Не съм писал отдавна, но съм принуден защото имам проблем с ниските обороти.
И така: Отидох на познат майстор за смяна на гумичките на клапаните. До тогава колата работеше перфектно. След смяната на гумичките с нови се появи следният дефект. Ниските обороти се вдигнаха до около 1200 (преди бяха 800). След известно време работа бавно се намаляват до 800. При форсиране и отнемане на газта положението се повтаря. На газ нещата се влошиха още повече. Тогава се получава едно люлеене на оборотите около 1000 (с тенденция за гаснене). След като двигателят загрее нещата се успокояват малко но все пак остават.
Проверх всички мъркучета около дросела. Клапанът за поддържане на ниските обороти работи нормално (пробван отделно и почистен).
Колата е VW Passat 2, 1993 г., Моторът е 2000 куб. 115 коня. Пълна инжекция. 2Е.
Моля за идеи и съвети
Митко
Заглавието
mod edit: Sunny

B3 2E проблем с ниските обороти
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Колега погледни тази тема за да видиш че Пасата ти е B3.Също така си оправи заглавието т.е Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им, да бъдат написани без правописни грешки и без главни букви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, погледни ако знаеш как, дали майстора ти не е оплескал зацепването на ангренажа - основна грешка на наперени глупци дето си мислят, че е елементарно
Не че е кой знае колко сложно, ама малко недоглеждане и се пооплескват нещицата. А колкото за гумичките на дюзите на колегата nikolovbg - гумичките на дюзите и на клапаните са си отделно - за клапаните ги има навсякъде и са евтини, за дюзите обаче не е така ...