помпа за хидравликата-ремонт
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
помпа за хидравликата-ремонт
В работата с един колега разглобиме помпата за хидравликата да видиме за какво искат 260 за рециклиране нямам снимков материал за което съжалявам.В помпата се сменят 4 опръстена 2лв. 1 семеринг 1,80 и един лагер 5лв. смятайте сами.Ако някой реши да се захвща да помни кое как е извадил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: помпа за хидравликата-ремонт
deyan_petrov написа:В работата с един колега разглобиме помпата за хидравликата да видиме за какво искат 260 за рециклиране нямам снимков материал за което съжалявам.В помпата се сменят 4 опръстена 2лв. 1 семеринг 1,80 и един лагер 5лв. смятайте сами.Ако някой реши да се захвща да помни кое как е извадил.
Не е луд този с баницата...знаеш.
С рейките е (почти) същата хава.Малко повече зор е.
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
не се изисква някакъв по специален инструмент.Като махнеш шайбата има зегерка която държи лагера от другата страна е капачката също със зегерка която има технологичен отвор (дупчица)на корпуса за избиването на зегерката.С леки почуквания по оста се избива капачката и тука внимаваш кое как е подредено.Вадиш всичко изчистваш сменяш опръстените три на брой (четвъртия е на буталцето)избиваш оста с лагера сменяш семеринга(тука е малко врътня) сменяш лагера и събираш.Капачката се затваря малко по трудно заради новия опръстен аз го натиснах с настолна бормашина и си готов.
- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Кое надувашdeyan_petrov написа:само да уточня капачката се маха с надуване с въздух като запушите единия отвор с пръст а през др. отвор надувате с въздух(с помпа предполагам че ще стане ако нямате друго).И внимавайте че може да изхварчи силно

- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Задния капак на помпата ли!? Ако питаш за него,колеги са ползвали настолни бормашини(и аз съм гледал много лесно става),а аз понеже нямам такава бормашина ползвах менгеме,с леко притискане и хубава отверка,помпата сама се отваря като...... ,айде да не ставам циничен!deyan_petrov написа:а как махна капачката