само някой моралист ми трябва в момента... заключете темата!
Ма е прав нали ?
ми нека е прав...
мене какво ме грее тази работа?
всичките се пишете свети води тука ма съм сигурен че не веднъж сте искали да минете тънко покрай закона...
така.
лична карта се вади нова като се подават предварително декларация че е загубена/открадната личната карта за да бъде обявена за невалидна (няма значение кое от 2те е защото заради ЕС си плащаш глобата) в паспортното...
глобата е до 20 лв...
след това нормалната процедура...заявление,снимки, и 3 дни чакане за новата.
в РПУ-то не ходете по-добре...губене на време....дойде следователя и ми каза да си изкарам нови документи...това е...няма разследване и бла бла...(в случай че са откраднати я от контейнер , автобус и пр).
това е първото нещо за вършене тъй като без лична карта (мисля че който има задграничен паспорт би му послужил пред КАТ....утре ще пробвам дали става...ако не след 2 дни с новата карта) не може да се извади дубликат на малкия талон , да се пусне нова шоф. книжка и т.н. (да и книжката трябва да се прави на ново....процедурата с декларацията за невалидност е същата като при ЛК).
гражданската отговорност е най-лесната част за оправяне....
3 лв и 5 часа чакане за дубликат.
сега остава да бъдат блокирани разплащателна карта....да бъдат възстановени определена сума пари и да се надявам повече да не си губя нещата....още си мисля че ако нямаше пари при документите някой щеше да ги върне....или не?
цените на поръчките са следните :
ЛК
- нормална 10 лв (чака се месец)
-бърза 20 лв (3 дни)
-експресна 50 лв (до 8 работни часа)