Kingpin написа:...Както се разберат...
Преминаване през кръстовище
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги това от както сте шофьори колко пъти ви се е случвало?Иначе тук няма установен ред за преминаване.По взаимно съгласие
Последна промяна от rosen79 на Вто 21 окт 2008 22:41, променено общо 1 път.
Re: Преминаване през кръстовище
Winner25 написа:Andonov написа:...
За да не пускам нова тема, ще попитам тук.
Същото кръстовище само че с кръгово по средата.
Жълтия за да продължи по пътя от който идва червения, кога и какъв мигач трябва да пусне
Трябва да пусне ляв мигач ако иска да влезе в кръговото и да излезе в следващата права.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
blinder написа:
Трябва да пусне ляв мигач ако иска да влезе в кръговото и да излезе в следващата права.
Така каза и един инструктор. Ако ми се беше случило преди да разбера, бих пуснал десен мигач преди да изляза от кръговото
Winner25 написа:blinder написа:...
Така каза и един инструктор. Ако ми се беше случило преди да разбера, бих пуснал десен мигач преди да изляза от кръговото
Ами, ако пуснеш десния мигач би означавало за останалите, че няма да влизаш в кръговото, а ще напуснеш в първата дясна
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
blinder написа:
Ами, ако пуснеш десния мигач би означавало за останалите, че няма да влизаш в кръговото, а ще напуснеш в първата дясна
Не преди да вляза а чак като излизам. Ако съм жълтия - влизам без мигач въртя и чак като подмина синия, пускам десен мигач и излизам
Winner25 написа:blinder написа:
Не преди да вляза а чак като излизам. Ако съм жълтия - влизам без мигач въртя и чак като подмина синия, пускам десен мигач и излизам
Защо
Какъв е смисъла на това упражнение.
Ако ще излизаш от кръстовището, без да се включваш в кръговото и ще завиваш надясно - пускаш десен мигач.
Ако ще се включваш в кръговото и ще излизаш в първата права си пускаш ляв мигач.
Абе какво и да го направиш се е верно.
Но според мен излизаш с ляв, след като минеш 1во дясно, превключваш десен мигач, за да покажеш, че ТАМ ще излизаш от кръговото
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
blinder написа:rosen79 написа:Ляв мигач след като навлезе в кръговото
А, защо след като навлезе![]()
Ти ако си пуснал ляв преди да влезеш в кръговото ще завиеш ли наляво срещу движението.
Може да продължиш само надясно, но с мигача ще посочиш накъде продължаваш
Защото колега преди да навлезнеш в кръговото нямаш право на ляв завой.Както ти каза навлизаш в насрещното движение.Мигача се пуска след като навлезнеш в кръговото,за да покажеш на къде ще продължиш
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”