Колеги, предварително се извинявам че марката на колата не е фв, но смятам че проблемът е донякъде принципен и евентуално темата би била полезна за притежателите на фв. Колата е Вектра Б, писал съм в Опел форума но не можах да получа някакъв конкретен отговор или насока, затова си позволявам да попитам и тук.
Та при натоварване (ускорение или нагорнище) на 1 или 2 скорост се чува едно жужене като от зъбчатки (подобно както жуженето при задна) отпред. Най ясно се чува когато мина покрай други коли ли стена и е товорен прозорец, при затворен прозорец не се чува. При по високи предавки не се чува. Маслото на скоростите е сменяно сравнително скоро (преди година), и е проверявано преди няколко месеца, цвата и нивото са перфектни. Скоростите влизат без проблем, няма други подозрителни звуци. Със сигурност не е от гумите, защото се чува по същия начин със зимни и летни, и е едно такова металическо.
Откъде може да идва тоя звук, какъв може да е проблема?
Благодаря предварително
Жужене (като от зъбчатки) при натоварване на 1 и 2ра
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Те жужят и на свободен ход......ако на празен ход при натискане на съединителя жуженето изчезва...лагери на първичен вал
Точно моя проблем

Извинявам се на колегата, че му ползвам темата.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
d00mEr написа:joker написа:Те жужят и на свободен ход......ако на празен ход при натискане на съединителя жуженето изчезва...лагери на първичен вал
Точно моя проблемКакво се прави в този случай? На мен ми сипаха някаква добавка във скоростите но ефекта беше точно никакъв.
Извинявам се на колегата, че му ползвам темата.
Аз си взех за 250 лв "нова" скоростна кутия то морга...карам я вече 4 години без проблем..най-евтиния и изгоден вариант...ремонта ще ти отиде над 400 лв...и ако ти сложат части ментета...
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:mimovento написа:Намирисва на лагери на първичния вал
Те жужят и на свободен ход......ако на празен ход при натискане на съединителя жуженето изчезва...лагери на първичен вал,а иначе може да се мисли и за лагери на диференциала..........
Здравейте, съжалявам, че и аз се включвам с проблем, а не с решение на колегата в темата, но пуснах подобна тема в дизел раздела, а виждам, че тук се дискутира почти същото.
При мен се появи въпросното "жужене" или по скоро "дращене" след смяна на комплект съединител. Шумът го има при работа на свободна скорост и изчезва при натискане на съединителя. Когато е студена колата е едва доловимо и като загрява шума се увеличава.
Колега joker виждам, че ти си запознат. Аз понеже нямам проблеми със скоростите не ми се ще да ги сменям само заради този звук. Според вас ще има ли ефект, ако сменя маслото в скоростите и сложа някаква добавка? Каква добавка?
Благодаря предварително на отзовалите се!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”