SOS спешно - КРАБУРАТОР-РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

SOS спешно - КРАБУРАТОР-РЕШЕН

Мнениеот velinsl » Вто 21 окт 2008 14:39

Спешно помагайте колеги!!!
Вчера си правих пасата. Имах проблем иглата не можеше да затвори, горивото преливаше в карбуратора и давеше двгателя. Оправих незнам как. Разглобих го, сглобих го и поработи нормално доста време беше, днес също - отидох на работа даже и когато си тръгвам - пак същия филм. Разглобяване, продхване и т.н. Днес обече не стана. Като духна силно във входящия маркуч на карбуратора и притисна с пръст иглата към леглото и все още премиинава въздух. Макар и мноо трудно.
Та въпроса ми е има ли някво решение на проблема, освен карането на газ (все пак искам и на бензин да работи)?

Последна промяна от velinsl на Вто 21 окт 2008 16:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 21 окт 2008 14:41

Ами тя иглата се сменя :wink:, тоест няма ремонт или настройка, вдига ли нивото нова.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 21 окт 2008 15:27

продават се все още игли за карбуратори,копуваш и сменяш,не подлежи на ремонт,има и цели ремонтни комплекти за карб.,включват гарнитурки и разни други чаркове+игла

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 21 окт 2008 15:57

Колеги благодаря за съветите. Реших проблема.
Струваше ми само пътната помощ-30лв.
Но кво да се прай като не си нося инструменти в колата(освен една гидория).
Май ще тряа да си нося и гидория и още нещо, въпреки, че газ слагам само като карам извън града и в града ще трябва да си зареждам газ, ако ме споходи съдбата...
Кво да се прай от това дотук написано - си прая извода, че сам съм си виновен(както винаги).
Да са е.. тъпото копеле!!!
Можеше да не олеквам и с тия пари но...
Вече ще си прая сметката или поне така сега си мисля.
Съдбата ще покаже...

ПС:Оказа се спукан попавък, не знам от какво може да се е получило изобщо. Пукнатина няма на поплавъка няма, но в него има бензин. Не се усеща, докато не се свали от оста си.
РЕШЕНИЕ: Смяна на карбуратор или само поплавъка, но от друг карбуратор. В комплектите няма поплавъци.

Върни се в “Passat”