Има ли нещо сложно в смяната на капачката на делкото и на палеца под нея?Трябва ли да се направи в сервиз или мога и зад блока с отвертка да я сменя и какво точно да гледам за да не объркам нещата?
П.П. Палеца и капачката нови колко би трябвало да струват???
Капачка на делкото?-/сменена/
- Golf3User
- Автомобил:
- Двигател:
капачката съм я свалял. тя се държи на едни метални скоби и се сваля много лесно.първо виж как са разположени кабелите после направи така че да ги не разместиш защото няма за запали колата.като сжършиш тая ратота откачаш кабелите и сваляш капачката. за палеца нямам представа. не съм го сменял. Успех 

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За на баща ми пасата питах и беше нещо, че до 90-та година са по 30 и някой лев, а след 90-та 28 или нещо такова.Тва е за капачка и палец.Капачката се сменя супер лесно. Най напреда откачаш капачката от скобите, после я повдигаш и гледаш одоло има един зъб.Взимаш и новата капачка и ги хващаш така че и на двете зъбчетата да са в една посока.После почваш и прехвърляш кабелите.Тва ти го казвам за да не объркаш кабелита.Ако искаш можеш и да си ги номерираш. Тва е за капачката.За съжаление не съм свалял палеца.При ладите се измъкваше право нагоре. Нека някой от по-разбиращите колеги каже!
- theater
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Капачка на делкото????
CCCP_FAN написа:П.П. Палеца и капачката нови колко би трябвало да струват???
За моя пасат 1.6 89-та година - капачка Беру-18 лв, палец-9лв в магазина до южния парк. Смених си ги сам и нямах никакви проблеми. Не ти е необходима дори отверка. (предполагам, че на голфа е същото)
Поздрави,
theater
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
georgipass написа:Ами на моята капачка си има стрелка,там където е 1 цилиндър....и нататък е ясно 1-3-4-2,т.е реда на работа
Ехеееееееее блазе ти колега. На Бошменските няма никакви означения.Поне аз не видях де. Та разкачам си аз смело кабелите и а да сложа и к_р капан, незнам кой е първи цилиндър за да ги наредя.Ходих да гледам от моята кой е 1-ви та да ги навържа.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”