Некачествени лампи и лошо обслужване в "Практикер"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Некачествени лампи и лошо обслужване в "Практикер"

Мнениеот myrshavija » Нед 26 окт 2008 19:32

Купих днес три лампи от "Пркатикер" - оказа се, че и трите са некачествени - на две от тях превърта винтчето, което стяга кабела, а на третата падна пластинката, която контактува със задния край на крушката. Една не особено любезна девойка беше съгласна да вземе обратно двете с превъртащи винтчета, с обяснението, че това е нормално и с намерението да ги върне обратно на щанда за продажба. Третата отказа да вземе с довода, че аз съм я счупил. Когато каза, че е нормално да превърта винтчето я питах дали е слагала лампа или контакт - отговори, че е слагала много и даже си е направила къща, а изглежда на около 20г. Бях много впечатлен от това, както и от арогантното държание, както и че, след като ми обясни, че ще вземе само двете лампи, се врътна и си тръгна. Работи в отдел електроуреди и е в обучение според табелката на гърдите и. Служителката на "Информация" се държа по-любезно и се извини, даже си направи труда да провери кога е на работа шефа на "специалистката" от електроуредите.
Утре пак съм там, но подозирам, че е възможно да не получа съдействие и от шефа на отдела. Приемам всякакви предложения относно какво мога да направя.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 26 окт 2008 20:00

Преди месец си купих стол от практикер. За една седмица употреба се счупи. Когато отидох да го върна, служителката от щанда за мебели веднага искаше да ме отсвири с твърдението че сам го счупил, но аз настоях и викнах шефа й, който ми смени стола. Та - основно правило за борба със служителите тук и там - може ли да говоря с прекия Ви началник?

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 26 окт 2008 20:03

Гонене до дупка, докато се промени манталитета им. В истинските държави можеш да върнеш стоката до месец, независимо дали е некачествена или не.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Нед 26 окт 2008 20:09

Англичаните казват: "Не съм толкова богат за да си купувам евтино".

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Нед 26 окт 2008 20:10

и аз имам изпълнения със служителите там, но случката е за FUN темата :) Най-лошото е че не само там е така.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 20:11

Англичаните са най големите прошляци ! И 1000 паунда да взима на ден, 3 паунда за обяд ще му е скъпо и ще мрънка непрекъснато.Ай моля ви се

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Нед 26 окт 2008 20:26

в практикер съм имал и двете крайности от супер кофти продавачи, до супер любезни и обясняващи :) Като съвет ако пазиш касовата бележка имаше нещо в закон за защита на потребителя че може да ги върнеш до третия ден без ядове.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 26 окт 2008 20:34

Май повечето сте останали с впечатлението, че искам да върна лампите защото не ми харесват - напротив, жената ми беше надула главата за тия лампи на жълти цветя. Просто и трите са негодни за употреба. Скромният ми опит с електричеството ме е научил, че там където има ток, трябва да е стегнато, а не просто допряно. Бях изумен как девойката се опита да ми обясни, че е съвсем нормално да превърта винтчето, с което се стяга проводника за лампата и как имаше намерение да ги върне на щанда.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Нед 26 окт 2008 20:57

canyoubounce написа:Англичаните са най големите прошляци ! И 1000 паунда да взима на ден, 3 паунда за обяд ще му е скъпо и ще мрънка непрекъснато.Ай моля ви се

Е, ако за теб три паунда са нищо... дай ми ги!
Няма значение колко вземаш, а за какво ги даваш.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 21:08

calm написа:
canyoubounce написа:Англичаните са най големите прошляци ! И 1000 паунда да взима на ден, 3 паунда за обяд ще му е скъпо и ще мрънка непрекъснато.Ай моля ви се

Е, ако за теб три паунда са нищо... дай ми ги!
Няма значение колко вземаш, а за какво ги даваш.

Не казвам, че са нищо бе човек.Ама извинявай да взимаш по 350-400 паунда на ден и да те е яд като даваш 3 паунда за 5 крилца и пържени картофи.Не мисля, че е скъпо.Не ги обръщай в левове, все едно ти взимаш 350-400 лева на ден и мрънкаш, че трябва да дадеш 3 лева за да се наобядваш ?Жалко и смешно е(поне за мен)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 26 окт 2008 21:20

Съзнавам, че това, което ще напиша си е чист СПАМ, амаа... нали знаете девиза на Практикер?
'Започни да маркираш идеите си!'
Е! Аз това и правя! :lol:
Обикалям, гледам (щото е до нас) и като си харесам нещо- отивам и си го купувам от друг магазин на 2/3 от цената и с достатъчно добро качество!
Колега от Пловдивската група може да потвърди, че дори кутиите им за боя, които ползват за тониране, редовно текват! (там работи)
Е за какво качество си говорим?!?

Мършав, гони до дупка! Подобни превъртащи болтчета могат да ти подпалят къщата без никакво преувеличение на думите ми!
Ако и предпазителите, дето са ги сложили навремето строителите са с подобно качество и не изключат иии...

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 27 окт 2008 1:05

Подкрепям горното мнение!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 27 окт 2008 8:57

calm написа:Англичаните казват: "Не съм толкова богат за да си купувам евтино".

Практикер не е от най-евтините магазини!!!
Миро надявам се днес да излязат по-разбрани и да оправят нещата.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 27 окт 2008 9:35

значи имам съученичка в защита на потребителя,та от нея знам че абсолютно всяка стока трябва да има гаранция както има и срок на годност....
гони до дупка :twisted:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 27 окт 2008 10:03

myrshavija написа:...

Служителката една руса леко къдрава ли е :
- Преди време си взимам от там вентилаторче за банята и 3 пъти ми се разваля като всеки път отивам да ми го сменят. Всеки път ме посрещаше една любезна дама и като ме види вече знаеше и си викаше човека да смени часта.
Последния път отивам и ми излиза една млада девойка русичка и с нахално и арогантно държане иска да ми каже че аз съм изгорил уреда и няма да го замени.
Опитах се любезно да и обястна да ми вдига к*ра че ще го яде, но то продължи. Накрая като те развиках и дигнах скандал до тавана девойката за малко да се разреве а жена ми както си седеше до мене беше излязла навън от срам.

Дойде някакав управител с който се разбраме за 30 сек. взех си парите и повече от там електроника никога вече !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”