Избор на кола...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
null-byte
Автомобил:
Двигател:

Избор на кола...

Мнениеот null-byte » Съб 18 окт 2008 21:38

Здравейте форумци,

Ще си копувам кола и смятам да се консултирам с вас и още няколко форумчета :)

Та... бюджета ми е 8000 лв. и следвам в софия. От там идва и моя извод че ми трябва малка кола на дизел, защото поне по мои сметки е по-добре от малка бензинка на газ. Естествено сапунерки от класа на корсата биха свършили чудесна работа но искам малко по-голяма кола. Така че аз съм се спрял на Ауди А3 и Голф 4. Смятам че удачния двигател е 1.9 ТДИ( без значение 90 или 110 к.с. ). Ако видя много евтина бих си взел и А4 или Пасат 4, това изключение...

Как мислите добре ли сам се ориентирал, ако не какво препоръчвате ?

едит. Забравих да добавя че и Форд Фокус Хеджбек 1.8 ТДИ е вариант

Последна промяна от null-byte на Съб 18 окт 2008 21:44, променено общо 2 пъти.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 18 окт 2008 21:41

Има доста такива теми,потърси малко в търсачката. :wink:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 18 окт 2008 21:45

Според мен щом бюджета ти е 8000лв, по-добре си търси кола до 6500-7000лв. Според мен за голф4 ауди а3 тези пари са малко. Ако аз избирах, бих се спрял на голф 3 или астра Г.
А дали бензинова на газ или дизел - много спорен въпрос mhihi

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 окт 2008 21:45

Първо добре дошъл.Значи голф4 за 8000лв крайна цена и то дизел много трудно ще намериш ако намериш може да има проблем с него (поне така мисля аз но може и да греша) щом неискаш много малка, но и много голяма кола си вземи голф3 тди нито е малка нито голяма и разхода е малък.Аз съм много доволен от моя от юли месец го карам и немога да се оплача

null-byte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот null-byte » Съб 18 окт 2008 21:50

Значи голф 4 тди за 8000 се намира от раз. Даже може да се земе и такав дето е нов внос. Поне аз това предпочитам щото в бг нямаме пътища и колите ги поддържаме по-малко дори от италианците. Ако колата е карана в софия направо да не коментирам...
Голф 4 почват от 6500 нагоре тия дето казвате с проблемите, поне според мойте проучвания за 8000 ще си намеря в много добро състояние...

А3 са малко по-скъпи, а имат много общи части с голфа, така че за сега той води в класацията...

@vento_power - мисля че темата ми е доста конкретна и едва ли има същата. Защо българите сме такова заядливо племе ?!?! кат не ти се пише не отговаряй...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 18 окт 2008 21:53

Ами ако наистина си намериш голф 4 "в много добро състояние", - мисля че това е верният отговор :)
Едва ли някой ще ти препоръча нещо друго :wink:

null-byte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот null-byte » Съб 18 окт 2008 21:54

Winner25 написа:Ами ако наистина си намериш голф 4 "в много добро състояние", - мисля че това е верният отговор :)
Едва ли някой ще ти препоръча нещо друго :wink:

е все пак сме в форума на голф :lol: 8)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 окт 2008 21:58

Колега несъм много съгласен с теб че ще си намериш г4 за 8000лв гледал съм ги и в много случаи Г4 е доста по скъп от А3 аз несъм виждал Г4 за по малко от 9000лв а що се отнася дали от тук или внос всичко е до късмет.От италия на 90% са с прегряван двг от австрия много гният от германия там ги карат докато издъхне абе всичко е тото ако оцелиш е добре.Другото което е за вноса трябва ти да идеш да си я избереш щото иначе ти я докарват напудрена с 1300 добавки ше да върви повече и след като смениш маслото се озъбваш и се чудиш що тая кола вървеше повече а сега неще

null-byte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот null-byte » Съб 18 окт 2008 22:01

rosen79 написа:Колега несъм много съгласен с теб че ще си намеиш г4 за 8000лв гледал съм ги и в много случаи Г4 е доста по скъп от А3 аз несъм виждал Г4 за по малко от 9000лв а що се отнася дали от тук или внос всичко е до късмет.От италия на 90% са с прегряван двг от австрия много гният от германия там ги карат докато издъхне абе всичко е тото ако оцелиш е добре.Другото което е за вноса трябва ти да идеш да си я избереш щото иначе ти я докарват напудрена с 1300 добавки ше да върви повече и след като смениш маслото се озъбваш и се чудиш що тая кола вървеше повече а сега неще

Прав си имам познат който вкарва коли от Италия и знам по принцип какво ги правят. Наистина всичко е тото. И все пак мисля че по-добре колата да не е карана в България, защото другото е на шанс ама в бг със сигурност става на парцал...

А това че Голф 4 е по-скъп от А3 тука си мноооого в грешка

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Съб 18 окт 2008 22:11

моето мнение е че всеки сам трябва да избере колата си. спрял си се на хубави марки. това е най-важното. Късмет!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 окт 2008 22:18

ми несъм в грешка щото един приятел си търсеше А3 и ги сравнявах с Г4 имаше Г4 по 12-13 хиляди а А3 същата година за по 6-7.А сега си направих труда да влезна в мобилето и ги гледах да има и Г4 за по шест и нещо хиляди но има и А3 за по толкова само кадето Г4 е 97година ако не се лъжа а А3 беше 99година и е на същата цена

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Съб 18 окт 2008 23:44

null-byte написа:
rosen79 написа:Колега несъм много съгласен с теб че ще си намеиш г4 за 8000лв гледал съм ги и в много случаи Г4 е доста по скъп от А3 аз несъм виждал Г4 за по малко от 9000лв а що се отнася дали от тук или внос всичко е до късмет.От италия на 90% са с прегряван двг от австрия много гният от германия там ги карат докато издъхне абе всичко е тото ако оцелиш е добре.Другото което е за вноса трябва ти да идеш да си я избереш щото иначе ти я докарват напудрена с 1300 добавки ше да върви повече и след като смениш маслото се озъбваш и се чудиш що тая кола вървеше повече а сега неще

Прав си имам познат който вкарва коли от Италия и знам по принцип какво ги правят. Наистина всичко е тото. И все пак мисля че по-добре колата да не е карана в България, защото другото е на шанс ама в бг със сигурност става на парцал...

А това че Голф 4 е по-скъп от А3 тука си мноооого в грешка

Аз пък те уверявам приятелю, че ти си мнооого в грешка ;) Човекът ти говори за читави 4-ки, за по 12-13к лв. не за по 7-8к лв. Аз знам какво искаш - искаш да си намериш хубава 4-ка за 8000 - е няма такъв, за съжаление, защото за да струва един голф 4 12 000 има защо, за да струва 8000 - пак има защо ;) Надявам се ме разбираш правилно.
Относно А3 vs МК4 - за мен тези 2 коли са почти на един хал и е въпрос на вкус, коя ще избереш. Иначе за цената, колегата е прав, че в повечето случаи Г4 е по-скъп...ще минат години и ще се разбере, коя е по-качествена и на коя дизайна ще се запази актуален. Карал съм и двете, на мен ми допадна голфа...
Имай предвид, че около 1500 лв. ще ти трябват за обслужване и застраховки, може би и гуми ще ти трябват, има и непредвидени разходи... моя съвет е да събереш още малко пари, ако държиш да е Г4 или А3.

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 19 окт 2008 8:32

Ето това е един линк който си заслужва да прочетеш, особето ако ти е "първи" избор.
И друго колега остави си пари за Автокаско,аларма, такса МПС, нотариус и КАТ , а после ги има и "непредвими"разходи -окачване, гуми и др.
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=6559

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 19 окт 2008 10:58

Колега ''null-byte'' за 8000 дори бензино щеси вземеш много тругно "читава",а за дизел просто няма да коментирам.За сравнение на бащами тройката ТДИ-110к. я купих за 6500 и с всички разходи по нея стъпа на 7500,а ти ми говориш за 4-ка :shock :shock
Като си взех моя Г4 един познат все ми казваше ''Ей много пари даде за тоя голф'', след 3 месеца биене в гърдите че щеси купи такъв за
3000 по-малко от моя,тоя същия се прибра с бензинов и двуврат трендлайн за 8300лв,който до момента даде 1000лв даго направи кола и преди дни като махна катализатора и колата започна да пуши като трабант,резултата е смяна на сегменти и бутала в момента и минимум 1000лв. за този ремонт,и на финала си с над 10000 и закрепена бензинова двувратка...(случая е истина несиго измислям)
Сега аз си карам и си свиркам с моята кола,а него колкото пъти го видя го питам ''Сега кой даде много пари за Г4?'' mhihi mhihi
Всеки който само гледа обяви е силен че щеси вземе хубава и евтина кола,а като тръгне с парата в джоба сам разбира чее бил в голяма грешка,че и твоята работа е такава колега,силен-вилен после ще пълниш форума със теми Това защо така се счупи другото и то ... :idea:
Неможе всичките даса тарикати,трябва да има и балъци...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 19 окт 2008 11:06

Отностно разхода, един прител има еднакви пасати, но единия е 1.8 с газов инж., а другия 1.9ТДИ и каза, че на бензиновия се усещала по-малката консумация на пари за гориво. Прави си сам изводите, кое е по-евтино.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”