Голф 3 1.9ТДИ АФН вибрации в купето и на волана

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 06 май 2008 6:25

разхлабих всичките тампони. После повдигнах двигателят от 2-3 места , така , че всички тампони да са свободни , демек да е във въздуха спрямо тях. После затегнах всичките и заспа

Ха ! Тая технология ми се вижда доста..... странна ! :wink: Я да направя разбор:
На моя двигател , ААЗ закачих го с устройство за вадене-слагане на двигатели и започнах с тампоните .... онзи големия кръглият, дето се промушва един болт през него и е поолекотен ( заден десен ) няма никакво регулиране стойката е хваната за шасито а за двигателя с една "лапа" с 3 болта ..... другия , който лежи в една "чашка" също няма , а за предния - всеки го е виждал .... няма никакви възможности да се регулират, защото положението на двигателя де факто е строго определено от доста неща .... кви пищови , кви 5 лева , къв кон на 2 етажа ...... ако става дума за "посукване" на двигателя при монтажа ..... не се сещам какво трябва да се омота , че да се обърка работата , сорри .........

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 06 май 2008 6:48

Е как плътни :shock
При мен болтовете са фи 10 или 12 , а отвора в тампона е поне фи 18 !
Този хоризонталният на рога, пък може да се мандахерца наляво надясно поне 5мм и той !

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Вто 06 май 2008 14:26

Аз пък имам подобен проблем. Преди време като влезе в големи обороти (след 4000) и колата започва да тесе. Като спра някаде и работи каточели на три цилиндара, след минутка-две всичко е наред. Става вапрос, че колата е загряла нормално.
Тоя номер не ми го беше правила отдавна, обаче вчера един приятел на място я изфорсира :a boi de и като пусна гаста се получи следното:
- цялата кола се тресе яко
- цялата генерация подскача
- бял дим
- тресе волана (много)
Колата си работеше на нормални обороти, без да ги мени. И след една минута, всичко OK :shock
*Колата е Vento 1.9 TDI 1z
П.С. Единя ми тампон е заминал и тече масло от него.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 06 май 2008 14:33

има писано доста по тоя въпрос (не проблем).караааи

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Сря 22 окт 2008 19:05

Колеги, да хвърля малко движение в темата.

Смених съединителя. Бях приготвил маховик от 1З и комплект съединител от ВР6. След като отворихме съединителя се оказа, че той вече е сменян в Италия и вече беше сложен недемферен маховик. Така или иначе сложих целия комплект, който бях приготвил (на 228мм). След като свалихме скоростната кутия се оказа, че масления тампон на двигателя е здал багажа (много странно, че беше сух) и го сменихме и него.

Сега вече нямам претрисане при тръгване, НО вибрациите на празен ход в купето и на волана не се промениха изобщо - още си ги има.

Тоест вибрациите не са от демферния маховик.

Междувременно смених и предния тампон на двигателя. Остана ми единствено преден десен, но на външен вид няма признаци на дефектирал.

Искам да попитам някой от другите "треперещи" колеги дали междувременно не е намерил решение на проблема.

Curi_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Curi_1 » Сря 22 окт 2008 19:39

Не от тампоните нито от маховика.Сичко е от количеството гориво

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Сря 22 окт 2008 21:01

Curi_1 написа:Не от тампоните нито от маховика.Сичко е от количеството гориво

Колега какво имаш предвид под количество гориво?!?

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Сря 22 окт 2008 21:01

Незнам дали е от горивото но намирисва на тампон.
При мен как беше:Колата си беше 6, много леки нормални вибрации колкото да не се чудиш запали ли колата. Но ме удариха отзад и се почна. Пали, върви и работи както преди, но почнаха да вибрират волана и педалите, а седалката ми е като масажна. Имам чувството, че от камшичния удар двг-то мръдна по някой тампон. Сега чакам да ми платят обезщетението и я вкарвам някъде за преглед на тампоните.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 22 окт 2008 21:59

Количеството на горивото хич не е от значение ... и на пълен и на половин и на празер резервоар си е все тая .. При мен съм забелязъл че понякога почти не тресе а друг път направо ми убива желанието да карам .. не знам защо се получава така.. в събота ще ходя на майстор да видя как са тампоните ...

Curi_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Curi_1 » Сря 22 окт 2008 22:55

имам в предвид Injected Quantity

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Чет 23 окт 2008 8:12

Curi_1 написа:имам в предвид Injected Quantity

Колега, дай малко повече подробности. На какво се дължи проблема? Какво трябва да се направи за да се отстрани? Ти можеш ли да го направиш? Ще съм благодарен, ако споделиш, че налях една торба с пари в тая кола и все едно седиш в тръбовъчна машина.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 23 окт 2008 10:34

The^Maniac написа:
Curi_1 написа:имам в предвид Injected Quantity

Колега, дай малко повече подробности. На какво се дължи проблема? Какво трябва да се направи за да се отстрани? Ти можеш ли да го направиш? Ще съм благодарен, ако споделиш, че налях една торба с пари в тая кола и все едно седиш в тръбовъчна машина.

я напиши пуши ли при пълно натискане тая пушина и какво?
а на Лонгора има нередовна дюза на пасата

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Чет 23 окт 2008 10:40

Ами пуши да. В смисъл като и дам газ до долу зад мене си се виждат черни пушеци в огледалото. Ама си мисля, че за чипнат дизел си е нормално и въобще не се замислям за това.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 23 окт 2008 12:13

niks76 не би ли следвало ако има такава дюза колата да не върви или де да знам и аз .. Това с дюзата не ме кефи много :( Някой знае ли дюзаджия в София който може да ми погледне колата ?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 23 окт 2008 15:19

The^Maniac написа:Ами пуши да. В смисъл като и дам газ до долу зад мене си се виждат черни пушеци в огледалото. Ама си мисля, че за чипнат дизел си е нормално и въобще не се замислям за това.

не е нормално да прави облаци(и пасата ми е 4ипнат ама пак не пуши нищо)Вагком ,имаш ли? и ако имаш ще ти обясня на ли4ни къде и какво да буташ

за Лонгора:при припикваща от време на време дюза се полу4ава нередовната проблематика при теб,що не пробвате с Вентоман- ако разбира от помпа-дюза,ще ти се оправи колата:НЯМА нужда от смяна или 4истене на помпа дюзата-вси4ко е механи4ни и после компютърни настроики :!:мотора ти не е нов а и ве4е са достатъ4но масови за ремонти

Върни се в “Дизелови агрегати”