Ниска оценка на щета от застраховател! Съвет???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Ниска оценка на щета от застраховател! Съвет???

Мнениеот THE BATUGATA » Вто 14 окт 2008 16:03

На скоро имах ПТП което се случва почти на всеки.:)Така че не се ядосвах за колата още повече,че бях невредим и се успокоявах че имам ПЪЛНО АВТОКАСКО!!! Но сега ми сервират че по т.нар експертна оценка ще ми дадат само 500лв. което си е смехория.Частите дори и да са втора употреба излизат 600лв.,а имам за боядисшане калник и капак и още отделно труд изчукшане и куп други неща. + Евентуално възможно усукване на копето което е почти сигурно де!Другото колата е застрахована под 5500 и не можело да се прави в техен сервиз или да се изплати по фактура само ЕКСПЕРТНА ОЦЕНКА!

Въпроса е какво мога да направя за да мога да си покрия щетите от автокаското? Ще съм благодарен,ако някой колега сподели опит и даде съвет!!!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 14 окт 2008 18:22

Пиши им една молба да си преразгледат ескпертната оценка или поискай нова :idea:

На мен Булстрад ми бяха оценили една щета за грубо 1000 лева и след молба до централата им, се оказа, че са се объркали и платиха още 400 лева :idea: Ама все пак това е Булстрад ;) Ако си застрахован в компаня-менте като Лев инс примерно, може би ще пиеш една студена вода ;)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 14 окт 2008 19:04

Аз не мисля, че можеш да се пребориш с тях :( повече пари трудно ще изкопчиш :(.А пък трябва да видиш как ги правят колите в техните сервизи и няма да те е яд, че не ти я взимат :).
Успех и дано съвета на musura да помогне

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 14 окт 2008 19:09

А коя е все пак компанията?
На един колега от ДЗИ му платиха доста доволно макар,че щетата беше даже по Гражданска....остана и да почерпи и за 4 зимни гуми (челен удар на В3-то му с някакъв Опел старичък).
Иначе пробвай с молба да си преразгледат оценката иначе можеше да се оплачеш някъде и да направят повторна независима оценка ама трябва да разпитам къде и как се правеше (един познат наскоро имаше същия проблем с някакви от тези Лев Инс и другите подобни).
Успех!

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 14 окт 2008 21:58

На мен пък точно ДЗИ ми платиха на половината щета по каско след челен удар. Дадоха ми 1600лв. а ремонта ми излезе около 3000лв. с дозер, труд и предимно части втора употреба а новите с отстъпка 20-30% Така че пробвай с молба да ти я преразгледат оценката но ме съмнява да стане нещо.

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Сря 15 окт 2008 7:46

Е сега разбирам,че не съм първия който се е метнал с каско в ЛЕВ ИНС!!! Даже имам още две колички там но това явно тях не ги бърка!!!Ще напиша една молба за преразглеждане и да видим как ще е работата!!! :evil:

Последна промяна от THE BATUGATA на Сря 15 окт 2008 7:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Сря 15 окт 2008 7:48

zfa159 написа:А коя е все пак компанията?
На един колега от ДЗИ му платиха доста доволно макар,че щетата беше даже по Гражданска....остана и да почерпи и за 4 зимни гуми (челен удар на В3-то му с някакъв Опел старичък).
Иначе пробвай с молба да си преразгледат оценката иначе можеше да се оплачеш някъде и да направят повторна независима оценка ама трябва да разпитам къде и как се правеше (един познат наскоро имаше същия проблем с някакви от тези Лев Инс и другите подобни).
Успех!

Колега ако разпиташ твоя човек как се е справил ще съм ти благодарен!

miliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miliev » Сря 15 окт 2008 16:52

преди 6 месеца имах бая удар (компакт 95год.), оценен на 6500 в булИнс. След доста разправии (ходих и на разпит, инцидента беше късно и 100 пъти ме питаха дали съм пил ), намерих човек който си вършат някакви работи с тоя дето отговаря за щетите на БулИнс, уж беше уговорено за тотал, но дадоха 2 бона, които така и не стигнаха за ремонта.
Моя човек беше сериозен, но просто не беше от БулИнс и не може да ги натисне поне да дадат повече. Не мисля че можех да взема повече.
И на мен ми е интересно дали има някакъв шанс да бъдат натиснати законно при условие че беше очевидно че щетите са по-големи.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 15 окт 2008 17:08

THE BATUGATA написа:
zfa159 написа:А коя е все пак компанията?
Успех!

Колега ако разпиташ твоя човек как се е справил ще съм ти благодарен!

Само трябва да го видя,че вече и телефона му нямам ама ще се опитам да го изровя.
Иначе имам един познат в ДЗИ (просто е застраховател и работи за тях на процент),който горе-долу е в час как стоят нещата от страната на потърпевшия и мога и него да попитам какво може да се направи.
Успех!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”