R@do написа:ISRalien написа:Малко офтопик, във връзка със другата тема, дето я заключиха, сега ми се падна на листовка точно този случай:
....
Верният отговор беше Б)
Камиона ти е дясностоящ, нормално
А червената кола е дясностоящ на камиона

blinder написа:rosen79 написа:blinder написа:rosen79 написа:Ako ще завиваш на ляво преди да влезнеш в кръговото не пускаш мигач, а след като влезнеш пускаш ляв мигач.А когато излизаш десен
Е как да завива на ляво, като НЕМОЖЕ да завива наляво.
На кръгово САМО на ДЯСНО
Колега кви са тия глупости на кръгово неможе ляв завой??????????????
Ако идваш от университета и искаш да стигнеш до столична община на Руски паметник десен завой ли ще направиш или първо ляв и след това десен че нещо не ми е ясно
Батко:
1во това не е Руски паметник, паметника Левски
2ро нима ти ще завиеш наляво и няма да се врътнеш на кръговото(което си е дясно) и да излезеш на 3тото
rosen79 написа:Колега,паметника от коя страна ти се пада и какъв мигач ще пуснеш, за да отидеш към столична община?А относно паметниците объркал съм се.С десен се излиза но ако се движиш по кръговото правиш ляв завой във всички случай
blinder написа:rosen79 написа:Колега,паметника от коя страна ти се пада и какъв мигач ще пуснеш, за да отидеш към столична община?А относно паметниците объркал съм се.С десен се излиза но ако се движиш по кръговото правиш ляв завой във всички случай
Е, аз какво ти говоря.
Обаче още като влизаш в кръговото пускаш левия мигач, а не след като влезеш.И вече като си наближиш отбивката пускаш десния за да излежеш от лявото кръгово движение.
Върни се малко по-назад в темата и я проследи цялата и виж пичагата какво е написал и защо са го скъсали![]()
Айде със здраве
KingoftheROAD написа:На нерегулирано кръгово движение се влиза с предимство и се излиза без предимство![]()
![]()
![]()
А на регулирано кръгово движение се влиза без предимство и се излиза с предимство![]()
![]()
blinder написа:rosen79 написа:Да скъсали са го защото не е пуснал ляв мигач когато е бил в кръговото, а чак когато е излизал.
Както кажеш
rosen79 написа:blinder написа:rosen79 написа:Да скъсали са го защото не е пуснал ляв мигач когато е бил в кръговото, а чак когато е излизал.
Както кажеш
начи в кръгово се влиза и се дава мигач-най-често ляв ако ще връткаш и десен на излизане
затова ме скъсаха на кръговото на 4 км
не дадох мигач докат ос еврътках, а само десен на излизане
друг е въпроса че НЯМА култура на каране в кръговите, от най-лява лента се излиза все едно е на полето
с две думи в кръгово винаги се кара на мигач, ляв докато се въртиш и десен като излизаш!!!!!!!!!!!!!!!!! ето какво е казал колегата
KingoftheROAD написа:скоро скоро 2-3 седмици да речем, но там има май някакви знаци, за предимство по Васил Априлов, не съм сигурен.
Колелото на панаира е класика за регулирано кръгово движение. А за нерегулирано преди беше на бул. Дунав но сега и то е регулирано също като на панаира.
blinder написа:rosen79 написа:blinder написа:rosen79 написа:Да скъсали са го защото не е пуснал ляв мигач когато е бил в кръговото, а чак когато е излизал.
Както кажеш
начи в кръгово се влиза и се дава мигач-най-често ляв ако ще връткаш и десен на излизане
затова ме скъсаха на кръговото на 4 км
не дадох мигач докат ос еврътках, а само десен на излизане
друг е въпроса че НЯМА култура на каране в кръговите, от най-лява лента се излиза все едно е на полето
с две думи в кръгово винаги се кара на мигач, ляв докато се въртиш и десен като излизаш!!!!!!!!!!!!!!!!! ето какво е казал колегата
Абе четеш ли, че и аз това пиша, ама друг бе въпроса на човека![]()
КОГА ДА ВКЛЮЧИ ЛЯВ МИГАЧ![]()
Е та аз казвам, че трябва да се пусне още преди да е влязъл в кръговото.Замисли се на 4-ти километър...от цариградско...долу си чакаш и трябва да идеш към Мусагеница...докъто чакаш ще си с пуснат ЛЯВ мигач или чак като се включиш ще си го пуснеш![]()
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Burner_inc, Google [Bot] и 39 госта