Теглене на дясно при подаване на газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Теглене на дясно при подаване на газ

Мнениеот kilima » Чет 23 окт 2008 21:12

Здравейте,до сега четох в търсачката,но не ми свърши работа намереното.
По предницата всичко е сменено,реглаж,баланс ,всичко е в ред.Когато карам на скорост(или не ) ,но без да подавам газ,колата си върви по права линия,но когато подам газ (дори на пета се усеща) ,почва да тегли на дясно.Къде да търся проблема колеги?
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
nayden_n
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nayden_n » Чет 23 окт 2008 21:47

Ако са сменяни тампоните на носачите ,не са сложени правилно . Някои модели имат посока :!:

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Чет 23 окт 2008 22:55

оита и тя дърпа на дясно като е на дулък път.а и не6то ми хлопа вдяснпо все едно нямам тампон на амортисиора.и маи ще се окайе точно тои

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 24 окт 2008 16:16

TN_Motorsport написа:Ако са сменяни тампоните на носачите ,не са сложени правилно . Някои модели имат посока :!:
:idea: :!:
Даже май всички на VAG (поне по-старите модели..)

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Пет 24 окт 2008 20:00

Абе няма стари,няма нови,всички трябва да вървят направо!Провери дали всичко по окачването е наред(шарнири,тампони на носачите).Задните тампони на VWтата имат посока(само плътните,без дупките нямат).Така е направено че предницата при спиране се отваря малко и при подаване на газ се събира(колкото и невероятно да звучи),затова е важно да са по един и съши начин сложени(има стрелки на тампона която сочи посоката напред,малко логика и ще го сложиш вярно) :wink: !Ако няма проблем в окачването идва по лошия вариант-деференциал на кутията.Успех!

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 24 окт 2008 21:07

Абсолютно всичко е сменено,явно тампоните на носачите не са сложени правилно,хем имам едно пукане (от както я помня колата,писал съм теми,ходил съм по майстори,никой не знае какво е ),което може и от там да идва :roll:
Точно сутринта бях при майстора да правя другата кола и видях едно БМВ там със счупен диф и викам "той и моя нещо не е като хората".Може и той да е ,но има ли сигурен начин да разбера без да свалям кутията?

Благодаря ви за мненията. :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 24 окт 2008 21:15

Не съм сигурен, че давам правилен отговор, но ако вдигнеш предницата (цялата), включиш на скорост и едната гума се завърти, а другата не, то може и да мислиш за диференциал.
Разбира се, това може да се получи и от лагери, и от леко задържаща спирачка, и от....
Но все пак е някакъв ориентир ;)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 25 окт 2008 2:34

Големия смях е ,че леко май ми задържа левия апарат,което ме навежда на мисълта ,че няма да се върти лявото колело.Ще я вдигна и ще видя :) Благодаря ти ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 25 окт 2008 10:48

kilima написа: леко май ми задържа левия апарат

:shock Ти ся нищо не каза!
Ш'са пребиеш, ве човек! :lol:
И на мен по едно време така 'леко ми задържаше' точно левия апарат. Ама както е леко, като покарам и вземе да нагрява и ставаше доста силно задържащ! :lol:
Върви търси после спирачки, като си нямаш работа ;)
Решението при мен беше нов апарат от морга, защото на моя беше толкова кородирало буталцето, че я станеше нещо от него- я не!
Всъщност, стария апарат ми е още на терасата, чакащ по-добри времена да го разглобя и почовъркам! :lol:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 25 окт 2008 15:30

radotom написа:
kilima написа: леко май ми задържа левия апарат

:shock Ти ся нищо не каза!
Ш'са пребиеш, ве човек! :lol:
И на мен по едно време така 'леко ми задържаше' точно левия апарат. Ама както е леко, като покарам и вземе да нагрява и ставаше доста силно задържащ! :lol:
Върви търси после спирачки, като си нямаш работа ;)
Решението при мен беше нов апарат от морга, защото на моя беше толкова кородирало буталцето, че я станеше нещо от него- я не!
Всъщност, стария апарат ми е още на терасата, чакащ по-добри времена да го разглобя и почовъркам! :lol:

Не задържа постоянно.Задържа като спра силно и след това потегля веднага и то съвсем леко,само чувам едно изпукване.Явно има луфтове ли нз.Не ми напича и не опира постоянно.Майстора каза ,че е за смяна,но ми писна от тая кола вече и на пролет може би ще го сменям.Интересуваше ме другия проблем,да не е вътрешно каре или диференциал.Трябва да проверя на стенда и тампони и всичко.
Апаратът е ефтин ,ще взема по-натам.
Поздрави

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Пон 27 окт 2008 20:26

Не купувай нищо а иди на някой сервиз дето разбитат да ти кажат къде е проблема!Така на посоки ще мяташ пари като замаян! :wink:

Потребителски аватар
panasonicsds
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот panasonicsds » Пон 03 ное 2008 23:16

и аз го имам тоя проблем само че моята дърпа наляво и като дам газ се оправя

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 04 ное 2008 0:00

То по принцип май с наще прави пътища с десен наклон има някъква логика да дърпа на дясно. И при мене го имаше подобен проблем ама как го оправих незнам защото смених много неща едновременно и се пооправи но пак имаше малко подръпване което не беше фрапантно. Може да не ти е правилен реглажа а при мене пукаше от рейката защото беше много стегната.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”