Здравейте! Искам да ви опиша проблема си, който го имам откакто имам колата (Шкода 1.9TDI AHF мотор)
Ускоряването е горе-долу нормално на малките предавки, но от около 3000 об/мин нагоре се усеща рязък спад, особено на 4-та и 5-та скорост! Записани грешки няма, не пуши колата - поне не се вижда на огледалото. Електро-магнитният клапан за управление на турбото е сменен с нов за проба, но няма разлика. Тази турбина има ли възможност за регулиране? Моля за идеи!? Благодаря на всички предварително
Помощ, турбото ми пренадува! AHF мотор...
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
ако не се лъжа тази турбина е с променлива геометрия.Много е вероятно да е зацапана/геометрията/ и да ти дава свръхналягане.Проблема се отстранява със сваляне на турбото и почистване.Не е кой знае колко сложно и скъпо.
ползвай търсачката има писано по въпроса доста а и най горе в раздела има важна тема.
ползвай търсачката има писано по въпроса доста а и най горе в раздела има важна тема.

- P-TRANSPORTER
- Автомобил:
- Двигател:
относно проблема
здравеите колеги аз имах сащият проблем сас моита кола 1.9 тди-ахф колата спираше да варви турбото изключваше между 120 и 140км на 5 скорост свалихме го и го почистихме добре и сега няма проблеми успех
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Ateos написа:Някой би ли споделил за колко време трае почистването на турбината, заедно със свалянето и поставянето? Каква е цената долу горе за това обслужване? Колко струва клапана Н75?
ПП Става въпрос за AFN 110 к.с.
Благодаря предварително.
Почистването отнема поне 4 часа, като зора е дасе свали турбината и после дасе качи,иначе самото чистенето е за 25мин. работа.Във Варна взимат 200лв. за почистване на турбината

За N75 цената е около 150лв.
Върни се в “Дизелови агрегати”