съвет за домашен климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Сря 15 окт 2008 14:53

Много благодаря колега, :wink: отговаряш точно на въпроса ми - както казах по-горе, на всички ни е ясно кое е най-доброто, но не всеки може да си го позволи. Идеята ми е какво мога да взема за около 1000лв., дали да е инвентор или конвенционален и конкретно тези 2-та модела бива ли ги.
А твоя поне като охлаждане как се държи? и на каква кубатура си го сложил?? Аз съм с 50.02м3 и се чудя дали все пак не съм за 9-ка защото те са до 50м3 :?:

Аз го сложих на 60 куб. м. помещение. Монтирах го точно в последните горещи дни. Пробвал съм го и на охлаждане и на топлене - няма грешка. Ама то извод за климатик можеш да направиш дали е добър при външна температура над +35 или под -10. През останалото време всички климатици бачкат.

Само да допълня, че конвенционалния климатик ще ти върши същата работа с две изключения:
Първо ще харчи с около 25% повече.
Второ има по-голям шанс навън като падне под -10 да не може да стопли.

Ако имаш хубава изолация и дограма мисля, че и инвертор 9-ка ще ти свърша работа.

te4eto88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот te4eto88 » Сря 15 окт 2008 15:13

от 4 години във всекидневната съм с Мидея 12-много съм доволен,в едната спалня от 1 година съм с Фуджицу 9(втора ръка от роднина които щеше да го хвърля че е 8 год.) зимата нямам проблем,днес ми монтираха във втората спалня Мидея 12 с нагревател на компресора-аз от Мидея съм доволен.
При всяка марка има дефектна стока,дали скъпа или евтина електроника е и се разваля.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 15 окт 2008 17:23

Hitachi E14EH2. Има няма само 870 лв миналата година чистак ново.
Ей с това нямам грижа зимата да се правя на алпинист и да поливам с топла вода или да го включвам на охлаждане посред зима като тъпите Мидеи. само като беше -15-18 взе да се подготвя за излитане /да държи високи обороти на външното тяло по -дълго време - но без да досажда - беше ми интересно да го наблюдавам /.
Него хваля китайче си е , ама за толкова пара бива и то много.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 15 окт 2008 17:47

Крис каза -18 та се сетих нещо, което из магазините не го споменават за новите Панасоници, за сметка на това по семинарите на Панасоник хората го казват:

Всички таз' годишни модели на Панасоник, т.е. всичко завършващо на HKE, работят перфектно при -15, НО имат датчик за защита и на -18 СПИРАТ искате или не искате. Хората искат да си предпазят машините и по този начин се застраховат от евентуални проблеми, въпреки че на -18 като останеш на студено не те е еня дали може да му стане нещо на климатика.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Сря 15 окт 2008 21:05

vw_derby написа:
titi28 написа:!така че ако ще си купувате евтин Китайски инвертор се насочете към Мидея за марки като Хайер Осака Самсунг просто не се набутвайте!успех при избора ако ви интересува нещо пишете ми на лични!

колега нещо ти се издразних щото:
мидеа-китайче
хайер-китайче(германец го е измислил)
хайер-китайче
самсунг-корейче

Незнам кви климатици монтирате в Плевен , но това където го говориш е ппълна безмислица.

Колегата който си търси климатик-ако си копуваш Панасоник9/12(не погледнах)приготви си 1500-1700лв да ти е качествен.Тези за по 700-1000лв просто ги отпиши.
колега стига си писал глупости недей само да трупаш мнения във форума за неща който само си чул от тук и там!мидеа-китайче ама истинско! хайер-китайче ама от боклуците!самсунг-корейче ама минало покрай Корея а осака БЪЛГАРЧЕ :shock :shock :shock :shock колко и странно да ти звучи!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 17 окт 2008 21:32

soto73 написа:Mitsubishi или Fujitsu Siemens :wink:
....няма такъв климатик ФуджитсуСименс...Има фуджитсу дженерал...инак марките са две митсубиши и дайкин....нещо като мерцедес и бмв или мерцедес и ауди....следват фусжитсу дженерал, тошиба и другите японски марки...нещо кato фолксваген рено пежо....и накрая мидея осака хаер маер нещо като кия хюндай лада и 50кубиково балканче...
Хубавият климатик на Матсушита не се казва Панасоник а Национал....

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 17 окт 2008 21:40

batetony67 написа:Пичове, имаше тема за това и то доста подробна. Но, да вървим нататък. Според мен на първо място са Мицубиши, но и цената им е добра. Качеството се плаща, а после и се отплаща. На второ място са едни не много известни в БГ, а именно Дайкин, 100% японски. Доколкото знам са бащите на климатиците, самият факт, че Глобул използват само тях за охлаждане и отопление на базовите си станциии мисля , че е красноречив. Личното ми мнение е, че не трябва да се разчита само на климатик, би било добре да имаш и алтернатива.

Всички климатици които работят на 220волта Гарантирано не се правят в Япония.....Едана еинствена фирма мисля Тойотомо мисля произвежда само в Япония но тя не е толкова известна... Дайкин на 220волта идва от Чехия или Белгия..а Митсубиши от Малайзия или Тайван...за от Япония ако не е на 110волта просто забравете...

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 17 окт 2008 22:28

Благодаря на всички за мненията :wink:
Накрая все пак се спрях на Panasonic(made in P.R.C. :oops: ), но не тези 2-та а CS/CU-RE9HKE, това ми е по джоба на този етап :? да се надяваме, че няма да има проблеми.
Въроса ми е за фирмата дето ще го монтира - Техно клима :?:
Има ли някой някакви отзиви от тази фирма :?: :?: :?:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 17 окт 2008 22:56

Като клиент,имаш право на пртенции да не ти разрушат къщата(ще се опитат да го направят).

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 18 окт 2008 9:10

evgenyh написа:Въроса ми е за фирмата дето ще го монтира - Техно клима :?:

Всичко опира до конкретната монтажна група, която ще ти слага климатика, а не до фирмата им.
Иначе, ако това ще те успокои, Техноклима е най-голямата верига сервизи за климатична техника в България. Имат достатъчно монтажници по градовете и откликват бързо при евентуален проблем.
http://www.tehnoklima.com/

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 18 окт 2008 10:10

10х :wink:
разрових се сериозно в Google и почти не открих оплаквания, особено за София.
Като приключат ще пиша впечатления :wink:

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот NORX » Съб 18 окт 2008 12:37

Според мен техномаркет не е най-добрия избор за покупки..за другото незнам..лично аз съм много разочарован от техномаркет...пз

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 18 окт 2008 12:54

titi28 написа: колега стига си писал глупости недей само да трупаш мнения във форума за неща който само си чул от тук и там!мидеа-китайче ама истинско! хайер-китайче ама от боклуците!самсунг-корейче ама минало покрай Корея а осака БЪЛГАРЧЕ :shock :shock :shock :shock колко и странно да ти звучи!

Не мислех ,че има толкова ограничени хора.Първо с климатична техника се занимавам от 5 години,преди това още 5 със учене.Второ не ми е за мненията ,както на повечето тук,а изкам да помогна на колегата и да му дам съвет.И трето 95% от климатиците които се внасят в България са Китайски.И четвъртото нещо което искам да кажа е че в интернет пространството пише много неща който са неверни(това е за колегите който са прочели някъде нещо,а всъщност никога не са го виждали и не знаят за какво иде реч.

п.п. И да добавя не можете да говорите кой климатик е най-хубав(като марка).Отидете в някой сервиз и ще видите кое се тоши най-много(стига сервиза да поддържа много марки)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 18 окт 2008 14:04

По постовете ти хич не личи да се занимаваш с климатична техника.

Да влезеш в сервиз и да огледаш от кое колко счупени бройки има и по това да си вадиш изводи кое е по-здраво е най-голямата глупост, която можеш да сътвориш. Така пренебрегваш факта, от кое колко бройки са продадени/монтирани и информацията, която получаваш по този начин е силно изкривена.

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Съб 18 окт 2008 14:17

evgenyh написа:Благодаря на всички за мненията :wink:
Накрая все пак се спрях на Panasonic(made in P.R.C. :oops: ), но не тези 2-та а CS/CU-RE9HKE, това ми е по джоба на този етап :? да се надяваме, че няма да има проблеми.
Въроса ми е за фирмата дето ще го монтира - Техно клима :?:

Колега замисли се върху Hitachi 10EH1.Сега е на промоция в Техномаркет и си е японски.Доста по добър от китайския панасоник.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”