Осветление в коридора
- pavelkv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Осветление в коридора
Искам да направя автоматично да се задейства осветлението в коридора,при засичане на движение.Може ли да ми кажете,какъв сензор трябва да сложа?
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Осветление в коридора
pavelkv написа:Искам да направя автоматично да се задейства осветлението в коридора,при засичане на движение.Може ли да ми кажете,какъв сензор трябва да сложа?
какъв коридор бе колега ? в блока, в офиса или у вас

- stanko_g
- Автомобил:
- Двигател:
има сензори за такива крушки мисля,че може да вземеш само сензора и да го използваш,защото прожекторчето няма да ти хареса как ще стой в коридора
http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=5785
само сензора от тази м@йна ако го вземеш и го скриеш някъде ?

http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=5785
само сензора от тази м@йна ако го вземеш и го скриеш някъде ?
Последна промяна от stanko_g на Нед 26 окт 2008 11:23, променено общо 1 път.
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Има мн инфо в нета

- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ползавам ето този сензор от доста време и съм много доволен. Активира лунички на окачен таван в коридора. Може да му се настройва:
1. чувствителност към светлината при разпознаване на движение, например само да тъмно да лови или пък само на светло
2. колко време да светят лампите.
Не помня колко струва, някъде към 60 лв. ми се върти в главата. Голяма благина си е това, където отида на гости и се чудя защо не светят лапите сами

1. чувствителност към светлината при разпознаване на движение, например само да тъмно да лови или пък само на светло

2. колко време да светят лампите.
Не помня колко струва, някъде към 60 лв. ми се върти в главата. Голяма благина си е това, където отида на гости и се чудя защо не светят лапите сами

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В къщи ползвам следното лесно и ефикасно решение:
шалтер който се връзва директно на мястото на ключа за лампата.
У нас върши повече от перфектна работа, настроиват си му се всичко - колко дълго да свети, колко чувствително да е и при каква светлина да се включва.
Ако е светло и не иска да се включи а аз искам да ровя нещо в гардероба и ми трябва лампата просто си слагам ръката пред него.
шалтер който се връзва директно на мястото на ключа за лампата.
У нас върши повече от перфектна работа, настроиват си му се всичко - колко дълго да свети, колко чувствително да е и при каква светлина да се включва.
Ако е светло и не иска да се включи а аз искам да ровя нещо в гардероба и ми трябва лампата просто си слагам ръката пред него.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Колега ,аз си сложих в кухнята датчик направо на мястото на ключа/оригинално е такъв/има си копче за принудително пускане.Реагира както го настроиш -на движение ,на звук (има си микрофон) или на движение и звук .Има 4 настройки - за чуствителност на микрофона,чувствителност на сензора и стандартните на каква осветяемост да реагира и колко време да свети след като се задейства
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”