Ако колата няма - прави някъде на възможно най-тънката сума и на разсрочено. Плати първата вноска и я прекрати след това.
За покупко-продажба при нотариус трябват - големия талон, бележка за платен данък (някъде минава и без), продавач (ако е придобида по време на брак и съпругата) и купувач .. а и пари

В КАТ за пререгистрация искат, договор, Гражданска (независимо на кое име, може да е на предишния собственик и после да си я прехвърлиш на твое име), платени такси за пререгистриране, големия и малкия талон, личната карта и там молбите, които се попълват.
Ако не сменяш номера може да не присъства колата и става за 1 час, ако го сменяш - канал. Във всеки град е различна организацията след това. Дали вземаш номера същия ден или на следващия зависи от местния КАТ. След като вече е регистрирана на твое име отиваш в данъчното да запишеш колата на твое име. Срока беше 2 месеца от датата на договора за покупко-продажба при пререгистрация, 2 месеца от деня на регистрацията при нов внос и 6 месеца при наследен автомобил.
- mr_bush
- Автомобил: Vw Transporter T6
- Двигател: 2016
marianchev написа:mr_bush написа:
А ако закъснее със срока какво става
Връщат те от гишето на номерата и ти казват да ходиш да ти пишат акт
Питам защото преди 6 месеца си купих скутер и ходихме с предишния собственик при нотариус и след това когато отидох в КАТ да го прехвърля на мое име ми казаха, че предишния собственик не си е платил някакъв данък и не съм го прехвърлил до сега

А за това дали можеш да я прехвърлиш колата без ГО - няма как да стане

П.п. Извинявам се на колегата, че използвам темата му

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”