съвет за домашен климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

съвет за домашен климатик

Мнениеот evgenyh » Пон 13 окт 2008 23:56

Колеги дайте съвет за домашен климатик - първо ако някой е по familiar нека да каже дали си заслужава да се взима инвентор или и обикновена сплит система върши същата работа?

Чудя се м/у 2 модела на Panasonic:

1. PANASONIC CS/CU-UE12HKE - инвентор
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09034789
и
2. PANASONIC CS/CU-UW12GKE - обикновена сплит система
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09037754

а изобщо Panasonic-a добър избор ли е? разликата е 350лв. - нито прекалено малко, нито прекалено много,
кажете какво да правя :?: :roll:

Благодаря предварително :wink:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 14 окт 2008 1:16

какъвто и климатик да вземеш....всички са еднакви вече.....всичко се прави в Китай просто кутийте са различни......аз в момента съм с Мидеа 18-ка работи много добре и охлажда и отоплява без проблем......да видим зимата как ще е......обикновен ти препоръчвам защото инвертора като му изтече гаранцията и недай си боже нещо се развали дерат глави :wink:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 14 окт 2008 8:39

Колега не мисля, че всичко което се прави в китай е еднакво и най-малкото по качество.

Ето тук може да намериш доста информация относно климатизирането http://forum.setcom.bg/index.php?board=60.0

Лично бих ти препоръчал да си го вземеш от фирма за климатици, а не от големите търговски вериги.

Аз съм с General Fujitsu 12LGC и съм доволен за сега.

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Вто 14 окт 2008 9:54

Е как да няма разлика ?
Първия е по-мощен и е клас АА - повече мощ и по-малка консумация .
Щом тук не виждаш разликата , задължително се консултирай със специалист !
Мое мнение : презапаси се откъм мощ (без да прекаляваш , сметни кубатурата на помещението и си остави мин. 30% резерв)

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Вто 14 окт 2008 10:41

Казват, че Фудджитцу-Сименс са най-добрите, но аз не сложих такива. Купих си Мидеа и съм доволен.
Според мен има други по-важни неща, аз съмия не бях на ясно с тях. Ето за какво става дума. Обадих се на мой приятел, преподавател по вентилационна и климатична техника и го попитах какво да взема. Онговорът беше, че без да види помещенията, изолацията и дограмата нищо не може да каже. Отидохме в апартамента, огледа ситуацията, направи сметка на кубатурата, уточни, че не е желателно в спалното помещение да се слага климатик. Най-важното е съотношението между обема на помещението и мощността на климатика. Ако не отговаря или е по-голям - висок разход на енергия. Препоръча ми да изолирам тавана /апартамента е тухлен с 50 см. стена/, тъй като е последен етаж, отгоре има тавански, но не се отоплява.
Уточни още, че всеки апартамент е различен и оценката е индивидуална. Важен е монтажът - къде и как - да не замръзва зимата външното тяло.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 14 окт 2008 10:50

Немога да разбера, защо всеки който е с Мидеа разправя, че всички са еднакви. Иска ви се, но няма как да стане. И определението "то всички се правят в Китай" звучи много смешно! По тая логика аз трябва да карам Мерцедес - нали и Голфа ми е произведен в немско

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Вто 14 окт 2008 11:38

Не съм казвал, че са еднакви, смятам, че вършат работа. Аз съм доволен, не смятам да ги заменям с друго.

Потребителски аватар
Luciano
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 14 окт 2008 11:42

bboikov написа:Не съм казвал, че са еднакви, смятам, че вършат работа. Аз съм доволен, не смятам да ги заменям с друго.

Нямах предвид тебе колега :beer
Говоря като цяло, защото имаше и друга тема за климатици преди!
MuTa4eTo написа:Мидеа 18-ка работи много добре и охлажда и отоплява без проблем......да видим зимата как ще е......обикновен ти препоръчвам :wink:

Бъди сигурен, че ще умреш от бяла смърт ако разчиташ на това да те топли зимата!

Последна промяна от Luciano на Вто 14 окт 2008 11:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiks » Вто 14 окт 2008 11:42

Marto_Polo написа:
Лично бих ти препоръчал да си го вземеш от фирма за климатици, а не от големите търговски вериги.

поначало повечето работят с тях ... все пак технополис са вносител не само магазин ;)

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Вто 14 окт 2008 12:30

Mitsubishi или Fujitsu General :wink:

Последна промяна от soto73 на Пет 17 окт 2008 22:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 14 окт 2008 14:00

Luciano написа:Немога да разбера, защо всеки който е с Мидеа разправя, че всички са еднакви. Иска ви се, но няма как да стане. И определението "то всички се правят в Китай" звучи много смешно! По тая логика аз трябва да карам Мерцедес - нали и Голфа ми е произведен в немско

Мидеата -целият е под цената на 1 марков компресор живота на които
е колкото гаранционния му срок.
Мерцедесите също се повреждат.

Потребителски аватар
Luciano
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 14 окт 2008 14:51

soto73 написа:Mitsubishi или Fujitsu Siemens :wink:

:да:
i.e.i написа:Мидеата -целият е под цената на 1 марков компресор живота на които
е колкото гаранционния му срок.
Мерцедесите също се повреждат.

Ти купувал ли си си кола?И ако да защо?Нали и тя ще се строши?
Моля те не ми сравнявай Мидеа с марките посочени от колегата по-горе!

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 14 окт 2008 16:01

soto73 написа:... или Fujitsu Siemens :wink:

Моля Ви не бъркайте компютрите с климатиците - General Fujitsu е марката при климатиците

А що се отнася до избора на климатик ... търсачката би дала много интересни теми, трябва само да я попитате

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Вто 14 окт 2008 16:06

колеги хората са казали "Мидеа-много лоша идея".

Разликата между обикновените и инверторните машини е доста голяма. Обикновените климатици са по-слаби като отдадена мощност,а като косумирана много голяма.За лятото стават,но за зимата-слаба работа.На -5градуса ще търсите по магазините печки , за да не ви е студено.(ЗА това са обикновени).

Инверторните климатици са мощни,много по бързо темперират помещението.Отдадена мощност-голяма,консумирана мощност-малка.Много по тихи са.
Ето тук можете да разгледате http://toplo.eu/

Потребителски аватар
The_Overmind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The_Overmind » Вто 14 окт 2008 16:31

Според болшинството хора, Инверторите са климатици, които могат да инвертират режима на работа: "На топло" и "На студено". Това обаче въобще не е вярно !!!
Според технологията, по която са създадени, съвременните климатиците имат възможност да обръщат посоката на движение на работния хладилен агент, като по този начин пренасят енергия през стената на помещението в посоката в която желаем. Каква енергия ще попитате има през студените зимни дни, че да я внесем в стаята и да се топлим? Има и то доста много: това е енергията, топлината между температурата на изпарение на хладилния агент (-20 до -40 градуса) и температурата на околната среда.
Основния агрегат който прави това пренасяне е компресорът. Обикновените климатици са съоражени с компресори, които просто получават захранване и работят с цялата си мощност докато температурата в помещението, която сме задали бъде достигната.
Поради инертността на системата, климатика, които е получил някаква "засилка" дори подминава зададената температура, което се оказва доста излишен разход на електричество.
А основното достойнство, което ни кара да захвърлим калориферът и да го заменим през зимата с климатик е икономичността.
За да се постигне желаната икономичност производителите са възприели плавното регулиране на мощността на компресора, като изменението е в зависимост от температурата която, трябва да се достигне. Това се оказва изключително ефикасно в режим на "топло", през зимата.
Инверторите са климатични системи, при които е реализирано цифрово плавно управление и контрол на мощността на компресора, с цел постигане на максимална топлинна ефективност.

Няма спор по въпроса - инверторните климатици са крайно по-добри от обикновенните. Но за Мидеа не сте прави. Във вкъщи съм с най-обикновен климатик Мидеа и трета година съм доволен от работата му. Зимно време съм нямал никакви проблеми с него, отоплява си без проблем. Според мен, за да си избере човек климатик, първо трябва да си зададе въпросите:

"Колко време дневно ще работи?"
"Само лятно време ли ще го ползвам?"
"За отопление ли ще го ползвам?"
"Колко пари съм готов да отделя за покупка?"

Там се крие и отговорът. А доколкото знам Тошиба също правят доста добри климатици. Един приятел, който работеше монтаж на климатици ми каза "Искаш ли нещо вечно, вземи си Тошиба." Доколко е прав...незнам, не разбирам :oops:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”