Ново захранване на FM трансмитер ... ЗА ТРИЕНЕ

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Ново захранване на FM трансмитер ... ЗА ТРИЕНЕ

Мнениеот Бързият » Чет 16 окт 2008 18:25

Днес си взех от тези трансмитери с USB и карти памет , дето се включват към запалката .Обаче мърда в самата запалка и губи захранване , но за тия пари не очаквах друго :lol:
И така се чудя дали може да се пусне друго захранване , а самата урутка да се закрепи неподвижно някъде по таблото . Идеи някакви ? :roll:

Последна промяна от Бързият на Нед 19 окт 2008 15:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 16 окт 2008 21:25

разбира се че можеш :)
към върха на накрайника закачащ едно кабелче което за напред ще бъде (+) а на тия металните отстрани закачаш друга кабелче което ще е (-),изолираш добре и след това вече си харесваш място където да го закрепиш за да ти е удобно и му пускаш захранване (захранване може да вземеш от където ти е най удобно-ако имаш на касетофончето изходен кабел който да е за управление на усилвател или антена,взимаш (+) от него а (-) от където решиш и по тоя начин ще ти работи трансмитерчето когато включиш касетофона а когато го изключиш трансмитера се изключва) а ако ти е по старо радиото и нямаш такъв изход,просто ще трябва да си сложиш едно ключе с което да спираш захранването :)

п.с. забравих и възможноста трансмитера да има ON/OFF :) ако е така.. просто му пускаш захранване и си цар :) успех

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пет 17 окт 2008 9:52

сложи по една гумичка(изолация от кабел също става) под щипките,гумичката ще ги държи по-широко отворени и няма да ползволи да се мърда трансмитера.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 17 окт 2008 17:19

аз пък си купих за 5 леа от италианеца едно гнездо за запалка, отделно си го вградих на удобно за мен място и вече хем ми е удобно, хем е на такова място, че седи и няма как да мърда

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 17 окт 2008 17:47

Мисля първо да пробвам тоя номер с гумичките за уплътнение .

Това е лошото че трансмитера няма ON/OFF копче и май ще е по-добре да го вържа към CD-то за да се изключват заедно което е доста по- удобно. А трансмитера да го закача някъде по таблото , само трабва да измисля къде. Значи с него ми дадоха кабелче стерео-сререо , а на CD-то стърчи кабелче което ми казаха че е за дистанционно - дали ще стане от него да взема плюс а маса някъде от таблото

Мерси за предложенията колеги , ще се възползвам от тях :)

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 19 окт 2008 15:01

Свързах го на кабелите отзад на запалката , работи 2 минути и измириса на умряло :? Може да изтриете темата.

Върни се в “Направи си сам!”