Как се прави HDR
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
madcap написа:мноо добра е станала, на тая тъмнина не ти ли вкарва шум
Ми не ми се стори да има осезаем шум...той според мене се появява след коренна промяна на цветовете...

п.с Много лош номер ми изигра статива...размаза ми няколко снимки от ХДР-ите...ще сабирам пари за нещо свестно,че този велбон ми разгони фамилията...
- gencho12
- Автомобил:
- Двигател:
Много ви се радвам като гледам колко сте запалени.
С мерак далеч се стига ! За по любопитните: HDR - High dynamic range. Идеята на този формат за обработване на растерни изображения е да разширите "фотографската широта" - демек при по контрастно изглеждащ обект да изкарате повече полутонове в изображението си. Повечето фотографски материали не могат да регистрират повече от 4-5 бленди разлика. С помоща на HDR технологията обаче може да постигнете изображение по-близко до това ,което очите ни виждат. Зеницата на окото ни постоянно се свива и разширява според разликите в осветеноста на обекта ,който наблюдаваме. Вследствие на което в мозъка ни се сглабя "картина" богата на тоналности и детайли ,както в най-осветение зони така и в най-тъмните. Относно начина на заснемане - трябва ви статив,относително неподвижен обект (по разбираеми причини) и произволен брой експонации вариращи от +EV до -EV спрямо автоматичното замерване на фотокамерата. В общи линии това е. Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”