Смяна на датчик за светлини на задна скорост. - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
wachman
Автомобил:
Двигател:

Смяна на датчик за светлини на задна скорост. - РЕШЕНО

Мнениеот wachman » Чет 16 окт 2008 9:53

До сега се рових и не можах да намеря тема за смяна на този прословут датчик за ABU двигател. Датчика се намира ниско доло на скоростната кутия и като го развих текна масло. Завих го веднага да не остане сухо вътре. Като отидох в магазина да питам за такъв датчик ми показаха 5 различни вида. Казаха "Донеси датчика да го видим" - е да ама как да го донеса като остана без масло в скоростната кутия... :gruebel ?
Та въпросът ми е следния - да ходя ли да търся майстор (колата да стои там на канал докато купя датчика) да ми налее масло или да карам примерно 10-тина километра без масло в скоростната кутия и после при доктора?

Последна промяна от wachman на Чет 16 окт 2008 12:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Чет 16 окт 2008 9:58

Ако караш без масло в скоросната кутия после наистина ще си за маистор.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 16 окт 2008 10:02

10 км. без масло-нова кутия.Източваш маслото от кутията и след това отвиваш датчика отиваш взеш нов завиваш го а също и пробката и накрая наливаш маслото от пробката за доливане докато непрокапе от нея завиваш и нея .

Потребителски аватар
wachman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wachman » Чет 16 окт 2008 10:05

Проблема е, че нямам канал. А и не знам къде се намира тази пробка :oops:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 16 окт 2008 10:09

Пробката за източване на маслото е отдолу вътрешен шестограм 17 а за наливане е отстрани на кутията пак шестограм 17 или 19 а колкото до канал става и на крик ама е малко неудобно .Ще ти трябва и шприц за да налееш маслото .

Потребителски аватар
wachman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wachman » Чет 16 окт 2008 12:56

Така докато си стоях и се чудих какво да правя - виках виках неволята и тя взе че дойде :D

Марш до АУТО ПЛЮС - този път беше някакво по разбрано момченце. Изрови от каталога точно този датчик който ми трябва на мен срещу 8лв. Лявата страна на колата на крик и :077: В една ръка парцалче в другата ключ 22 развих датчика. Хоп парцалчето на дупката да не изтървем ценната течност. Имаше една семерина на стария датчик, сложих я на новия и айде на мястото му. Вече има задни светлини :yahoo:
Отивам при майстора и той ми казва, че има няма 100мл масло нямам в скоростната кутия. Обясни ми, че този датчик по принцип си събърал малко масло вътре, но нямало как да изтече цялото но бях длъжен да проверя.
И така - цялата смяна на този датчик не повече то 15 минути и вече :drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”