РЕМОНТ, ДРЕБНО ОСВЕЖАВАНЕ НЕ Е ПРОЕКТ!!!

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 13 окт 2008 20:37

Gigabyte написа:ФАКТ е ,че в началото всички бяхте скочили на leonardo_vd ,като си мислехте ,че е поредния "запалянко" с извинение ,а сега всички : "Браво, браво..." . Затова ми е чудно как ще прецените нещо без да знаете развитието му????
:kef:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пон 13 окт 2008 20:40

благодаря за разбирането :wink:

Потребителски аватар
kyky
Автомобил: 1983 Volkswagen Golf 1 GTD
Двигател: 1.6TD - CY 1588cc 51kW 68PS
Контакти:

Мнениеот kyky » Пон 13 окт 2008 21:00

Като потребител, който само чете и почти никога не пише, искам да изкажа своето мнение.
Според мен най-добрият вариянт за решаване на проблема с нежеланият спам е само авторът да може да пише в темата и/или пък да може сам да я модерира - отключва/заключва и трие мнения в темата. Така ще се премахнат излишните коментари от стойностните и наистина сериозните проекти.
По въпроса с т.н. "освежаване" мисля, че смяната на фарове и/или боядисването на джанти не е проект, но ако се оформи цяла тема с историята на колата в снимки е интересно и си заслужава четенето. Същото се отнася и за реставрациите - понякога човек просто иска да върне някогашният вид на своето любимо возило... За пример давам проекта на колегата BuGmaN за реставрацията на на неговият Bugsy - една реставрация, която е дори повече от проект. Има и други проекти тип "реставрация" в раздел VW Tuning & Motorsport, които си заслужават отделеното време.
Надявам се съм бил достатъчно ясен с мнението си :wink: В противен случай - прощавайте...

Поздрави,
куку

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Пон 13 окт 2008 23:00

fast_t написа:
gad3n_ написа:теми от рода "изкърпих единичката"

Това наистина ме засегна! Има теми от рода "изкърпих си двойката(тройката)", но няма подобни за единички! :)

най малко съм искал да засегна някой .. аз лично бих следил тема за единичка ако е стойностен проект но повечето което се прави не е тунинг поне лично за мен

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пон 13 окт 2008 23:04

Аз не мисля, че трябва да се копира от други форуми....трябва да се измисли нещо различно и в същото време да са доволни всички от решението :)Аз предлагам да се направат два раздела за проекти единиа за хора с по-малки възможности другиа за хора с големи възможности и знаниа.Така ако в по-слабиа раздел(така да го наречем) стигне развитие което се доближава до баш маисторите ще се прехвърли при раздела на големите проекти, а в раздела на големите проекти да неможе да се пуска тема само модераторите да местят теми там по преценка на потрепителите и екипа на форума.Така ще се избегне случая на леонардо :lol: (btw честито на колегата много върви единака поне това което се вижда на нощното клипче)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 14 окт 2008 17:04

Gigabyte написа:ФАКТ е ,че в началото всички бяхте скочили на leonardo_vd ,като си мислехте ,че е поредния "запалянко" с извинение ,а сега всички : "Браво, браво..." . Затова ми е чудно как ще прецените нещо без да знаете развитието му????

Само не разбрах кои сме тези "всички" и какво сме "скочили"...
Леонардо "израсна" много във форума и е нормално първоначалното отношение към него да се промени - той самия някъде беше написал, че в началото не е бил много наясно с нещата, но после се прояви като истински ентусиаст и в момента му се оказва необходимото внимание - даже лично аз следя с интерес проекта му...

Последна промяна от Li4o на Вто 14 окт 2008 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Вто 14 окт 2008 17:41

и моето мнение е,че трябва да има два раздела, единия примерно ''цялостни проекти'' в които да се проследява цялостното развитие, по сериозни и очертаващи се като такива проекти, или завършени вече стоиностни проекти.... другия раздел да е от рода на както казаха колегите "Какво направихте на Вашия VW днес" но пак да не е от типа ''направи си сам'' примерно....

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Вто 14 окт 2008 17:57

Според мен най - добре ще стане ако сложите тази тема с катинарче отгоре да стои като важна, за да може преди някой да тръгне да пуска тунинг тема да я види и да си направи сметка, дали има смисъл да пуска такава тема. Това е логичния начин, колко ще има ефект зависи от общата ни култура.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Вто 14 окт 2008 18:07

И да се сложи горе , много хора няма да си направят труда да четат .... като има правила има доста които не ги спазват а ги има горе темите в които са описани правилата . И за кирилица и т.н.
Както предложи alpine_j темата " Какво направихте по вашия vw днес" да я има в този раздел е най удачно :idea: Подраздел с проекти също ще помогне за по добър вид на раздела . Не са толкова много проектите че да се разделят на перформанс и оптичен тунинг (поне засега) а и има такива които влизат и в двете графи .

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Вто 14 окт 2008 18:19

Алпине какъв е смисъла от това, че днес ще разбереш за Гошо и Пешо дето са сменили задна броня и са си сложили лепенки на резервоарите, за да имитират ауди ТТ. Факт е че никой не чете правилата, но може да стане както примерно с маймуницата, маймунописарите винаги ядат хранилка или направо катинари. А и самото заглавие на темата много добре си обуславя идеята за осмисляне, дали въпросния тунер има смисъл да пусне тема.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 14 окт 2008 18:21

Papa_Dock написа:Според мен най - добре ще стане ако сложите тази тема с катинарче отгоре да стои като важна, за да може преди някой да тръгне да пуска тунинг тема да я види и да си направи сметка, дали има смисъл да пуска такава тема. Това е логичния начин, колко ще има ефект зависи от общата ни култура.

Има една такава закачена тема, ама няма кой да я чете... :)
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=11657&start=0

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Вто 14 окт 2008 18:27

Li4o написа:
Papa_Dock написа:

Има я и като гледам няма мн резултат от нея . Това имах впредвид че дори да е горе , няма смисъл . Хората които модифицират автомобилите си искат да покажат какво са направили , и тъй като не всички правят "от- до" за тези потребители ще е идеална темата - " Какво направихте по вашия vw днес " . Благодарение на нея всеки ще има поле за изява , и няма да има теми за не толкова сериозни модификации .

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Вто 14 окт 2008 18:38

Li4o написа:
Papa_Dock написа:Според мен най - добре ще стане ако сложите тази тема с катинарче отгоре да стои като важна, за да може преди някой да тръгне да пуска тунинг тема да я види и да си направи сметка, дали има смисъл да пуска такава тема. Това е логичния начин, колко ще има ефект зависи от общата ни култура.

След като не си правят труд да я четат тогава ще има катинари. Все пак името на форума е тунинг и моторенспорт за VW, което няма нищо общо с изкърпване, подмяна на старите фарове с нови такива (пък било то и кристални), ниско окачване със неизвестен произход и полза и тн. и тн.
Ще помоля колегите модериращи този раздел да си вършат качествено работа независимо от недоволствата на определена група потребители.
Все пак тунинга е вид изкуство и доста наука, неща нямащи връзка с кита и наклатките втора ръка....

Дерзайте

Върни се в “Оптичен тунинг”