проблем с пасат 1.9 tdi 110 1998 г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
perudji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perudji » Нед 27 яну 2008 11:51

Колеги моят проблем е следният при определени обороти 3000-3500,и при определена скорост110-120,колата ми забива.Става въпрос за GOLF TDI 1994г.-1Z мотор.Вече два месеца ходя по 'маистори',които не ми казват нищо смислено ,само ми взимат парите и ме гледат умно.Смених някакъв клапан в които влизат вакууми ,махнах катализатора,смених всички филтри,масло ремъци,правиха ми зацепване на ГНПто.На диагностиката компа показваше нещто от сорта inteik manifolt presure.много ви моля за съвет .Предварително ви благодаря.

Потребителски аватар
nikevas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikevas » Сря 07 май 2008 14:59

juliogs, защо не драсна с две думи какво стана в крайна сметка - реши ли се проблема? Щото тая тема става безмислена - четеш четеш и накрая нищо!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 07 май 2008 15:06

perudji написа:Колеги моят проблем е следният при определени обороти 3000-3500,и при определена скорост110-120,колата ми забива.Става въпрос за GOLF TDI 1994г.-1Z мотор.Вече два месеца ходя по 'маистори',които не ми казват нищо смислено ,само ми взимат парите и ме гледат умно.Смених някакъв клапан в които влизат вакууми ,махнах катализатора,смених всички филтри,масло ремъци,правиха ми зацепване на ГНПто.На диагностиката компа показваше нещто от сорта inteik manifolt presure.много ви моля за съвет .Предварително ви благодаря.

Пробва ли със замяна на Н75 ?Раздвижи ли гейта на турбината?

perudji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perudji » Нед 11 май 2008 22:05

Значи стана следното,ходих при ventoman и се оказа,че не ми отваря геита.Или е нещо е запекъл или този, от който го купих нещо е преправял(побългарявал).Сега трябва да си свалям сам турбината,защото иначе ми искат за тая работа около 200лева.После ако се укаже че тоя клапан се е скапал ще ми трява нов или по точно втора употрба.И в двата случая парите не са малко,а колата ми трябва и не мога без нея.Затова си я карам така и си псувам като ми забие.Когато я оправя ще пиша за какво става въпрос .Същевременно ако някои може да ми помогне с идеи ще съм му много благодарен.Благодаря на всички колеги от форума,които ми помогнаха с мнения.и най вече на ventoman ,които я преслуша.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 11 май 2008 22:33

juliogs му се реши проблема след изчистване на геометрията.при 1з такова животно нема. :lol:

perudji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perudji » Чет 07 авг 2008 20:56

Моят проплем приключи,като просто си раздвижих рейката на клапана с вд и край колата тръгна.Затова съветвам колегите от форума ,които не разбират както бях и аз да се обръщат към по компетентните.Благодаря на всички които ми помогнаха по един или друг начин да стигна до проблема .Въпреки че сагата ми продължи доста дълго се оказа елементарно.Приятелски съвет не стъпваите в сервизи 90% нищо не разбират от турбини клапани вакууми итн.Ventoman е човека.

baaaaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baaaaa » Сря 01 окт 2008 15:31

Здравейте, имам подобен проблем с турбото и реших да пиша тук вместо да отварям нова тема.
От варна съм и знам само едно място където ремонтират турбо - в МЕИ. Та ако някой знае други да сподели. Този на Бош в Младост около 130 бл. ли става въпрос? Благодаря предварително :)

Колата е голф 4 тди 110коня. Проблема на колата е че над 3500-4000 оборота няма мощност, при 180км/ч спира да върви :) и понякога минава в авариен режим. Веднъж сменях маркучи на вакуум помпата провериха и клапана - наред са, обясниха че лопатките са зацапани и не се отварят/затварят както трябва. Профилактиката струва 240лв така че ми се иска да поогледам и на други места :)
Мерси

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 01 окт 2008 18:13

погледни при колегата Ифидик ,и тои е от Варна,а и си разбира от работата :arrow:

baaaaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baaaaa » Сря 15 окт 2008 13:20

Мерси niks76, писах му лс но не отговаря
Ходих и до сервиза на Бош дизел и ми обявиха същата цена :) Явно или това е нормална цена или живеем в е**н скъп град :)

Потребителски аватар
P-TRANSPORTER
Автомобил:
Двигател:

относно проблема

Мнениеот P-TRANSPORTER » Сря 15 окт 2008 17:21

здравеите колеги,значи аз имах сащият проблем сас моият голф тди-ахф 110к/-като вдигна 120км и колата спира да варви,проблема беше в турбото беше се зацапало и затова влиза в авариен режим и изключва--свалихме го почистихме го и сега колта е пушка-ако все още неси си оправил проблема ми пиши на лични зада те упьтя каде да отидеш зада ти го оправят

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Сря 15 окт 2008 17:41

Колега имам тази машина от няколко месеца,но тази седмица по магистралата усетих ,че колата нещо я спъва при скорост от 150-160 км/ч
Значи какво се случи всъщност....карах си с 140 някъде и се наложи да изпреваря,натиснах педала ,скоростта се увеличи до към 150 и като че ли ми изключи турбото...поне аз така го усетих.После колкото и да натисках педала скоростта не се увеличаваше!Отпуснах педала и започнах пак да набирам скорост,този път малко самия път беше с наклон за спускане и пак натиснах педала и същата процедура се повтори при скорост от 180 км/ч някъде и повече от това не искаше да мръдне стрелката Незнам дали това са възможностите на 1,9 TDI по принцип,но си мисля че в този случай с този наклон не трябваше да се повтаря този проблем,да не иска да ускорява...
Иначе когато си я уравновеся с някаква скорост се държи нормално на пътя,но при по-високите скорости се губи пъргавостта на двигателя..

Колеги кажете какъв е проблема,той не е сериозен и не ме притеснява много,все пак такива скорости не вдигам всеки ден,но искам да знам дали е турбото или това са възможностите на автомобила ми,или има начин да е склопен двигателя малко??Какво бихте ми препоръчали?

В моя случай май пак се оказва този клапан H75 :roll:

baaaaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baaaaa » Съб 25 окт 2008 10:58

Проблема е решен благодарение на Ифидик :) че ми и взе символична сума на фона на останалите майстори :)
Освен турбото добре задръстени са били и тръбите към него :) Сега колата върви както трябва, ускорява равномерно до 200

canzone
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с паса 1.9 tdi 110 1998 г.

Мнениеот canzone » Вто 19 май 2009 12:14

А има ли майстор който да ми препоръчате в Стара Загора?

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Чет 07 яну 2010 21:18

От изчетенето до тук разбирам че и на двамата колеги от Варна след ходене по доста сервизи и куп похарчени пари ifidik ви е оправил колите!
И при мен беше така докато не отидох при него!
Поздрави!

Потребителски аватар
nane
Автомобил: Passat
Двигател: ADR

Мнениеот nane » Пет 07 яну 2011 1:36

колеги аз искам да попитам моият проблем е като карам и колата забива на 110км/h но не го прави всеки път значи колата до тези километри ускорява добе не забива над 3000 хиляди оборота до 3-та скорост направо ще я спукам и върви гася паля и отново така закачих я на ваг-ком и ми дава грешка 0-00575 нещо колектори пише ама не разбирам направих и два лога да се види за какво става въпрос нека се изкаже които разбира колата е пасат 4 1.9 110к.с
Прикачени файлове
LOG-01-008-xxx-xxx.ods
(14.09 KиБ) Свален 80 пъти
LOG-01-010-xxx-xxx.ods
(13.86 KиБ) Свален 172 пъти

Върни се в “Дизелови агрегати”