ако няма знаци, принципа е че тия в кръговот имат предимство пред влизащите в него
ако има знаци вече е друго-пример кръговото на Руски паметник-там са с предимство тия от бул. Македония, нещо лишено от логика поне за мене, но има знаци

Преминаване през кръстовище
rosen79 написа:blinder написа:rosen79 написа:Ako ще завиваш на ляво преди да влезнеш в кръговото не пускаш мигач, а след като влезнеш пускаш ляв мигач.А когато излизаш десен
Е как да завива на ляво, като НЕМОЖЕ да завива наляво.
На кръгово САМО на ДЯСНО
Колега кви са тия глупости на кръгово неможе ляв завой??????????????
Ако идваш от университета и искаш да стигнеш до столична община на Руски паметник десен завой ли ще направиш или първо ляв и след това десен че нещо не ми е ясно
Батко:
1во това не е Руски паметник, паметника Левски
2ро нима ти ще завиеш наляво и няма да се врътнеш на кръговото(което си е дясно) и да излезеш на 3тото

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
group® написа:Adnan написа:Точно в хамерика ми се случи това.
В Америка има правилото: first step, first out - което в превод ще рече: който превари, той завари
Което е в пъти по добро и интуитивно от правилото на дясностоящия.Ако повече от 20% от хората ползват това правило интуитивно аз ще си резна главата.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
soto73 написа:Съгласен съм с теб Pichaga!И аз съм се чудил в БГ на кръговите със знаци номер 86!Тук на всеки вход на кръгово е поставен знак"Пресичане на път с предимство", което според мен е много по-правилно!
Тук всичко е наопъки.

Добре че във Бургас малко се поправиха на две от кръговите движения.
Ти в Испания сигурно не си виждал и кръгово със светофари?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:ако няма знаци, принципа е че тия в кръговот имат предимство пред влизащите в него
В България е точно обратното, ако е кръгово нерегулирано кръстовище, тези които са вътре са без предимство

Иначе в белите държави е както казваш

Има идея и тук да се променя, но в момента все още важи това, което написай

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Зависи кои двама ще се блъснат - тогава десностоящия е прав....vasstop написа:И аз така си мисля - първия навлязъл в кръстовището трябва да е с предимство.mr_bush написа:Не съм гласува защото не мога да цъкна и върху 4те отговора! Тук въпроса е доста спорен! Но аз мисля, че които влезне първи в кръстовището той е с предимство
Ако стане ПТП обаче, става миш-маш...
виж ако се блъснат и четиримата.... миш-маш

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”