Колеги проблема ми е следния....
имам голф 3 и "спи" на вън пред къщата (на тротоара)
днеска реших да се разкарам малко с него и като се върнах видях на мястото кадето го оставям 4бр пирони извити
някои п..ал явно е искал да ми спука гумите ....
та са мисля да сложа камера и следващи път като реши пак да прави глупости да си го отнесе...
моля предложете ми някоя без звук, да е издражлива на различни атмосферни условия и да дава хубава картина през ноща
и до към 150-170лв
Моля помогнете !

Помощ! Аман от вандали.. ще слагам камера
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VC-818D - Цветна водоустойчива DAY/NIGHT камера с инфрачервено осветление, Sony 1/3" Super HAD
CCD sensor, 420 TVLine, 0 Lux 24 IR LED, до 25 м , EI, AGC, AWB, S/N Ratio >48dB, алуминиев
корпус, IP66, Темп. oт -10 0С ~ +50 0С, DC 12V, с обектив 6 мм, без стойка.
Цена 98,5лв.
http://www.raksecurity.com/bg/products/ ... C-818D_604
CCD sensor, 420 TVLine, 0 Lux 24 IR LED, до 25 м , EI, AGC, AWB, S/N Ratio >48dB, алуминиев
Цена 98,5лв.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам че дори и да сложиш само няколко корпуса за външен монтаж на камери на видимо място по къщата, ще си решиш проблема.
Вдигни и малко шум наоколо когато правиш монтажа, похвали се пред съседите че си се оборудвал с охранителна техника за ненам_си_колко_кинти и директно свързана към сот.. абе измисли нещо. Този дето е сложил пироните явно е някакъв мишок и няма да посмее да се добилижи вече.
Вдигни и малко шум наоколо когато правиш монтажа, похвали се пред съседите че си се оборудвал с охранителна техника за ненам_си_колко_кинти и директно свързана към сот.. абе измисли нещо. Този дето е сложил пироните явно е някакъв мишок и няма да посмее да се добилижи вече.
Re: Помощ! Аман от вандали.. ще слагам камера
joreto666 написа:моля предложете ми някоя без звук, да е издражлива на различни атмосферни условия и да дава хубава картина през ноща
и до към 150-170лв
Моля помогнете !
Само камера няма да ти свърши работа, това видеонаблюдение, което си представяш ще излезе много повече $.
за тази цена като готово решение може да намериш само евтина IP камера, която да има детектор за движение-> прави снимка и ти я праща на мейла. Освен това по всяко време може да се логнеш и да наблюдаваш през компа, без допълнително оборудване. Трябва ти само постоянен нет. Проблемът й е, че при външно видеонаблюдение може да снима постоянно, да не говорим че при силен валеж ще ти задръсти пощата, и за да работи добре при кофти климатични условия трябва да и осигуриш 220V.
- joreto666
- Автомобил: Vw Golf 5 plus
- Двигател: BSE 2006
filipov написа:VC-818D - Цветна водоустойчива DAY/NIGHT камера с инфрачервено осветление, Sony 1/3" Super HAD
Цена 98,5лв.
колега а тази камера към какво се свързва ? и как
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Нека погледнем реално на нещата:
Предложих да инвестираш в пушка, а Добри ми изтри мненията смятайки, че си правя кирията... Имал съм същите ядове като тебе. Обмислял съм и съм проверявал различни опции за противодействие. За да съм 100% откровен ще ти кажа, че оправия НЯМА!
Сега за камерите... За да си инсталираш добра охранителна камера с възможност за нощни снимки, дистанционен контрол, добър зум и разделителна способност ще се бръкнеш и то дълбоко. Минеш ли тънката лайсна ще можеш само да си чукаш камерата от главата и да те е яд, че си се набутал... Ще видиш тъмен силует навъртащ се около кола напомняща твоята и това е.
Изхождаме от идеята, че си залепил една торба мангизи и си взел каквото трябва. Заснемаш въпросната гад и какво? Оказва се, че е 140 килограмов двуметров глиган който ако те спипа ще те затвори във буркани за зимата щото си му спрял на мястото. Решаваш да идеш със записа в "милицията". Там ставаш за посмешище и дежурния с насмешка ти обяснява да идеш да се гръмнеш защото видиш ли органите на реда имат далеч по-важни дела от колкото да гонят тоя дето ти реди пирони под гумите. Друга опция е да ти внесат жалбата в най-прашния възможен шкаф и там да изчака идните 10-15 години когато МВР ще имат базата и ресурса да отворят CD-то със записа
(ако е на DVD срокът става двоен). В общи линии си избий от главата идеята да топнеш злосторникът пред властите. В най-добрия случай ще дойде кварталния да го помоли да не прави повече така...
Трета опция е да видиш комшийчетата да си играят с тез пирончета. Това е добра вест за теб защото ще можеш да ги топнеш на вероятно изтърваните им родители на които така или иначе не им пука какво правят чаветата им по цял ден.
Друг сценарий е да установиш, че пакостника е мършавия съсед. Отиваш, отбиваш му се едно хубаво и докато пушиш цигарка и разпускаш след добре свършената работа същият съсед ти звънка на вратата с другарите милиционери. Направо гориш.
Пореден сценарий е да видиш на записа човек който нито го знаеш, нито познаваш. Опцията с полицията пак отпада както писах по-горе...
След като самият аз минах през всички тези перипети си реших проблема като ми изскочи опция да си държа колата заключена и не на улицата. В случай, че нямаш подобен вариянт...
Купи си пушка. Дръж я до прозореца. Инвестирай в аларма с пейджър. Оглеждай се сутрин за нови пирончета
Надявам се съм бил полезен поне малко и имайки в предвид изтъкнатите по-горе аргументи ще се радвам поста ми да бъде оценен адекватно и да не бъде повече трит
Предложих да инвестираш в пушка, а Добри ми изтри мненията смятайки, че си правя кирията... Имал съм същите ядове като тебе. Обмислял съм и съм проверявал различни опции за противодействие. За да съм 100% откровен ще ти кажа, че оправия НЯМА!
Сега за камерите... За да си инсталираш добра охранителна камера с възможност за нощни снимки, дистанционен контрол, добър зум и разделителна способност ще се бръкнеш и то дълбоко. Минеш ли тънката лайсна ще можеш само да си чукаш камерата от главата и да те е яд, че си се набутал... Ще видиш тъмен силует навъртащ се около кола напомняща твоята и това е.
Изхождаме от идеята, че си залепил една торба мангизи и си взел каквото трябва. Заснемаш въпросната гад и какво? Оказва се, че е 140 килограмов двуметров глиган който ако те спипа ще те затвори във буркани за зимата щото си му спрял на мястото. Решаваш да идеш със записа в "милицията". Там ставаш за посмешище и дежурния с насмешка ти обяснява да идеш да се гръмнеш защото видиш ли органите на реда имат далеч по-важни дела от колкото да гонят тоя дето ти реди пирони под гумите. Друга опция е да ти внесат жалбата в най-прашния възможен шкаф и там да изчака идните 10-15 години когато МВР ще имат базата и ресурса да отворят CD-то със записа

Трета опция е да видиш комшийчетата да си играят с тез пирончета. Това е добра вест за теб защото ще можеш да ги топнеш на вероятно изтърваните им родители на които така или иначе не им пука какво правят чаветата им по цял ден.
Друг сценарий е да установиш, че пакостника е мършавия съсед. Отиваш, отбиваш му се едно хубаво и докато пушиш цигарка и разпускаш след добре свършената работа същият съсед ти звънка на вратата с другарите милиционери. Направо гориш.
Пореден сценарий е да видиш на записа човек който нито го знаеш, нито познаваш. Опцията с полицията пак отпада както писах по-горе...
След като самият аз минах през всички тези перипети си реших проблема като ми изскочи опция да си държа колата заключена и не на улицата. В случай, че нямаш подобен вариянт...
Купи си пушка. Дръж я до прозореца. Инвестирай в аларма с пейджър. Оглеждай се сутрин за нови пирончета

Надявам се съм бил полезен поне малко и имайки в предвид изтъкнатите по-горе аргументи ще се радвам поста ми да бъде оценен адекватно и да не бъде повече трит

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika написа:Добри ми изтри мненията смятайки, че си правя кирията...
Как можа изобщо да го помислиш това?

Изтрих не само твоето, а и другите мнения, които даваха съвети за саморазправа, което противоречи на закона, а от там и на т. 9 от правилата на форума.
А за камерите - техните записи могат да бъдат използвани в евентуално наказателно производство само ако са събрани по предвидения в закона начин. Иначе ще ги ползваш да наблюдаваш от диванчето, което е все пак нещо, и могат да уплашат кокошкарите.
- groznika
dobrinb написа:groznika написа:Добри ми изтри мненията смятайки, че си правя кирията...
Как можа изобщо да го помислиш това?![]()
Изтрих не само твоето, а и другите мнения, които даваха съвети за саморазправа, което противоречи на закона, а от там и на т. 9 от правилата на форума.
А за камерите - техните записи могат да бъдат използвани в евентуално наказателно производство само ако са събрани по предвидения в закона начин. Иначе ще ги ползваш да наблюдаваш от диванчето, което е все пак нещо, и могат да уплашат кокошкарите.
Допуснах, че си го направил защото поради мързел да пиша не се аргументирах и вероятно идеята ми е прозвучала леко налудничева...
Зная, че не съм прав в идеята си да стрелям по човек, но друго не се сещам. Ако го хвана и му поскачам на главата с моите скроми 120 кг ще ме осъдят. Ако го снимам файда никаква освен да си го преглеждам многократно и да си злобея безрезултатно... С пушката мога да го гръмна без да го убия и със сигурност по-малки поражения от колкото ако го хвана... Практически става недоказуемо кой, от къде защо и с какво е стрелял. Особено ако завра пушкалото в двора на съседите през две пресечки...
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
паркиране
цитат:имам голф 3 и "спи" на вън пред къщата (на тротоара)
Виждам ,че има много предложения ,но бих попитал ,като живееш в къща ,няма ли двор където да паркираш?
А за пироните някой ги е сложил за да те подсети ,че на тротоара не е място за паркиране на кола ,а за пешеходци и навярно и ти псуваш понякога когато трябва да минеш по тротоара ,но някой като теб е спрял така ,че не може да се мине.Някой по лесно може да те натопи като ти снима колата и по канален или друг начин накара общинарите да те глобят за неправилно паркиране на нерегламентирано място.
Виждам ,че има много предложения ,но бих попитал ,като живееш в къща ,няма ли двор където да паркираш?
А за пироните някой ги е сложил за да те подсети ,че на тротоара не е място за паркиране на кола ,а за пешеходци и навярно и ти псуваш понякога когато трябва да минеш по тротоара ,но някой като теб е спрял така ,че не може да се мине.Някой по лесно може да те натопи като ти снима колата и по канален или друг начин накара общинарите да те глобят за неправилно паркиране на нерегламентирано място.
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika - не си прав в расъжденията си относно действието и ефекта на камерите - но това е друга тема на разговор. Колегата моли за съвет каква камера да си купи а не как де опази колата си. Начини за опазване има доста други, но това пак е тема на друг разговор. Нека да не разводняваме темата и да се превръщаме в народни представители на петъчно заседание.
- groznika
filipov написа:groznika - не си прав в расъжденията си относно действието и ефекта на камерите - но това е друга тема на разговор. Колегата моли за съвет каква камера да си купи а не как де опази колата си. Начини за опазване има доста други, но това пак е тема на друг разговор. Нека да не разводняваме темата и да се превръщаме в народни представители на петъчно заседание.
Дали съм прав или не не си ти колега този който ще заключи

Споделям личен опит в малко по-художествена форма. Не карам никой да се съобразява с мнението ми

Тая камерка от 100 кинта си я купи ти да си вардиш крушите в двора от гаргите (защото с видеонаблюдение ще опазиш точно едно голямо нищо)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”