Въпроси за VW костенурка.

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Luspa
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за VW костенурка.

Мнениеот Luspa » Нед 19 окт 2008 18:00

Добър ден,
първо искам да се извиня ако нещо не според правилата на форума но не пиша често по такива места. Та да си дойда на въпроса. От малък съм си мечтал за VW костенурка вече съм с книжка и достатъчно опит (поне така мисля) с татковата кола, че ми струва е време за собствена кола. Но тук излиза проблема имам събрани само 600 лв. :oops: с тези пари дали мога да си купя такъв автомобил, в що годе добро състояние (да се разбира в движение :? ). Също така искам да попитам дали се намират части за , защото е доста старичка, а всички като чуят че си мечтая за такава кола първото което казват е точно това "Няма части". Въобще всяка информация от притежателите на такъв автомобил ще ми е от полза.
Благодаря предварително на отзовалите се и лека вечер.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 19 окт 2008 18:04

За тези пари не можеш да вземеш нищо в движение. Не мисли, че като е стара и е евтина. Части има.

Luspa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luspa » Нед 19 окт 2008 18:11

Дори не съм си помислял че като е стара ще е евтина просто подпитвам дали не може да се открие нещо. А това че няма да е в идеално състояние ми е пределно ясно, с времето ще се постяга малко по малко. А за какви пари може да се намери движеща се?

Потребителски аватар
batetony67
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 19 окт 2008 18:22

От 1500 нагоре.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 19 окт 2008 19:12

batetony67 написа:От 1500 нагоре.

Ето една оферта от мобилето, вземи малко пари назаем и сбъдни мечтата си :) С малко пазарлък може да я вземеш за 1500-1600 лв.

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11224101342210036&f1=details

Потребителски аватар
batetony67
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 19 окт 2008 19:16

Чудесна цена, отивай и я отнасяй. Задължително и пазарлък. :D

Luspa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luspa » Нед 19 окт 2008 19:31

В мобилето офертите ги следя почти всеки ден :D . И тва с пазърлъка е ясно, явно наистина ще трябват повечко пари аз си бях и заделил малко за първоначалните разходи. Тъй че ще гледам и ще питам, стискаите палци скоро да си взема такава колица, но надали ще е тази все пак близо 1000 лв. на заем не са малко. Сори че обръщам всичко към парите, ама няма как :wink: .

Потребителски аватар
taskbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taskbg » Нед 19 окт 2008 19:49

За тая червената мога да ти кажа това онова защото ходих да я гледам преди месец два. тогава беше за 2500 обявена
Ако те интересува пиши на ЛС поне да си прецениш дали си струва ходенето да я гледаш

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 19 окт 2008 20:02

Luspa написа:В мобилето офертите ги следя почти всеки ден :D . И тва с пазърлъка е ясно, явно наистина ще трябват повечко пари аз си бях и заделил малко за първоначалните разходи. Тъй че ще гледам и ще питам, стискаите палци скоро да си взема такава колица, но надали ще е тази все пак близо 1000 лв. на заем не са малко. Сори че обръщам всичко към парите, ама няма как :wink: .

КОлега, да ти кажа доста автомобили минаха през ръцете ми и съвета ми е "Дай малко повече пари в началото и вземи нещо по-запазено, отколкото след това да се побъркаш от ремонти и кърпене" Ако вземеш нещо за без пари, после умножаваш сумата която си предвидил поне по 2 за да постигнеш същия резултат.
Колегата, който е гледал колата дай малко инфо за да знае какво да очаква ?

Потребителски аватар
taskbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taskbg » Нед 19 окт 2008 21:11

първо документите не бяха много наред. Била с някаква повреда на съединителя и непремено трябва да я види човек който разбира за да не се окаже че не е само в съединителя. Освен това много е творено по тая кола: купето е до 64-та, калници от 1300, седалките мяй бяха на някакви дървени подложки монтирани, тапицерията на салона не я брой, двигател 1600... и тия спойлери не са по вкуса на всеки

може би си струва да се вземе само за части - лично мнение :wink:

Luspa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luspa » Нед 19 окт 2008 21:47

"Дай малко повече пари в началото и вземи нещо по-запазено, отколкото след това да се побъркаш от ремонти и кърпене"
за това правило съм много съгласен и затова след първите 3-4 мнения си помислих че ще събера малко повече и тамън ще ми доиде като коледен подарък :D . А тък по темата за спойлерите, предпочитам класическия вид без допълнителни глезотии. Изобщо не съм манияк на тунинга като цяло. Но ще продължа да се оглеждам какво излиза за продажба.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 19 окт 2008 21:55

taskbg написа:първо документите не бяха много наред. Била с някаква повреда на съединителя и непремено трябва да я види човек който разбира за да не се окаже че не е само в съединителя. Освен това много е творено по тая кола: купето е до 64-та, калници от 1300, седалките мяй бяха на някакви дървени подложки монтирани, тапицерията на салона не я брой, двигател 1600... и тия спойлери не са по вкуса на всеки

може би си струва да се вземе само за части - лично мнение :wink:

Ясно, има доста забележки, при това положение и тези пари са и много.От всичко най-много мразя да оправям чужди "модификаций" или както им казвам "побългарявания" Ако искаш изчакай малко и събери повече парички, все ще изкочи някоя оферта.Ние също ще се ослушваме и ако има някоя интересна оферта ще ти пишем в тази тема.

Luspa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luspa » Нед 19 окт 2008 22:15

Ние също ще се ослушваме и ако има някоя интересна оферта ще ти пишем в тази тема.
Ще съм ви задължен. Благодаря за съветите и инфото. :wink:

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пон 20 окт 2008 20:07

колега тоя сбирщок не си заслужава, това е тържество на селския майстор, ще ти кажа само, че с тази поставка, пърдон спойлер на покрива мотора ще грее като радиатор...да завърша до тук :wink:

Luspa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luspa » Чет 06 ное 2008 21:12

Хора, здравейте отново. :D Намерих си един костенур от 1965 г. модела 1200 естествено :P води се в движение, но истината е по друга. Та преди 3 години собсвениците решиха да и върнат живота и почнаха от двигателя които имам още спомен как беше разчастен в кухнята им :D , та двигателя е на 6 в момента. Но от 3 години седи не докосвана и (жената в семеиството ми каза за състоянието) праговете ги нямало заедно с предното окачване, което не било с амортисьори ами някакво друго. Утре ще разбера още неща от мъжа и, които се е занимавал с поправката. И искам да разбера колко ще излезне ремонта с бая кърпене и предно окачване, и пребоядисване горе долу. Пиша от нетърпение сега, иначе утре или във вдруги ден ще ви дам повече информация. Мисълта ми е тъй като съм с ограничен бюджет, а те всъщност ми я подаряват за да не се разпадне съвсем, да знам дали да се заемам с нея. :wink:

Върни се в “Air Cooled & Boxer”