ПУП-София - жалби срещу гъсто строителство

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

ПУП-София - жалби срещу гъсто строителство

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 22 окт 2008 12:02

Знам че темата не е за автомобилен форум ,но доста често има тема за гъстото стройтелство в София.Това е линк към сайта на "Дирекция архитектура и градоустройство" към столична община и по точно към ПУП/подробен устройствен план/ - това е плана за какво и колко ще се застроява отсега нататък.
http://sofia-agk.com/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=26
Влезлите в сила ПУП на практика не могат да се обжалват ,но повечето са на първо четене в момента и все още могат :) Отделно за сега са изготвени основно на южните райони ,другите предстоят в близката година.Който е зайнтересован да не му се застроява градинката ,или погледа към Витоша нека погледна плана на своя квартал и ако има основателни възражения да ходи да възразява ,а не после само да плюе.

Ето и линка към тези на първо обявяване:
http://sofia-agk.com/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=26

Последна промяна от Rabbit_TDI на Сря 22 окт 2008 13:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 22 окт 2008 21:04

много интересна карта
аз съм в стдентски град, почти нищо не успях да позная на картата
до блока има нарисувани едни зелени площи - ама в момента има строеж на 5 етажа вече, и в същата градинка има построенна и дрга сграда

какав е смисала от този закон и някои спазва ли го, и накой да пища
И нещо стрва ми се много важно- ако някои кпува в новостроящ се блок нека огледа добре какво има предвидено да му построят пред прозореца

къде може да се сигнализира за незаконни сгради -
в Телевизията- при госодарите или на арменския поп

Потребителски аватар
BS
Автомобил: A6
Двигател: BAU
Контакти:

Мнениеот BS » Сря 22 окт 2008 21:57

Като гледам тия ПУП-ове ,яко ще ви застрояват свободните площи,и явно вече трябва да се разхождате по мостове и подлези :shock

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 22 окт 2008 22:08

Аз като гледам картата на младост 1 и искам да знам тия дето са я изготвяли какво са друсали :)... явно е много добра стоката :twisted: . Айде новите блокчета как да е.. там парите са частни.. но иначе то не са подлези, надлези, тунели, спортни зали, подземни паркинги, пробиви, метро... абе направо да се зачудиш дали говорим за една и съща държава ( за град и дума да не става ). Картата граничи със сферата на научната фантастика... да не кажа фентазито :twisted: ... това на всяко кръстовище на Ал. Малинов да има детелина и да го видя няма да го повярвам! Да не говорим за подлезите на мястото на сегашните пешеходни пътеки.... А според картата тия вече се докарали метрото до младост 4 :Д... само дето не знам вече колко години не могат да построят метрото до младост 1.

А между другото това официални документи ли са? Защото ако е така.. не мога да разбера кой е идиота който е писал с писец "ленин" върху цариградско ( тоя ще да е проспал последните 20 години :) )? Също така как на две карти едно и също място изглежда по тотално различен начин ( да речем бъдещото кръгово на Г.М. Димитров и Др. Цанков на картата на младост е кръгово, но на картата на дианабад си е нормално кръстовище).

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 окт 2008 8:20

Документите са официални и задължителни/малко се получи след дъжд качулка за съжаление :cry: -ама нашенска му работа/.Предвижданията от сорта на подлези и детелине се случват на 70-80% ,но в рамките на периода за който важи плана а това са си 5-10 години :lol: /той тоя план не е правен за догодина/.По тия планове от професионална гледна точка има доста недомислици ,но с тях е сто пъти по-добре отколкото без нищо както преди/всички сме свидетели какво стана в София за последните 5 години/.На булеварда пише Ленин защото по закон новия план се чертае върху стария/а той е преди повече от 20 години/ за да се види какво се променя.Официални жалби се дават в ДАГ /или обищана та по район в дирекция арх. и градоустройство/ -на въпросния сайт има обяснено/естествено е тъпо и чиновнически обяснено де/ и форум и телефони,ДАГ си има и приемен ден на отговорниците по райони.В момета за Запдно напваление тече страешн скандал и плана е неофициално "бутнат" ,но там е такъв район ,че са големи интриги.Другите планове нямат някви особенни основания за "бутане".
P.S.biol направи скрийн шот на района който те интересува за да ти "разшифровам картата".

Върни се в “ОФФ-Топик - други”