Колко ще ми излезне да регистрирам кола Нов Внос ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 16 окт 2008 22:44

Ето как протече процедурата в КАТ-Дървеница-София:
1.Изходни документи, които нося:
-Договор за покупка(аз съм купувач в Австрия)+копие, превод не се изисква
-Двата талона за Австрийската регистрация(извадих си копия)
-някаква техническа книжка, нещо като паспорт на колата, в нея са описани всички досегашни собственици.Не знам дали от всички държави е така(извадих си предварително копия на важните според мен страници,макар че не трябваха)
-белжчицата за временни номера с които карах
-Г.О.
2.Какво се прави на място:
-вариант1-плащаш Екотакса на някоя от будките пред каналите,препоръчват тая под часовника-излиза 15-20лв по-малко
-вариант2-плащаш Екотакса в самия КАТ-там дето издават талоните-излиза 200лв (визирам 14год. кола)-дават за попълване формуляр при обработката на документите
-попълвате Декларация /Заявление за регистрация-бланките се раздават от един много любезен и обяснителен,търпелив служител.Има разпъната масичка за целта.След попълването човека ги подпечатва и насочва колата към съответен канал.
-нареждате се на скромна опашчица за оформяне на документите,около 10-15 минути, в залата на каса се плащат 11-12лв.за обработка.След обработката у вас ОСТАВАТ САМО КЛЮЧОВЕТЕ НА КОЛАТА и евентуално някое и друго копие на документ, което сте си направили, а и Г.О. остава
-Технически преглед на канал(номера шаси и мотор,спирачки)
-Излизате от канала ,сваляте временните номера и се нареждате на гишетата за талони-намират се между канал 10 и оградата-някаква нова постройка е.Там някъде около 40-50 минути трябват според зависи.На първото гише ви взимат Екотаксата (ако е избран вариант 2-описан по-горе) +около 65 лв за номерата(новите).Следва изчакване да ви повикат поименно за получаване на талони и съответно връщане на старите номера(които стискате под мишница вече час )
-излизате, палите цигара, поемате въздух(непушачите само поемат въздух) и влизате в железната шатра където пъргави майсторчета ви монтират заветните табели,лепите си стикера за техн.преглед и изчезвате :D
НЕЩО ВАЖНО: неща като ЧМР, товарителница на автовоз и прочие НЕ са ми търсили, то аз само номера на камиона знаех де.Иначе е хубаво да ги има човек под ръка,за всеки случай, а не в последния момент да ги поискат и да търсиш начин да ти ги пратят.
Оттук натам Каско-маско(по желание) и безаварийни.Успех и късмет на всички.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”