ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
СТИГА БЕ ХОРА!
1. Сори за пича дето са му прецакали огледалата, ама... бате как реши че момчето е наркоман? Да не би да го видя със спринцовка или кво ли? Съчувствам ти за огледалата, ама...
2. "Небезизвестен факт е, че наркомани стават само изключително пропаднали хора, които търсят утехата в дрогата."
Е, тва е най- голямата глупост, която съм чувал. Обикновено хората, които могат да си позволят качествени наркотици никак не са пропаднали. А тия пропадналите са почнали от малки и са пропаднали заради наркотиците, а не са започнали доргата щото са пропаднали. Поне в повечето случаи.
3. И последно (преди да ми се нахвърлите всички) - за предложението за вкарване в затвора... не го пожелавам на никой, но ако утре хванат 12-годишното ти дете да пуши марихуана със съученици, искаш ли да попадне в затвора. Защото в момента марихуаната е като цигарите, когато ние бяхме ученици. Всеки вижда, че другите пушат и всеки рано или късно опитва. Друг е въпроса дали ще му хареса, дали ще продължи и т.н. Та ако хванат дете, което 1-2 пъти е опитвало, то престъпник ли е? Трябва ли да виси в затвора?
П.С. Не се опитвам да защитавам наркоманите, нито да се заяждам с някой, просто това е моето мнение.
Та за наркоманите...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
group написа:Съгласен съм напълно. Само ще допълня - необходими са ни и умни и можещи хора. Аман от некадърници.
За колегата, който пусна темата: сори че така се отплеснахме![]()
За случката: бате и аз съм си патил доста и ще ти кажа само - ние да сме живи и здрави пък другото ....
Не се притеснявай, той локума и по-надалече ще стигне

kotse_botse написа:ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
СТИГА БЕ ХОРА!
1. Сори за пича дето са му прецакали огледалата, ама... бате как реши че момчето е наркоман? Да не би да го видя със спринцовка или кво ли? Съчувствам ти за огледалата, ама...
Ами ако го беше видял как ходи и ти щеше да си помислиш, че е наркоман

kotse_botse написа:2. "Небезизвестен факт е, че наркомани стават само изключително пропаднали хора, които търсят утехата в дрогата."
Е, тва е най- голямата глупост, която съм чувал. Обикновено хората, които могат да си позволят качествени наркотици никак не са пропаднали. А тия пропадналите са почнали от малки и са пропаднали заради наркотиците, а не са започнали доргата щото са пропаднали. Поне в повечето случаи.
Не съм споменавал скъпите наркотици като коката. А това, дали са пропаднали преди или след взимането на дрогата няма значение...важен е крайния резултат

kotse_botse написа:3. И последно (преди да ми се нахвърлите всички) - за предложението за вкарване в затвора... не го пожелавам на никой, но ако утре хванат 12-годишното ти дете да пуши марихуана със съученици, искаш ли да попадне в затвора. Защото в момента марихуаната е като цигарите, когато ние бяхме ученици. Всеки вижда, че другите пушат и всеки рано или късно опитва. Друг е въпроса дали ще му хареса, дали ще продължи и т.н. Та ако хванат дете, което 1-2 пъти е опитвало, то престъпник ли е? Трябва ли да виси в затвора?
Ако хванат детето ми с марихуана, повярвай, ще му се иска да го вкарат в затвора

kotse_botse написа:П.С. Не се опитвам да защитавам наркоманите, нито да се заяждам с някой, просто това е моето мнение.
Уважавам мнението ти, но не мисля, че си прав...или по-скоро си леко краен

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз реших да не вземам участие тук, ама :
Kingpin - много си нервиран покрай случката, и това ти влияе.. пресилваш според мен ..
По въпроса за наркоманите...
ами това е болестно състояние, и нито едно дете било моето, бъдещото твое или на който и да е не е застраховано...
Да много зависи от възпитанието, но сам знаеш, че ти можеш да го осигуряваш 8-10 часа, докато сте заедно през останалото време, разчиташ на неговото самосъзнание /на детето/ и на средата която го заобикаля..
И повярвай ми... това, че виждаш 12 г. дете наркоман не значи, че е проблем само на родителите му.. това е и твой, и мой проблем, защото ние сме част от т.нар. общество, а същото това дете е проблем и за обществото...
Много си краен..
Въщност признавам и аз на твоето място и аз щях да реагирам така...
и само да спомена: според статистиката, наркоманите по принцип са доста задоволени материално.. в последствие нещата се променят, но е много късно...
Ами така.
Не мога да ги съдя...сам знаеш, че от две "херинги" и вече си физически зависим?
Случайно да знаеш например, че кокаина не създава ФИЗИЧЕСКА зависимост, и е уникален добър наркотик.. /не съм го пробвал, но имам много приятели които са и съм виждал действието му/
за разлика от хероина да речем?
А да знаеш, че има поне още 10 вида наркотици и при поне 7 от тях няма да разбереш че някой е дрогиран с тях?
давам само тема за размисъл.. ясно, е че виновни са много хора, но това не е само тук в БГ, това е бича, на всяко съвременно общество
Kingpin - много си нервиран покрай случката, и това ти влияе.. пресилваш според мен ..
По въпроса за наркоманите...
ами това е болестно състояние, и нито едно дете било моето, бъдещото твое или на който и да е не е застраховано...
Да много зависи от възпитанието, но сам знаеш, че ти можеш да го осигуряваш 8-10 часа, докато сте заедно през останалото време, разчиташ на неговото самосъзнание /на детето/ и на средата която го заобикаля..
И повярвай ми... това, че виждаш 12 г. дете наркоман не значи, че е проблем само на родителите му.. това е и твой, и мой проблем, защото ние сме част от т.нар. общество, а същото това дете е проблем и за обществото...
Много си краен..
Въщност признавам и аз на твоето място и аз щях да реагирам така...
и само да спомена: според статистиката, наркоманите по принцип са доста задоволени материално.. в последствие нещата се променят, но е много късно...
Ами така.
Не мога да ги съдя...сам знаеш, че от две "херинги" и вече си физически зависим?
Случайно да знаеш например, че кокаина не създава ФИЗИЧЕСКА зависимост, и е уникален добър наркотик.. /не съм го пробвал, но имам много приятели които са и съм виждал действието му/
А да знаеш, че има поне още 10 вида наркотици и при поне 7 от тях няма да разбереш че някой е дрогиран с тях?
давам само тема за размисъл.. ясно, е че виновни са много хора, но това не е само тук в БГ, това е бича, на всяко съвременно общество
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Kingpin написа: ...
Този проблем е кажи-речи същия като онзи с бездомните кучета. До колкото ми е известно единствения ЗАКОНЕН начин според ЕС за премахването на бездомните кучета е тяхната кастрация. Така бавно, бавно те ще изчезнат тотално. Не мислиш ли, че "кастрирайки" уличния дилър, кварталния дилър, градския, че дори и "боса" и самите наркомани ще изчезнат? ...
Аз мисля че проблема ще се реши когато това горе почне да се прилага на дилърите БЕЗ КАВИЧКИТЕ
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
wili98 написа:Случайно да знаеш например, че кокаина не създава ФИЗИЧЕСКА зависимост, и е уникален добър наркотик.. /не съм го пробвал, но имам много приятели които са и съм виждал действието му/
Колега намесвам се само за да не се подведе някой по думите ти. Към кокаина има физическа зафисимост и тя се създава много бързо. Даже зависимостта към кокаина е уникална защото дори и да взимаш редовно дозата си кокаин, на определен период от време прекарваш абстиненция(циклична). Просто абстиненцията е слаба и кратка (има пропорционалност между времето необходимо за пристрастяване към един наркотик и силата и продължителността на абстиненцията). Другото което каза, че 'уникален добър наркотик' - колега това един от най-опасните наркотици. Смъртната доза кокаин е само 2-3 пъти по-голяма от нормалната. За сравнение при хероина смъртната доза е 100-200 пъти по голяма

Митовете около наркотиците са много и това пречи при борбата с тях. Едва ли ще преувелича ако кажа, че в България има не повече от 5 -6 човека, които наистина знаят нещо за наркотиците във всичките им аспекти. Е кажете ми тогава как ще се реши този проблем?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”