кой е по-добър шофьор - мъжът или жената?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

кой е по-добър шофьор - мъжът или жената?

Мъж
59
58%
Жена
4
4%
Полът няма значения
38
38%

Общо гласове: 101
Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Съб 28 яну 2006 16:33

tyo написа:Въпросът не е до пол!!!
Всичко е свързано с еволюционното развитие на "хомо сапиенс"
Просто през тези няколко стотин хиляди години сетивата на мъжете са се развили по добре.
Особенно периферното зрение и тъй наречения "динамичен окомер".

абсолютно вярно, жените нямат периферно зрение на практика, поради което след почти всяка тяхна катастрофа може да се чуе "ми не те видях..."
в някои арабски страни е забранено на жени да карат МПС и една от причините е зрението (другата религията...)
и спасение няма, колкото и опит да натрупа една жена няма да прогледне.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 28 яну 2006 16:42

А да не забравяме, че има и някой пресни случай където жените не разпознават цветовете
на сфетофара и влизат на червено в кръстовища mhihi

Всички присъстващи жени изключват автоматично :uuoooh:

Потребителски аватар
amazonka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amazonka » Съб 28 яну 2006 17:45

Е невероятни сте пак се разделихте на :D мъже и :evil: комплексари.
И аз давам вота си за това, че не е до пол.
Друг е въпроса ,че по-малко жени проявяват интерес към шофирането.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 28 яну 2006 17:46

Просто през тези няколко стотин хиляди години сетивата на мъжете са се развили по добре.

Точно заради еволюционното развитие мъжете имат по-добре развито зрение за далече, а жените по-добро периферно. По същата причина мъжете шофират по-добре през нощта отколкото жените. Особеностите в пространственото ориентиране също са резултат от милиони години еволюция.

А тестостерона е лекарство за стерилизиране на тестисите!

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Съб 28 яну 2006 18:35

leavon написа:

Точно заради еволюционното развитие мъжете имат по-добре развито зрение за далече, а жените по-добро периферно. По същата причина мъжете шофират по-добре през нощта отколкото жените. Особеностите в пространственото ориентиране също са резултат от милиони години еволюция.

amazonka написа:Е невероятни сте пак се разделихте на мъже и комплексари.

само да попитам: яавно еволюцията ви е виновна май.ако преди много хиляди години бяхте ходили да ловувата разни здверове за храна сега нямаше да имате тези проблеми.щяхре да сте с развито зрение,мускулести космати и други такива.за ваш късмет мъжките индивиди от популациите хомосапиенс са извършвали тези дейности и везните са се наклонили в тяхна полза.пусни си анимал планет и вземи напримерно прайд лъвове.при тях лова се извършва от женските и сама можеш да си направиш извода че женските лъвове са с по развито зрение, обоняние, и всички други сетива и призспособления свързани с лов при тях са изключително добре развити !

Потребителски аватар
amazonka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amazonka » Съб 28 яну 2006 19:00

Виж какво ще ви кажа цял живот се дразня на такива мъже ,които лежът на тезата мъжът попринцип и еволюционното развитие на мъжете
Занимавах се 10 год с конна езда и не се справях по-лошо от мъжете бях в национала и като се справя мъжа с едно 500к.г животно .така се справям и аз. Имах мотор на 18 и съм обикаляла с него страната сама толкова колкото ти сигурно не си си карал още колата. Карам 14 год кола и имам само 1- лека катастрофа.
И не знам как изглеждаш, ама мога да те разделя с топките ти ,за две секунди така ,че не ми разправяи за еволуция И това само с моите 55к.г Ама и ти да се развиваш и да полагаш усилия ще се научиш .Ама не по-лесно е да ти е достатъчно ,че си роден Мъж

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Съб 28 яну 2006 19:08

amazonka написа:Виж какво ще ви кажа цял живот се дразня на такива мъже ,които лежът на тезата мъжът попринцип и еволюционното развитие на мъжете
Занимавах се 10 год с конна езда и не се справях по-лошо от мъжете бях в национала и като се справя мъжа с едно 500к.г животно .така се справям и аз. Имах мотор на 18 и съм обикаляла с него страната сама толкова колкото ти сигурно не си си карал още колата. Карам 14 год кола и имам само 1- лека катастрофа.
И не знам как изглеждаш, ама мога да те разделя с топките ти ,за две секунди така ,че не ми разправяи за еволуция И това само с моите 55к.г Ама и ти да се развиваш и да полагаш усилия ще се научиш .Ама не по-лесно е да ти е достатъчно ,че си роден Мъж

Пробай да си редактираш текста за да добие малко повече литературен смисъл(за да мога да го разбера както аз така и колегите), а не да ни сервираш просто нахвърляни в изблик на ярост думи.
Успех !

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 28 яну 2006 19:22

колега,представям си те като те тресне някоя жена,как си я хванал за косата и бой,бой,бой???
много си груб да ти кажа.все пак жената си иска техника и внимание :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 28 яну 2006 19:33

Евала...
Па такива еманципирани "дами" са ми любими..
Хаиде ако искаш.. ще имаме доста шансове, да се видим.. аз доста ходя по сбирки..
Па да ми покажеш оня номер с топките за 2-3 секунди..

Следващият път, когато ти се наложи да удържиш кон за юзда, който това хич не му се ще, помисли малко дали няма някой 100 кг мъж с прилична мускулатура да се справи маааалко по добре от теб...

Заради такива "жени" като теб, бих си редактирал мнението, и да го изкарам наобратно...

Природата има закони. И те са доказани от безбройни опити на много учени хора..та те са изписали за физиката и умствените възприятия на двата пола мноооогооооо информация..

Ама явно от возене с моторетка и каране на кола, не ти е останало време да се запознаеш...

Айдее.... у десно.!
аман от еманципация..

И едно уточнение за цветовете на светофарите...
Колега тук требе да замълчим дискретно, щото жените не страдат от далтонизъм.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 28 яну 2006 19:39

Да си кажа и аз мнението. Има 3 вида хора /според мене/ - не мъже/жени а като цяло.
1. Шофьорлъка им е вроден и без много да си дават зор стават добри шофьори. Те усещат колата и един вид се "разбират" с нея.
2. Втория тип са такива дето в началото не им се отдава много шофирането но с течение на времето се ушлайфват и стават добри.
3. Третите са ясни колкото и да карат, нищо не става от тях.

Виждал съм и мъже и жени и от 3-те вида. За 5 години имам около 150 000 навъртяни километра, без произшествия и без наказания /освен един фиш за превишена скорост в едно село - много лоши тия дървета, крият знаците/ смея да се числя към добрите шАфьори.
Искам още да кажа, че това че някой може да кара не значи че е шофьор, но това малко хора го разбират.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 28 яну 2006 19:39

Жените са толкова красиви и нежни ... как допуснах преди време да се влюбя ... пу деееба.... екстра си ми беше ..... ся ... любов .. човек като свикне тегаво... и се стигна до тия неща

http://bgphoto.net/photos/3426/o632739616616562500.jpg

Искам си като едно време свободен, кеф ти Briana, кеф ти Silvia Saint, Tera Patrick, Sophie Sweet :) :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 28 яну 2006 19:44

щом не е булченски си добре.. нема се пуашиш...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 28 яну 2006 19:45

amazonka написа:Виж какво ще ви кажа цял живот се дразня на такива мъже...

...И не знам как изглеждаш, ама мога да те разделя с топките ти ,за две секунди...

:shock Изображение Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 28 яну 2006 19:49

AAAAA не жив преди 30 години поне не се давам !!!

Изображение

по темата .... не съм гласувал .... ама детето ба което е букета иска мотор..... катастрофа ... нема кой да и даде обаче гхахахахахаха :)

Потребителски аватар
amazonka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amazonka » Съб 28 яну 2006 19:51

wili98 написа:Евала...
Па такива еманципирани "дами" са ми любими..
Хаиде ако искаш.. ще имаме доста шансове, да се видим.. аз доста ходя по сбирки..
Па да ми покажеш оня номер с топките за 2-3 секунди..

Абе нямаш проблем ще ти го покажа само че трябва да имаш предвид ,че ще станеш страшен защитник на нежния пол xa xa xa :maaad:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”