Алкохол над 2 промила не се разминава с акт!
Съжалявам, не изчетох всичко, но това ми направи впечатление...

Ако някои открадне знак "Стоп"в една ЪПсуРДна Държ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Преди вече повече от 7 години имах подобна ситуация - движа се по път с 4 платна и с предимство. На една от пресечките от дясно на мен излезе една лада, която принципно трябваше да има стоп и всички си го знаят... Нямах време за реакция и ги намлях странично, като за мой късмет никой не пострада тежко... но ладата се разпадна тотално, а моята кола беше на мекица, аз понеже бях с колан, само с една синка се разминах... Идва КАТ, аз през това време дивея и псувам, че не са спрели на знака и т.н., и се оказва, че знака го няма и започват да ми пишат на мен акт. Много се разбучах, чак ченгетата се отказаха да пишат акта на място, прибраха ми документите и се разбрахме вечерта да мина през КАТ да си ги взема. През това време се обадих на застрахователите ми (Булстрад) и хората ме успокоиха, че дори и да ми напишат акт, според закона в такава ситуация е виновна общината, понеже си има план със знаците и комисия, която се занимава с поддръжката им. Ако някой знак го няма на мястото му, гори общината
Та като отидох да си взема акта от КАТ се оказа, че решили да не пишат на никой акт, защото щеше да изгори общината в крайна сметка. Мен ми платиха по каско само с протокол за ПТП, а на другата кола от моята гражданска направихме двустранен протокол и така по живо по здраво ...

Та като отидох да си взема акта от КАТ се оказа, че решили да не пишат на никой акт, защото щеше да изгори общината в крайна сметка. Мен ми платиха по каско само с протокол за ПТП, а на другата кола от моята гражданска направихме двустранен протокол и така по живо по здраво ...
Re: Ако някои открадне знак "Стоп"в една ЪПсуРДна
djshomi написа:Здравейте за пореден път се убеждавам че живеем в страната на ъпсурдите.
Случката е от петък.
Учасници местни жители на малко градче където има 15 знака стоп и всеки ги знае.
Кръстовище с четири посоки, по единият път си с предимство на на другият имаш стоп с легнали полицаи.ПТП е тешко ,3-ма са с опастност за живота все млади хора.По пътя с предимство се движи лек(син) автомобил а по пътя бе предимство бус(черен) които въобще не е направи опит да спре и поне с 60 минава легналите полицаи и се блъска в колата.
Идва полиция и се установява че този с буса е пиян и има над 2 промила алкохол , а наи интересното е че виновен за ПТП е водача на лекия автомобил защото този с буса му бил дясностоящ понеже някои гепил стопа през ноща.
Ето и как изгежда ситуацията
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1296/1585116413.BMP
Не знам какво друго да кажа но за мен това е държавата на ЪПсуРДИте . Май трябва да е виновна общината че не е сложила стопа по такъв начин че да не го открадна примерно не с болт и гайка а да е занитен. Също вина трябва да носи и полицията защото не е предотвратила кражбата или поне при обхождане да е подала сигнал някаде за да се вземат мерки ,а те кво след дъжд качулка.
промених "стопа" на знак "Стоп" в заглавието
mod edit: Varbona
Колега това са пълни ГЛУПОСТИ.
И много ми се иска отново да попиташ тези твои приятели за въпросната катастрофа. Ситуацията е следната:
- бусът е син, а не черен;
- незнам откъде са разбрали, че не е спирано на "легналите полицаи", но бусът е на втора скорост, когато става ПТП-то. Това са го видяли и полицаите и хората, които са се притекли на помощ. Отделно и бусът е видян да спира на неравностите. От личен опит знам, че този бус на втора не може да вдигне повече от 30-40.
- пътят по който се движи бусът е малко по-широк от другият /този който наистина е с предимство/
- и много ми е чудно кой е видял че на шофьорът на буса е съставен акт за алкохол / или пък какъвто и да е друг акт/? Защото пробата от дрегера е напълно отрицателна.
Сега за самата катастрофа. Представете си, че си карате по пътя и пред Вас има кръстовище. Да има "легнали полицаи", но няма никакъв пътен знак. Е, и от дясно не идват автомобили, а от ляво идва един /пасат/, но той е далеко, а и трябва да спре тъй като е от лявата страна. Всеки сам да си прави изводите...
Лошото е че заради един знак, който струва 50-на, лева наистина три живота са в опасност. Мисля че някой от общината или пътното трябва да носи последствията заради това нехайство. Най-гадното са думите на полицаите, които са били на ПТП-то - "...ами те преди година откраднаха знака и никой не го е поставил отново, ама хората си знаят, че пътя е без предимство...".
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ако някои открадне знак "Стоп"в една ЪПсуРДна
mi_ho написа:djshomi написа:Здравейте за пореден път се убеждавам че живеем в страната на ъпсурдите.
Случката е от петък.
Учасници местни жители на малко градче където има 15 знака стоп и всеки ги знае.
Кръстовище с четири посоки, по единият път си с предимство на на другият имаш стоп с легнали полицаи.ПТП е тешко ,3-ма са с опастност за живота все млади хора.По пътя с предимство се движи лек(син) автомобил а по пътя бе предимство бус(черен) които въобще не е направи опит да спре и поне с 60 минава легналите полицаи и се блъска в колата.
Идва полиция и се установява че този с буса е пиян и има над 2 промила алкохол , а наи интересното е че виновен за ПТП е водача на лекия автомобил защото този с буса му бил дясностоящ понеже някои гепил стопа през ноща.
Ето и как изгежда ситуацията
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1296/1585116413.BMP
Не знам какво друго да кажа но за мен това е държавата на ЪПсуРДИте . Май трябва да е виновна общината че не е сложила стопа по такъв начин че да не го открадна примерно не с болт и гайка а да е занитен. Също вина трябва да носи и полицията защото не е предотвратила кражбата или поне при обхождане да е подала сигнал някаде за да се вземат мерки ,а те кво след дъжд качулка.
промених "стопа" на знак "Стоп" в заглавието
mod edit: Varbona
Колега това са пълни ГЛУПОСТИ.
И много ми се иска отново да попиташ тези твои приятели за въпросната катастрофа. Ситуацията е следната:
- бусът е син, а не черен;
- незнам откъде са разбрали, че не е спирано на "легналите полицаи", но бусът е на втора скорост, когато става ПТП-то. Това са го видяли и полицаите и хората, които са се притекли на помощ. Отделно и бусът е видян да спира на неравностите. От личен опит знам, че този бус на втора не може да вдигне повече от 30-40.
- пътят по който се движи бусът е малко по-широк от другият /този който наистина е с предимство/
- и много ми е чудно кой е видял че на шофьорът на буса е съставен акт за алкохол / или пък какъвто и да е друг акт/? Защото пробата от дрегера е напълно отрицателна.
Сега за самата катастрофа. Представете си, че си карате по пътя и пред Вас има кръстовище. Да има "легнали полицаи", но няма никакъв пътен знак. Е, и от дясно не идват автомобили, а от ляво идва един /пасат/, но той е далеко, а и трябва да спре тъй като е от лявата страна. Всеки сам да си прави изводите...
Лошото е че заради един знак, който струва 50-на, лева наистина три живота са в опасност. Мисля че някой от общината или пътното трябва да носи последствията заради това нехайство. Най-гадното са думите на полицаите, които са били на ПТП-то - "...ами те преди година откраднаха знака и никой не го е поставил отново, ама хората си знаят, че пътя е без предимство...".
За цвят на буса и такива подробности за алкохол незнам,но буса да спре на легналия полицай който е на метри от кръстовището и така да удари колата,че да я прати в полето при стадиона и да е толко смачкана,че да я режат за да вадят пътниците нещо ме съмнява... Едвали тъкмо е тръгнал от мястото където би трябвало да е стопа и да последва такъв удър...
П.С така както ти си го обяснил пасата си е далече и аз минавам... А как го удря след като е далече? И по твоя информация пасата от къде идва понеже аз "чух" , че от дясно на буса (от към Елин Пелин,пак казвам така се говори)
- Vladsman1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги успокойте се! Доста противоречиви мнения прочетох. Шофьора на буса с алкохол ли е или не? Ако пасата е идвал от дясно на буса защо за писали акт на пасата, че не е спазил предимство? Ако пасата се движи на път с предимство, което трябва да е означено със знак (оня завъртяния квадрат жълтия, че не му помня номера), защо са му писали акт на него, а не на водача на буса, за не пропускане на автомобил, движещ се по път с предимство? Ако не е имало знак, че пасата е на път с предимство (било то и откраднат), защо пасата не е намалил, за да пропусне дясностоящият му бус? Изказвания от типа там всички си го знаят, че е така не е оправдание! Нямам спомени къде беше из родната България, движа се аз по път с предимство, имам си знак и от ляво, ми изкача едно такси, засича ме и почва да ме псува къде съм карал аз! Викам чакай ве, аз съм на път с предимство, ей го знака, той покледна регистрацията и вика, ооооо ама ти не си от тука, ние тука така си караме. И ако недай си боже се бяхме ударили щяха да ме пишат мене черния по форумите щото съм спазил знаците, ама не съм знаел местните навици.
Добре са си го казали хорато в другите теми. Правилата са еднакви за всички и всички са длъжни да ги спазват!
ПС: лично мнение, така нарисуваната ситуация е единственният разумен вариант пасата да се озове на поляната при стадиона.
Добре са си го казали хорато в другите теми. Правилата са еднакви за всички и всички са длъжни да ги спазват!
ПС: лично мнение, така нарисуваната ситуация е единственният разумен вариант пасата да се озове на поляната при стадиона.
"легналите полицаи" са на около 10-15 метра преди самото кръстовище. Не съм казвал, че бусът е спирал, точно в това е проблемът - НЯМА ЗНАК. За алкохола вече казах-отрицателно. Нормално е, ако имаше алкохол щеше да му бъде отнета книжката, актове и т.н. Повтарям няма актове дори и за нарушение на правилата за движение.
А по въпросът с разстоянието до леката кола ще цитарам думите на кмета на населеното място - "... лично аз поне 7-8 пъти съм предупреждавал да не кара толкова бързо, с полиция сме го гонили..." Тези думи не съм ги чул лично. Та ако леката кола се е движила бързо е възможно да се заблуди човек за разстоянието.
Вижте, едва ли в тази тема ще разрешим конкретна ситуация. Просто не е хубаво да се пишат неверни неща. Мисля, че основният проблем е че заради мърльовщината на някой страдат после невинни. Ако там си имаше знак това едва ли би се случило или поне щеше да има виновен в тази ситуация.
А по въпросът с разстоянието до леката кола ще цитарам думите на кмета на населеното място - "... лично аз поне 7-8 пъти съм предупреждавал да не кара толкова бързо, с полиция сме го гонили..." Тези думи не съм ги чул лично. Та ако леката кола се е движила бързо е възможно да се заблуди човек за разстоянието.
Вижте, едва ли в тази тема ще разрешим конкретна ситуация. Просто не е хубаво да се пишат неверни неща. Мисля, че основният проблем е че заради мърльовщината на някой страдат после невинни. Ако там си имаше знак това едва ли би се случило или поне щеше да има виновен в тази ситуация.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ай стига глупости и закони бе.Не съм бил на мястото ам няколко неща ми правят впечатление.Буса е на по-тесен път/бил малко по-тесн - щом се вижда колоко е по-тесен/
,на пътя му има легнали полицай специално за целта
,довчера е имало знак "Стоп" а буса не е бил от Шотландия
,виждаш че кола кара със скорост към теб /извънградско ако е вероятно 90+ ,а в града 50-60/ ти трябва да си някъв умопомрачително тъп индивид да си мислиш че това е нерегулирано кръстовище и ,че тоя смята да ти уважи парвилото на дясностоящ
Просто ни ми го побира главата шофйора на буса или найстина е бил яко пиян ,или ляп или не го слуша главата.
P.S.Имам подозрението ,че това е един разклон на подбалканския път и там ако ще 5 години да не е имало знак "Стоп" тоя с буса е за бесило.

P.S.Имам подозрението ,че това е един разклон на подбалканския път и там ако ще 5 години да не е имало знак "Стоп" тоя с буса е за бесило.
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Първо се надявам тримата пострадали да се оправят възможно най-скоро. После това, че бус не можел да вдигне повече от 30-40 на втора е пълна глупост. Това се отнася за първа
На втора си вдига 70-80 като нищо, особено ако е празен. Второ като гледам на това кръстовище шофьорите на двете коли са имали прекрасна видимост един към друг. Щом автомобилът е изхвърчал от пътя и се е смачкал зверски означава, че скоростта му е била много по-висока от позволената!!! Ако шофьорът на буса е бил пиян, камо ли с 2 промила, трябва да бъде наказан доста сериозно!!!! В крайна сметка всички са виновни.
1. Виновен е шофьора на пасата, защото е карал бързо, без значение дали е на път с предимство или не. В извънградски условия ограничението на такива кръстовища е 60 км/ч, като стига до 40. Освен това 150 метра преди кръстовище е обозначено, че идва такова със съответен знак, който показва пътя с предимство. Визирам знаците А26, А27 и А28.
А26 "Кръстовище с път без предимство"
А27 "Кръстовище с път без предимство отдясно"
А28 "Кръстовище с път без предимство отляво"
Пасат, движещ се с 40-60 км/ч няма как да бъде толкова смачкан и пратен в дерето.
2. Виновен е шофьора на буса, защото е бил пиян. Не е съобразил, че щом има легнали полицаи, значи пътят му е без предимство. Има елементарна логика. На път с предимство няма особен смисъл от легнали полицаи.
3. Виновна е общината, защото няма знак.
4. Виновни са патрулиращите полицаи, които са длъжни да отразят липса на толкова важен знак.
В другите страни има денонощно патрули, които следят за наличието на всички видове знаци.

1. Виновен е шофьора на пасата, защото е карал бързо, без значение дали е на път с предимство или не. В извънградски условия ограничението на такива кръстовища е 60 км/ч, като стига до 40. Освен това 150 метра преди кръстовище е обозначено, че идва такова със съответен знак, който показва пътя с предимство. Визирам знаците А26, А27 и А28.

Пасат, движещ се с 40-60 км/ч няма как да бъде толкова смачкан и пратен в дерето.
2. Виновен е шофьора на буса, защото е бил пиян. Не е съобразил, че щом има легнали полицаи, значи пътят му е без предимство. Има елементарна логика. На път с предимство няма особен смисъл от легнали полицаи.
4. Виновни са патрулиращите полицаи, които са длъжни да отразят липса на толкова важен знак.
В другите страни има денонощно патрули, които следят за наличието на всички видове знаци.
Kingpin написа:Първо се надявам тримата пострадали да се оправят възможно най-скоро. После това, че бус не можел да вдигне повече от 30-40 на втора е пълна глупост. Това се отнася за първаНа втора си вдига 70-80 като нищо, особено ако е празен. Второ като гледам на това кръстовище шофьорите на двете коли са имали прекрасна видимост един към друг. Щом автомобилът е изхвърчал от пътя и се е смачкал зверски означава, че скоростта му е била много по-висока от позволената!!! Ако шофьорът на буса е бил пиян, камо ли с 2 промила, трябва да бъде наказан доста сериозно!!!! В крайна сметка всички са виновни.
Този бус вдига точно 98 км/час максимална скорост. Има някакъв тъп ограничител на скоростта и не му позволява да вдигне повече. Това на най-високата предавка. На втора няма как да вдигне 60. Или поне ще ти гръмне главата - бучи и трещи.
Още веднъж повтарям - няма алкохол!!!
Наличието на неравности на пътя въобще не означава че си без предимство. И липсата на знак надлежно си е отразена в протокола за ПТП. Именно поради тази причина и отрицателната проба за алкохол на шофьора на буса не е наложена никаква санкция - нито акт, нито отнемане на книжка, нищо.
Rabbit_TDI написа: ,довчера е имало знак "Стоп" а буса не е бил от Шотландия,
Както вече казах знака липсвал от година! И какво като е от България, а не от Шотландия. То и на кръстовището на Тодор Александров и Опълченска беше разрешен левият завой. И то откакто се помня. Ама ме спряха и едвам се отървах - били го забранили преди месец-два. Та в България се случва да променят пътните знаци, за Шотландия незнам.
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Значи браво на полицаите. Аз имам случка с липсващ знак, но беше за ограничение на скоростта. В Пловдив има един булевард, който върви успоредно по ЖП линиите и минава под Младежкият хълм (там при Central park). В началото представлява един голям завой и веднага след него има ограничение 30 км/ч
, защото е пресечката за пътя, който се качва на тепето. Редовно ушевите седят там и са написали сума ти актове. Тоя знак ако знаете колко пъти е бил свалян...
На мене искаха да ми пишат акт за превишена скорост (60 при ограничение 30
), но после останаха доста учудени, защото знакът беше напръскан солидно с черен спрей
Сменяваха го поне 15 пъти, накрая май го махнаха.
В случая...само тъпанар може да открадне знак СТОП на такова кръстовище... Общината е напълно виновна, че не е предприела мерки за слагане на нов и неговото опазване...

На мене искаха да ми пишат акт за превишена скорост (60 при ограничение 30

Сменяваха го поне 15 пъти, накрая май го махнаха.
В случая...само тъпанар може да открадне знак СТОП на такова кръстовище... Общината е напълно виновна, че не е предприела мерки за слагане на нов и неговото опазване...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”