потропване при Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
plamen03
Автомобил:
Двигател:

потропване при Б5

Мнениеот plamen03 » Чет 09 окт 2008 19:15

Здравейте,имам потропване при неравен път от дясно в ходовата част.Току що смених и четирите горни носача сложих LEMFORDER защото при тръгване с навит волан пукаше,сега пукането се оправи но потропването при дупки си остана.Утре ще сменя и биалетките,но някой ако има идея какво би могло да бъде.Защото ми омръзна от нашите МАЙСТОРИ дай да сменим всичко пък то ще се оправи.Ядосах се на Майстори и продавачи на авточасти и з 3 часа си смених носачите и накладките не че съм за 100 лева който ми търсеха за работа,но никой не може да ми каже какво точно тропа.Ще ми останат долните носачи да сменя но там е :banghead: 720лв. за четирите (ядеш и ревеш)
Благодаря предварително за всички отговори,но моля да бъдат от някои които е минал по този път

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Чет 09 окт 2008 20:08

мен ми писна да сменям носачи един по един по тези пътища... долния носач смени - най-големия като застанеш с лице към болтовете на сваленото предно дясно колело ... долу в ляво .. 140 кинта трябва да бъде някъде ;) Този носач е доста натоварен и междодругото смяната му изисква като извадиш стария и сложиш новия преди да стегнеш дългия болт в дъното към самото купе трябва да сложиш един прът под майкросона /може да не го пиша точно но става дума за спираяния диск отодлу някъде по-здраво място си харесай/ пускаш колата от подемника надолу и като започне петата на подемника да се отделя от прага на колата спираш да е пускаш естественно да не падни и тогава стягаш болта, ИНАЧЕ ... след 1 месец пак ще трабва да сменяш същия носач ;) успех !

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пет 10 окт 2008 5:48

99% това потропване е от биалетките.при мен след смяна на всичките 8 носача и вьншните накрайници на рейката сьщото потропване го имаше докато несмених биалетките.вече 1 год и няколко месеца нямам проблеми с носачите на LEMFORDER.биалетките сьщо са техни от ЕЛИТ КАР-68 лв-2те.внимавай при смяната им.лява и дясна са различни.лявата е синя-дясната жьлта.успех.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 10 окт 2008 7:22

Колега, провериси и тампона (горе) на макферсона и амортесьора, възможно е да се плочи потропване и от тях въпреки, че изглеждат здрави.

Потребителски аватар
plamen03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen03 » Пет 10 окт 2008 21:23

благодаря на всички за отговорите. смених и долните носачи и биалетките и сега всичко е на шест

Върни се в “Passat”