Скърцане при натискане на педала на спирачката

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Stefo`o » Чет 23 окт 2008 23:35

Здравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на VW Polo,200г,двигател 1,4мпи, 60кс. Като го взех имах скърцане на спирачките в предно дяско колело :) следователно установих, че съм за смяна на накладки .... както и да е това бяха подробности ,но сега пак се обади същия проблем като натисна педала на спирачките има много гадно свирене :) а съм минал около 3-4хил. км максимум. забравих да ви спонена че новите накладки са някжи "simmer" или нещо такова беше. дали няма да е защото са някви ментаци ? мерси предварително.

Потребителски аватар
sa6o46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6o46 » Съб 25 окт 2008 13:25

WD 40 пръскаш по оста на педала и пружинките и всичко там дето се движи. на мен ми скърцаше от там и като го напръсках се оправи мигновенно

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: :)

Мнениеот snupeca » Съб 25 окт 2008 13:28

Stefo`o написа:Здравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на VW Polo,200г,двигател 1,4мпи, 60кс. Като го взех имах скърцане на спирачките в предно дяско колело :) следователно установих, че съм за смяна на накладки .... както и да е това бяха подробности ,но сега пак се обади същия проблем като натисна педала на спирачките има много гадно свирене :) а съм минал около 3-4хил. км максимум. забравих да ви спонена че новите накладки са някжи "simmer" или нещо такова беше. дали няма да е защото са някви ментаци ? мерси предварително.

Като натискаш педала или като го отпускаш?

Joroblob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Joroblob » Съб 25 окт 2008 23:43

Здравейте и от мен! И аз съм от ново-Поло-лизираните! Симпатягата е с двигател AEX 1.4 60кс. Засега нямам нямам особени впечатления за състоянието и но отделих особено внимание на спирачната система. Благодаря за съветите тук, скърцането действително беше от проблема със задните барабани, но има още едно нещо което не ми дава мира - при натисната спирачка педала трепти сякаш предава директно неравностите от пътя към крака ми (предварително да кажа, проблема не е в ABS просто няма такъв!) А не съм сигурен дали въобще това е проблем, свикнал съм все на големи коли досега (Ауди Б1 и Б3) при които няма такива неща, за пръв път карам малка кола за това чувствам като доста странно държанието и, и в други отношения! Ще съм благодарен за съвет благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 25 окт 2008 23:50

Joroblob написа:Здравейте и от мен! И аз съм от ново-Поло-лизираните! Симпатягата е с двигател AEX 1.4 60кс. Засега нямам нямам особени впечатления за състоянието и но отделих особено внимание на спирачната система. Благодаря за съветите тук, скърцането действително беше от проблема със задните барабани, но има още едно нещо което не ми дава мира - при натисната спирачка педала трепти сякаш предава директно неравностите от пътя към крака ми (предварително да кажа, проблема не е в ABS просто няма такъв!) А не съм сигурен дали въобще това е проблем, свикнал съм все на големи коли досега (Ауди Б1 и Б3) при които няма такива неща, за пръв път карам малка кола за това чувствам като доста странно държанието и, и в други отношения! Ще съм благодарен за съвет благодаря предварително!!!

Здравей колега :welcome_to_group
Моят съвет е да провериш дисковете, да не би да се износват неравномерно - при мен беше така, смених ги и сега е ок :wink:

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Вто 28 окт 2008 14:29

snupeca написа:
Stefo`o написа:Здравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на VW Polo,200г,двигател 1,4мпи, 60кс. Като го взех имах скърцане на спирачките в предно дяско колело :) следователно установих, че съм за смяна на накладки .... както и да е това бяха подробности ,но сега пак се обади същия проблем като натисна педала на спирачките има много гадно свирене :) а съм минал около 3-4хил. км максимум. забравих да ви спонена че новите накладки са някжи "simmer" или нещо такова беше. дали няма да е защото са някви ментаци ? мерси предварително.

Като натискам педала.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 28 окт 2008 14:37

Stefo`o написа:
snupeca написа:

Като натискам педала.

Ами колега може и диска да ти е заминал - провери дали износва накладките равномерно. А може и от самия педал да е :wink:

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Вто 28 окт 2008 14:53

snupeca написа:
Stefo`o написа:
snupeca написа:

Като натискам педала.

Ами колега може и диска да ти е заминал - провери дали износва накладките равномерно. А може и от самия педал да е :wink:

интересното е, че не винаги го прави. Дали като карам по прашни места не вилизат някви прашинки и да е от това, но ще проверя и това, за която ти говориш :)

Потребителски аватар
BEX---GLX
Автомобил: Polo 6R
Двигател: 1.4i

Мнениеот BEX---GLX » Чет 30 окт 2008 23:57

sa6o46 написа:WD 40 пръскаш по оста на педала и пружинките и всичко там дето се движи. на мен ми скърцаше от там и като го напръсках се оправи мигновенно

чудесно действа ВД-то за пластмасови съединения :wink:

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Пет 31 окт 2008 2:19

Никой не се е сетил че може да скърца от заминаваща си "стоп машинка" .
Ако някой има проблем със същата - вносители са Евро07 и цената и е 5.70лв. това за оригиналните , инак по-добрите са по 13.40лв.

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Съб 01 ное 2008 14:48

Колеги и аз имам същия проблем , като в началото си мислех че скърца само педала ама май и задните барабани както сте описали ще пада здраво чистене и гресиране :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”