Тампони на Амортисьори

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Тампони на Амортисьори

Мнениеот Passat_bs » Сря 25 яну 2006 1:14

Колеги, вече не знам какво да правя. :roll: През 2-3 месеца сменям тампони на амортисьори. Вече не знам какво да правя. Къде е възможно да е причината. Винаги купувам най-хубавите части. :roll:

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 25 яну 2006 11:10

Колега,не се притеснявай и аз съм така,само,че ги сменям всяка година,ако това може да те успокои.Според мен причината е в "добре " асфалтираните улици на гр.Бургас с дупките изненади по тях и безбройните гърбици .Примерно улицата зад х-л"Космос",ми тя колата не спира да се люлее или пък супер равната "магистрала" към Ветрен-така тресе на моменти,че и спукана гума да имаш няма да я усетиш.Другата причина е ,че в Бургас май няма откъде да си купиш свястни части дори да си готов да си платиш по -висока цена.Специално за тампоните,последния път ги сменях в сервиза на Фолксваген и ми сложиха оригинални,струваха около 70 лв. единия и в момента,два месеца по-късно левия взе да се обажда,така че явно това е положението и оправия няма.Дано успееш да си намериш читави тампони и да си решиш проблема и да пишеш да си взема и аз.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 25 яну 2006 11:15

Колеги, как разбирате, че тампоните се "обаждат"? :roll:

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 25 яну 2006 12:43

Чува се гадно глухо трополене като минеш през някоя дупка.Ако имаш някакви съмнения иди някъде където регулират предници и със сигурност ще ти кажат дали сат и разбити тампоните на амортисьорите.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 25 яну 2006 15:05

Найстина проблема е в "хубавите" ни пътища. И аз моя десния почнах да го чувам а не са на повече от година и половина. Сега през зимата мисля че се чуват още по-силно тъй като гумата става като кокал.
Ако са много разбите се чува доста силно това тропане и като вдигнеш гумата на крик и се хванеш за омортесьора се усеща малък луфт.

п.п. Предишните ми можеха да изкарат още.Ама аз нали си обичам колата... Тези ще ги сменя чак като не мога да си чуя музиката.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 25 яну 2006 15:31

разбира се и ако чуеш скърцане при въртене на волана с малка скорост

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Чет 26 яну 2006 18:03

Възможно ли е заради големите джанти толкоз често да сменям тампоните? Карам с 205/50 16-ки.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 26 яну 2006 18:51

Passat_bs написа:Възможно ли е заради големите джанти толкоз често да сменям тампоните? Карам с 205/50 16-ки.

Аз не мисля че е от джантите а от пътищата и това как караш ти по тях.Ако нямаш спирачка пред дупките си е напълно нормално!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 26 яну 2006 19:01

Колкото по-големи са гумите /съответно джантите/ толкова по-бързо се разбива окачването. Така съм чувал поне.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Съб 28 яну 2006 17:15

Колеги, напълно е нормално от по-големите джанти по-бързо да се разбиват тампоните. Сутринта си закарах колата в сервиза за смяна на предница и ангренажен ремък- резултатите са плачевни. :cry: Най-малкия кахър ми е, че ми одраха кожата. Тампони на амортисьори+лагери, тампони на носачи, лява стабилизираща щанга, кормилни накрайници и смяна на ангренажен ремък+ 2-те ролки. По предницата частите ми са 140 кинта, а ангренажа с ролките е 170 кинта. За труд ме обраха 130 лева. :shock И преди малко като отидох да си прибирам колата ония ми казват, че тъй като болтовете на магарето били клеясали и след като се мъчили да ги изкарат ги счупили. :evil: Новината беше, че те нямат никаква вина за това- колата била виновна. Викат ми- търси си ново магаре, щот туй за нищо не става. А едно ново магаре е 875 кинта. Зави ми се свят като чух това. Някой може ли да ми помогне да си намеря магаре 2-ра ръка?

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Нед 29 яну 2006 13:18

Някой има ли идея дали може да мине номера без ново магаре?

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 30 яну 2006 21:23

Колега пиши в кой сервиз я свършиха тая работа,че поне да не ходим при тях.Иначе с частите за предницата си минал тънко ,дано те поне да излязат свестни."Магаре" май трябва да търсиш втора употреба в Приселци,че в Бургас частите втора употреба за Пасат са кът.Дано скоро да успееш да пуснеш парахода на вода.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Вто 31 яну 2006 0:31

vw16v написа:Колега пиши в кой сервиз я свършиха тая работа,че поне да не ходим при тях.Иначе с частите за предницата си минал тънко ,дано те поне да излязат свестни."Магаре" май трябва да търсиш втора употреба в Приселци,че в Бургас частите втора употреба за Пасат са кът.Дано скоро да успееш да пуснеш парахода на вода.
Кафеджиев, долу до гробищата. Мамицата им еб@в@м, сега заради тях трябва да се набутам сума пари за нов мост и ми държат вече 4 дена колата в сервиза, а по план трябваше да е готова за 4 часа. :evil: И най-важното е, че ще трябва и пари за труд да им дам(за това, че са го счупили)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 31 яну 2006 22:36

[Специално за тампоните,последния път ги сменях в сервиза на Фолксваген и ми сложиха оригинални,струваха ...quote]

Най са оригинални от моргите .От магазините са от менте нагоре.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 31 яну 2006 23:38

kris11написа.............
Съгласен съм с теб,че най-оригинални са частите в моргите и някои работи си ги взимам от там,само,че такива части на които възрастта им и това,че са употребявани не се отразява на функционалните им качества.Примерно един калник ,капак и други подобни ако не са смачкани или изгнили нищо не им пречи да се използват отново,но части примерно от окачването като тампоните,или пък ,накладки,спирачни дискове,амортисьори и др. ако са употребявани,че те може да са по -зле и от моите примерно,които са за смяна и в крайна сметка само да дам някакви пари,а ефекта да е нулев и пак да трябва да ги сменям.Така,че правя каквото мога за да си поддържам колата в изправност с частите,които мога да намеря в магазините.Някои работи ги взимам от официалния представител/в София е Юнитрейд,а в Бургас е Вест-ауто/ и досега всичко,което съм вземал от там си е абсолютно като това дето свалят от колата ми,само,че с единия от тези тампони явно не случих и сега ще пробвам да го сменят,нали уж имат някаква гаранция.Абе туй с оригиналността на частите и с майсторите в България е шибана история ,ама пък си е тръпка заради коя ли от новосменените оригинални части ще се пребиеш някъде :(

Върни се в “Passat”